reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

na odchudzanie to bym Ci najchetniej podesłała strone o pewnym "zielsku" powiedzmy którą właśnie tworze, z tym że niestety jest jeszcze w proszku :p poszukaj w necie czegoś o grzybie kombucha. Taki energetyzujący drink herbaciany z tym grzybem jest dobry na mnóstwo dolegliwości plus też wspomaga odchudzanie z tego co wiem. Z tym że żeby nie było - NIE WIEM JAK SIE MA DO KARMIENIA I CIĄŻY! wiec czytać dobrze zanim ktoś sie zdecyduje ;)

reklama
Witajcie Dziewczyny,może któraś z Was byłaby chętna-mam do sprzedania masę ciuszków po moich chłopcach-body,śpioszki,spodenki,ogrodniczki,bluzeczki kaftaniczki pajacyki welurkowe i bawełniane, ZA GROSZE.Mnie już się nie przydadzą, a zajmują mase miejsca i nie mam gdzie trzy,ać tej sterty.Ciuszki sa od rozm. 56-62-68.Jakby któraś była zainteresowana to prześlę zdjęcia,więcej info na priv:-)

ja bym chetnie wziela karola ale sie akurat sporo ludziów znajomych zaciążyło przede mną i teraz mnie zasypują, na co nie narzekam absolutnie ;)

na odchudzanie to bym Ci najchetniej podesłała strone o pewnym "zielsku" powiedzmy którą właśnie tworze, z tym że niestety jest jeszcze w proszku :p poszukaj w necie czegoś o grzybie kombucha. Taki energetyzujący drink herbaciany z tym grzybem jest dobry na mnóstwo dolegliwości plus też wspomaga odchudzanie z tego co wiem. Z tym że żeby nie było - NIE WIEM JAK SIE MA DO KARMIENIA I CIĄŻY! wiec czytać dobrze zanim ktoś sie zdecyduje ;)
ja tam o grzybach na odchudzanie nigdy nie slyszałam, jedyne o jakich słyszałam to te co powodują dziwne skutki uboczne, ale przy dziecku to nie trzeba grzybów, ze zmęczenia się już widzi podwójnie:)

no źle sie troche wyraziłam, to właściwie nie jest grzyb tylko symbiotyczne połączenie specjalnych bakterii i drożdży. Kombucha po prostu, a że z wyglądu takie toto oślizgłe to grzybem błednie acz powszechnie jest nazywane ;) masz tutaj foto: http://3.bp.blogspot.com/-HDE0S8WGGWw/TWEZjHcPg3I/AAAAAAAAAVk/9cFMTAyaG_A/s1600/Kombucha.jpg

tak to sie "hoduje" powiedzmy. Potrzebna jest herbata (czarna albo zielona) + cukier + "grzyb" kombucha (możesz znaleźć na allegro). Stoi to około tygodnia i fermentuje herbate w cudowny w smaku napój (wiec niech Cie nie zniecheca wyglad grzybola :p )

Nasze babcie i może matki sie w to bawiły, pamietam ten smak z dziecinstwa jak przez mgłe ;) W Stanach sie to normalnie sprzedaje jak kazdy inny napoj, komercyjnie. Z tym że zdrowe to diabelstwo jest :)

Złośnica bardzo dziekuje za radę ja również biore duphaston na podtrzymanie i kwas foliowy ale zastanawiam się nad tymi witaminkami chyba poprostu poczekam do wizyty bo to juz 23 wiec nie daleko ;)))

no źle sie troche wyraziłam, to właściwie nie jest grzyb tylko symbiotyczne połączenie specjalnych bakterii i drożdży. Kombucha po prostu, a że z wyglądu takie toto oślizgłe to grzybem błednie acz powszechnie jest nazywane ;) masz tutaj foto: http://3.bp.blogspot.com/-HDE0S8WGGWw/TWEZjHcPg3I/AAAAAAAAAVk/9cFMTAyaG_A/s1600/Kombucha.jpg

tak to sie "hoduje" powiedzmy. Potrzebna jest herbata (czarna albo zielona) + cukier + "grzyb" kombucha (możesz znaleźć na allegro). Stoi to około tygodnia i fermentuje herbate w cudowny w smaku napój (wiec niech Cie nie zniecheca wyglad grzybola :p )

Nasze babcie i może matki sie w to bawiły, pamietam ten smak z dziecinstwa jak przez mgłe ;) W Stanach sie to normalnie sprzedaje jak kazdy inny napoj, komercyjnie. Z tym że zdrowe to diabelstwo jest :)
wygląda jak herbata z cytryną w słoiku:) ale jakoś nie wiem czy bym chciała pić taką miksture, to wolę sok z gumijagód:)

hehehe no właśnie ludzie bardzo ostrożnie do tego podchodzą :-D ja tam do niczego nie namawiam i nic z tego nie mam, tak tylko jako ciekawostke przyrodniczą podałam :-p po sobie moge stwierdzić że pomaga na żołądek :happy:

Madziarka - jesli chodzi o napar z lisci malin POLECAM jeszcze raz na SR dziewczynom odemnie z forum nawet polecaly polozne:tak:tylko trzeba pic 4 razy dziennie nie mniej bo inaczej nic nie pomoże ,no i duzoooo seksu:-DW aptece raczej nie kupisz sklep zielarski jak najbardziej i stosuj po 37.tc:tak:

Jesli chodzi o piersi to u mnie niestety duzo nie urosły:-(mialam bardzo male bo miseczka A a teraz B wiec tylko 1 rozmiar :zawstydzona/y:jesli chodzi o ból..na poczatku ciazy byl teraz luzik:-)Ale jednym sie pocieszylam ze wielkosc piersi nie robi różnicy w laktacji , bardzo bym chciala karmic malego jak najdłużej!!:tak:

Jesli chodzi o dietke to troszke w zyciu ,przeszlam przez diety jedynie co mi pomógł to tylko DUKAN:tak:

reklama
hehehe no właśnie ludzie bardzo ostrożnie do tego podchodzą :-D ja tam do niczego nie namawiam i nic z tego nie mam, tak tylko jako ciekawostke przyrodniczą podałam :-p po sobie moge stwierdzić że pomaga na żołądek :happy:
jak skoncze karmić to sie dopytam konkretnie co i jak bo spodziewam się, że dokladnie przetestowałaś i wiesz od czego much zdychają:) a jak samopoczucie? masz już stresa przed porodem?

Do góry