reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

dokładnie, kompletowanie wyprawki to przyjemnośc. chyba właśnie po to sie jest w ciąży ;) wiadomo, nie można sie dac zwariowac. ja zaczynam przebierac nogami, bo mi jeszcze miesiąc został....i juz bym chciała małego ubrac w te sliczne ciuszki i go tak tulic :) mojemu , tez sie udziela pzrebieranie nogami, ostatnio cały dzień zacieszał bo kupilismy takie malusie skarpetusie :)

reklama
witajcie
ja też sporo ciuszków kupiłam w lumpkach, normalnie nówki... wczoraj je wyprałam a dzisiaj było prasowanko i też jestem w szoku ile tego już mam... W lumpkach to raczej kupuje od 62 w górę, na wyrost.Sporo ubranek też udało mi się tanio kupić w niektórych sklepach typu textill market czy w marketach. Podobno w Pepco też jest tanio, ale u mnie niestety zlikwidowali. Mimo wszystko jeszcze mi brakuje kilku rzeczy w mniejszym rozmiarze. ale i tak dużo zaoszczędziłam. U mnie w lumpku nawet wózki mają. Jeszcze tu znajomi mają na odsprzedanie ubranka więc nagromadzę tego trochę - nigdy nie jest za dużo... chociaż żeby było na 2 wsady do pralki.

Też muszę pochodzić po lumpkach coś znaleźć :-) dobrze, że u mnie pepco jest też chcę tam się wybrać;)
mama mi tam kupiła bardzo ładne kocyki za 25 zł.
Na allegro są sklepy dziecięce, co według mnie też opłaca się kupować przez internet:-) Jak jeszcze uda się u jednego sprzedawcy koszt jednej przesyłki zapłacić za parę rzeczy.

Dziewczyny byłam na USG! Będziemy mieli dziewuszkę! Ale szok. Nawet się nie spodziewałam, bo Pan Mąż obstawiał siusiaka. Teraz jest nas dwie bo mówi do nas "chodźcie dziewczyny":-). Guzka pod pachą też pokazałam, internista powiedział mi, że to od antyperspirantu i dał maść. Węzły nie powiększone. Chociaż ten od USG nie patrząc powiedział że też mogą być gruczoły mlekowe, więc pokażę jeszcze w piątek lekarce.
Dzięki Wam za wsparcie. Maadziarka, no właśnie muszę poszukać czy w Wawie jest jakaś bezpłatna szkoła rodzenia. Ta do której chciałam iść niestety płatna chociaż przy szpitalu. Z ciuszkami też powinnam dać radę, skoro będzie dziewczynka, pewnie będzie jakaś scheda po bratanicach. Zazdroszczę Wam tych lumpów w Poznaniu, kiedyś tam mieszkałam i to był istny raj. W Wawie kopletnie nie mogę takich wyczaić, a jak do jednego trafiłam to bodziaki za 20 zł! Przecież za tyle można mieć w sklepie.
Wózek może mi odpsrzeda koleżanka. No i małymi krokami zbliża mi się ten lot do koleżanki do CPH. Cholera jednak trochę się boję, chociaż pisałyście, że nic groźnego. Ja to panikara jestem.
Ściskam mocno wszystkie i do zobaczenia w sklepach hihi.
K.

katalka Gratuluję dziewczynki ! :-)
Mam nadzieję, że za dwa tygodnie moje baby też ujawni się kim jest:-)
I też mam ciszą nadzieję na dziewczynkę.

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że urodzi się zdrowa :-)
Aniu, do Ciebie mam pytanie, bo Ty mi pisałaś o tych podróżach samolotem. Na lotnisku jak jesteś w ciąży to musisz przejść przez tę pikającą bramkę? Wolałabym nie,bo slyszałam, że to szkodliwe dla dzidzi. Za 2 tygodnie już mam lot więc się cykam oczywiście, mimo Waszych postów, że będzie OK :-)
Jutro wezmę od lekarki zaświadczenie to może nie kazę mi przez to przechodzić?

hej, mi też na ostatnim USG lekarz powiedział że dziewczynka, ale to i tak dopiero po porodzie będzie wiadomo na 100%... najważniejsze żeby zdrowe było maleństwo i przy porodzie za bardzo jazzzu nie dawało....hehhhha co do latania to je nie wiem, różne są opinie... najlepiej zapytać lekarza

katalka i maaaadziarka gratuluję !!!! :)
ja mam dziś kryzys jakiś .....
wstawiliśmy meble do pokoju dla małego i teraz muszę zorganizować przestrzeń w szafach. czeka mnie cała sterta parsowania. chyba mnie coś bierze, bo mi zimno cały dzień i sił nie mam. nawet do apteki mi się nie chce iść żeby coś sobie kupić. a na dodatek moje azs znów dało o sobie znać , wysypało mnie straszliwie i nie wiem po czym. podsumowując jestem w lekkiej rozsypce i muszę się poskładać , tylko nie mam na to siły.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.
Katalka, te przejście przez bramki jest zupełnie nieszkodliwe, to nie jest żadne promieniowanie, więc nie masz się czego obawiać!!!
Co do latania samolotem to jest bezpieczniejsze niż jazda autem po naszych polskich drogach- bo na nich Cię tak wytrzęsie że głowa mała...Jeśli ciąża nie jest zagrożona można latać!!!

Paulapauletta, pij ciepłe mleko z miodem, czosnek i cytryna w ruch!!!Nie możesz chorować bo troszkę pracy jeszcze przed Tobą!!! To prasowanie przecież!!!

Do góry