reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Kurcze, najbardziej ten cewnik przeraża i to leżenie plackiem 12h kiedy zapewne chce się już przytulić do Maluszka... a jak z karmieniem piersią po cesarce? Jak to jest? Zastanawia mnie to, bo nie dam rady chyba karmić piersią skoro będę na lekach przeciwbólowych i skoro nie będę mogła się ruszyć. Nurtuje mnie to jak to będzie z1 przyłożeniem Małej do piersi... Pokarm zacznie lecieć od razu? Jak to wygląda?
przez pierwsza dobe malej nie mialam tylko przynosili mi ja na chwile raz Przemek raz polozna ale nie mialam nawet siły, karmienie to nie powiem bo mi sie sutki schowaly i nie magłam przez 2 tyg normalnie karmic, tylko sciągałam i jej dawalam, wez sobie laktator na wszelki wypadek do szpitala, najlepiej elektryczny, a cewnika po znieczuleniu sie juz nie czuje, a zdejmowanie w ogole sie nie czuje

reklama
Tym bardziej, że niedługo ŚWIĘTA! Brzuch od 2 dni mam twardy, gdzieś wyczytałam, że jeśli tak się stanie to już niewiele czasu zostało.

Wyliczałam biorąc pod uwagę cennik jednego ze szpitali w stolicy. Nawet obecność Męża przy cc kosztuje 150 zł, pobyt 1 dzień 600 zł. I tak można wyliczać: za położną, za lekarza, za znieczulenie (ok.700zl).

W szpitalu Me12co57vey poród kosztuje od 12 tysięcy w górę.

Myślę,że jeśli nie zapłacę to potraktują mnie okropnie i tego się boję. Przynajmniej z tego co czytam na różnych stronach www, tak ludzie sugerują.

też bym już chciała urodzić... jak nie już to chociaż na początku grudnia, tak jak mam termin, nie chcę świąt w szpitalu, a poza tym jest coraz ciężej. 

mum to be chamstwo i dziadostwo żeby tak zdzierać, po co się w ogóle te podatki płaci??? mi to się w ogóle w głowie nie mieści żebym za poród miała płacić... "polityka prorodzinna" - śmieszne po prostu. dlaczego płacić lekarzowi, przecież on za to ma pensję i to galantą. Znieczulenie przy cesarce też płatne? To jak nie zapłacisz to Cię na żywca będą cieli? normalnie płakać się chce

netka twardnienie brzucha pod koniec ciąży to norma - skórcze przepowiadające, mogą wystąpić na długo przed porodem, im częściej i im dłuższe tym bliżej porodu. a na wystąpienie laktacji nie ma za bardzo wpływu rodzaj porodu. Po cesarce dzidziusia Ci nie zostawią bo nie będziesz w stanie się nim zająć i prawdopodobnie przez ten czas 12 g dostanie butlę. Żeby laktacja wystąpiła w porę, to po porodzie masuj brodawki, dodatkowo pomaga to w obkurczaniu macicy. Nie rób tego przed cc, bo możesz wywołać akcję porodową.

Ostatnia edycja:
reklama
chyba kazda z nas by chciala rodzic SN ale nie zawsze to wychodzi:tak:A czy lepiej czy gorzej czy ja wiem słysze rózne opinie w zaleznosci od organizmu kobiety a wiadomo kazda z nas ma inny organizm:tak:CC wiadomo jest powazniejsza niz SN bo to jest operacja a nie zabieg i róznie organizm moze na to reagowac.Mam 2 kolezanki które w ciagu 3 dni po CC tryskaly energia, a znam jedna która przez misiac chodzi jak polamana:tak:

Kurcze dziewczyny z tym twardnieniem brzucha to tragedia ,od paru dni twardy jak skala,a pachwiny zyc mi nie daja od 1.5 miesiaca w dzie w dzien dzisiaj w nocy i rano wstawalam do kibelka to az plakalam tak mnie rwalo!!!USG mam w poniedzialek i sie spytam co i jak bo to mnie przeraza!!!

Do góry