reklama
Madzia - kremy na mróz są często od któregoś (chyba 6) miesiąca życia. Tak więc trzeba czytać opakowania
Bambino do buzi nie używałam, ale to dobra firma. Na pewno jeszcze Hipp ma krem na mróz i wiatr od pierwszych dni.
Butelkę jedną mieć warto. W razie czego poczeka sobie i będzie do podawania soczków/herbatek.
Co do pościeli - noworodek NIE śpi na poduszce. Kładzie się go zupełnie na płaskim. Taki maluszek może się przez sen przekręcić i udusić.
Bambino do buzi nie używałam, ale to dobra firma. Na pewno jeszcze Hipp ma krem na mróz i wiatr od pierwszych dni.
Butelkę jedną mieć warto. W razie czego poczeka sobie i będzie do podawania soczków/herbatek.
Co do pościeli - noworodek NIE śpi na poduszce. Kładzie się go zupełnie na płaskim. Taki maluszek może się przez sen przekręcić i udusić.
AnnaJ007
Fanka BB :)
A butelka? ja co prawda zamierzam karmić piersią, ale butelka będzie i tak potrzebna, że by np dać herbatki z kopru w razie kolki... Chyba taka najzwyklejsza wystarczy? np. z tommee tippe antykolkowa 150ml
Jeśli zamierzasz karmić piersią to nie dawaj dziecku herbatki na kolkę przez butelkę tylko sama pij takie herbatki. Co do nich to polecam zwykłe do zaparzania bo te granulowane mają w sobie więcej glukozy niż kopru włoskiego.
Butelki dobre są ( jeśli chce się wprowadzić mieszanie cyc+butla) np. medeli calma, które nie rozleniwiają dziecka w ssaniu piersi, gdyż musi się tyle samo napracować co podczes ssania cyca. Avent ma też takie.
AnnaJ007
Wklejam jeszcze linki do stron z artukułami o kremach. Ale uwaga, i tak warto sprawdzić wybrany krem gdzieś w aptece internetowe czy coś takiego, bo np. mustela(rewelacyjny krem) tu jest jako od 0 a na ulotce podobno napisane że od 6 m-ca.
„Szczypie w nosy, szczypie w uszy” - jak się nie dać mrozowi, czyli kremy na zimę - BabyBoom
Buziak pod ochroną
Na spacer z noworodkiem
„Szczypie w nosy, szczypie w uszy” - jak się nie dać mrozowi, czyli kremy na zimę - BabyBoom
Buziak pod ochroną
Na spacer z noworodkiem
maaadziarka
Anna dzięki za linki
Neki
Ja się zdecydowałam właśnie na butelkę Tommy Tippe, tylko od razu kupiłam 260ml ( za radą doświadczonych mam, bo na dłużej starczają ). Medele calm tez posiadam w ilości 1 ( była w gratisie do laktatora )- butelka faktycznie super, bardzo ciężko się z niej ciągnie, nawet dorosłemu ( biedne maluchy ) , ale jej cena jak dla mnie powalająca...
A krem... właśnie mi uświadomiłyście, że chyba babola walnęłam... mam kupiony Nivea na każdą pogodę, ale nie widzę na nim napisu, że od pierwszych dni życia Ehh, a tak mi się spodobał, bo inne mają wodę w składzie, a ten nie
A krem... właśnie mi uświadomiłyście, że chyba babola walnęłam... mam kupiony Nivea na każdą pogodę, ale nie widzę na nim napisu, że od pierwszych dni życia Ehh, a tak mi się spodobał, bo inne mają wodę w składzie, a ten nie
Oj dużo się tu u Was dzieje, forum aż wrze od rad co kupić, a czego nie. A ja na razie nie mam nic dziewczyny :-(. We wtorek dowiem się może jaka płeć na USG i postanawiłam sobie, że od tego zacznę kompletowanie. Wózek to największy będzie wydatek...przerażacie mnie tymi opisami o ceratach i jakiś pieluchomajtach poporodowych. Matko! Gdzie to się w ogóle kupuje i jak używa? Pierworódki piszecie się do szkoły rodzenia? Warto? A wczoraj mi się zrobiło pod pachą jakieś czerwone opuchnięte coś, co boli i schiza gotowa....węzły chłonne powiększone, itp...no wiecie, dobrze że w piątek lekarz to się dopytam co to za cholerstwo....ale takie mam wrazenie że coś zadrapałam
pozdrooowienia dla Wszystkich w szale zakupowym :-)
pozdrooowienia dla Wszystkich w szale zakupowym :-)
reklama
AnnaJ007
Hej.
Myślę że jeśli chodzi o szkołę rodzenia to warto się zapisać. Dowiesz się tam dużo rzeczy nt porodu, połogu, pielęgnacji niemowlaka i będziesz miała kogo zapytać i rozwiać wszelakie wątpliwości w różnych sprawach dotyczących tych tematów.
Myślę że jeśli chodzi o szkołę rodzenia to warto się zapisać. Dowiesz się tam dużo rzeczy nt porodu, połogu, pielęgnacji niemowlaka i będziesz miała kogo zapytać i rozwiać wszelakie wątpliwości w różnych sprawach dotyczących tych tematów.
Podziel się: