reklama
Blubalon_pl
Zaangażowana w BB
Na temat nauki języka napisano już co najmniej kilka wątków na forum,ja osobiście także uważam że im wcześniej tym lepiej i warto zacząć naukę już od przedszkola kiedy to dziecko poznaje pojedyncze wyrazy.
BajkoweUbranka_pl
Fanka BB :)
Wiek 4-5 lat jest wg mnie optymalny i już śmiało można myśleć o takich pierwszych lekcjach języka angielskiego. Dzieci bardzo szybko załapują pojedyncze słówka.
Dziecko może uczyć się języka od małego. Co więcej, im wcześniej zacznie tym większa szansa, że będzie dwujęzyczne. Nie chodzi tutaj o naukę typu: siedzenie nad ćwiczeniami gramatycznymi, wkuwanie słówek, nie. Zwyczajne oglądanie bajek, zabawy, książeczki, kolorowanki. Moim zdaniem naprawdę warto.
festbaba2000
Zaciekawiona BB
Dziecko może uczyć się języka od małego. Co więcej, im wcześniej zacznie tym większa szansa, że będzie dwujęzyczne. Nie chodzi tutaj o naukę typu: siedzenie nad ćwiczeniami gramatycznymi, wkuwanie słówek, nie. Zwyczajne oglądanie bajek, zabawy, książeczki, kolorowanki. Moim zdaniem naprawdę warto.
ja tam nie jestem przekonana. Ale może kiedyś zmienię zdanie. Z drugiej strony, z tego co widziałam i się orientowałam to najmłodsze grupy np. w Empiku są dla trzylatków.
reklama
BajkoweUbranka_pl
Fanka BB :)
Pomijając gramatykę to oczywiście że można uczyć nasze dziecko pojedynczych słówek np: po przez zabawę,śpiewanie czytanie lub oglądanie bajek,nic nie stoi na przeszkodzie.
Podziel się: