reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsza ZIMA naszych pociech

wiecie co tutaj ludzie sie normalnie nie przejmuje-zimno wieje a maluszki takie zupelne maluszki z gola glowka,bosymi nozkami.......wrrrrrrrrrrrr mi zimno a jak widze takie 2-miesieczne bobo to zimno mi bardziej

Sylwia, fakt... Mnie tez to przeraza, ale z drugiej strony, moj maz odkad jestesmy razem (5,5 roku) nie mial nawet kataru, ze o grypie czy innej anginie nie wspomne! I tak wlasnie wiekszosc naszych znajomych. Ja ciagle zasmarkana i chora a oni tacy porozbierani i ... zdrowi jak ryby!! :shocked2::tak:
No ale ja Elle ubieram cieplutko, bo ja tez lubie cieplo! Takze czapeczke bawelniana ma prawie zawsze jak idziemy na spacer, chyba ze jest naprawde cieplo!;-)

reklama
u nas zakupione buciory i czapka "boryska"

szaliki też się znajdą - mamy gdzieś na stanie zeszłoroczne nówki nieśmigane

z kombinezonem się jeszcze wstrzymam bo Kubę bardzo wyciąga ostatnio w góre

- noga też rośnie w szalonym tępie - pod koniec sierpnia kupilam mu fajoskie adidaski większe oczywiście coby na jesień starczyły i dzisiaj rano z dzieckiem w kapuciach musiałam zaginać do sklepu po buciki bo didaski zamałe i na spacer nie było w czym wyjść - kupiłam mu takie półbuciki - cenowo przystępne - już nie szalałm z drogimi butami bo on w nich chodz koło 1,5 m-ca i trza nowe kupować / pomimo zostawionego zapasu

Nasza Karola nas pod tym względem oszczędza. całe lato chodziła w 19, pod koniec były już dobre :-D:-D

Teraz kupiliśmy jej półbutki 20. Może na wiosne będą dobre :-D

My na butach nie oszczędzamy - od początku ma wyłącznie "bartki" i kapcie kupowane w "bartku" firmy chyba "daniel" (takie skórzane, zapinane na trzy rzepy).

Teraz bryka jeszcze w sandałkach i takich przejściowych butkach, ale ma kupione adidaski, które na jesień będą idealne.

Zimowe buty mam zamiar kupić jak już rzeczywiście zima nastanie, a póki co używamy skarpetek różnej grubości i ciepłości w zależności od temperatury na dworze.

Kombinezon mamy dwuczęściowy z ubiegłego roku, o dziwo czapki też dobre :-)

każdy kupuje to na co go stać i z pewnością jak najlepsze dla dziecka...

u nas kombinezon jest ciut większy, do zimy raczej nie "wytrzyma" - Agatka urośnie

na razie mamy super wypasioną kurtkę zimową, nie wiem czy kupimy kombinezon - Agata nienawidzi! może kupimy 2-częściowy...

czapki, rękawiczki z ubiegłego roku dobre!

kupiłam agaci półbuty tydzień temu, zastanawiam się nad adidasami - nie wiem czy się opłaca.... chyba raczej dokupię jej wyższe trzewiczki... widziałam fajne elefanten

moim zdaniem oprócz bartków jest sporo innych dobrych butków - droższych i tańszych.

Osinka - na adidasy to chyba za późno już.

u nas niestety adidasy odpadają bo mały zaczyna koślawić nóżkę - muszą być wysokie - teraz mamy jesienne Bartki. Kapcie mamy też z Bartka, z wyprofilowanym obcasem - tak aby kierował on piętkę na zewnątrz a nie do wewnątrz. Ale jak pomyslę sobie,że za 3 miesiące znowu to samo będzie to już mnie coś boli (myślę o cenie butów) - no ale wtedy będzie Gwiazdka ;-)
KOmbinezon mamy mieć pożyczony, akcesoria musimy dokupić :-)

też mi się tak wydaje... adidasy kupię na wiosnę w takim układzie:-)

a zimowe buty już macie?? ja chyba kupię "na styk". bo Agacie szybko nóżka rośnie, zimowe buty będą naszymi 6-ymi butami:szok:

reklama
Do góry