reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Bambino to dobra firma dla dzieciaczków. U mnie kto ma dziecko to chwali zazwyczaj, a jak jest od pierwszych dni życia to na pewno można stosować;)

reklama
Madzia - kremy na mróz są często od któregoś (chyba 6) miesiąca życia. Tak więc trzeba czytać opakowania :baffled:
Bambino do buzi nie używałam, ale to dobra firma. Na pewno jeszcze Hipp ma krem na mróz i wiatr od pierwszych dni.

Butelkę jedną mieć warto. W razie czego poczeka sobie i będzie do podawania soczków/herbatek.

Co do pościeli - noworodek NIE śpi na poduszce. Kładzie się go zupełnie na płaskim. Taki maluszek może się przez sen przekręcić i udusić.

A butelka? ja co prawda zamierzam karmić piersią, ale butelka będzie i tak potrzebna, że by np dać herbatki z kopru w razie kolki... Chyba taka najzwyklejsza wystarczy? np. z tommee tippe antykolkowa 150ml

Jeśli zamierzasz karmić piersią to nie dawaj dziecku herbatki na kolkę przez butelkę tylko sama pij takie herbatki. Co do nich to polecam zwykłe do zaparzania bo te granulowane mają w sobie więcej glukozy niż kopru włoskiego.

Butelki dobre są ( jeśli chce się wprowadzić mieszanie cyc+butla) np. medeli calma, które nie rozleniwiają dziecka w ssaniu piersi, gdyż musi się tyle samo napracować co podczes ssania cyca. Avent ma też takie.

Butelkę Tommy Tippe też chcę kupić. Niby jej smoczek symuluje pierś matki, więc można i na zmianę karmić.
Znajomy mi doradził że lepiej kupić droższą butelkę, ale z atestem, jego żona kupiła zwykłą butelkę i córeczka przez parę dni płakała nie wiedzieli co jej jest okazało się, że to wina butelki.

Ja się zdecydowałam właśnie na butelkę Tommy Tippe, tylko od razu kupiłam 260ml ( za radą doświadczonych mam, bo na dłużej starczają ). Medele calm tez posiadam w ilości 1 ( była w gratisie do laktatora )- butelka faktycznie super, bardzo ciężko się z niej ciągnie, nawet dorosłemu ( biedne maluchy ) :-D, ale jej cena jak dla mnie powalająca...

A krem... właśnie mi uświadomiłyście, że chyba babola walnęłam... mam kupiony Nivea na każdą pogodę, ale nie widzę na nim napisu, że od pierwszych dni życia :crazy: Ehh, a tak mi się spodobał, bo inne mają wodę w składzie, a ten nie

ja mam nawyk czytania wszystkiego co na opakowaniu więc pomyłki u mnie byc nie powinno..

mnie tez polecają wszyscy kosmetyki bambino. W sumie nawet ja ich uzywam. hehe.

Oj dużo się tu u Was dzieje, forum aż wrze od rad co kupić, a czego nie. A ja na razie nie mam nic dziewczyny :-(. We wtorek dowiem się może jaka płeć na USG i postanawiłam sobie, że od tego zacznę kompletowanie. Wózek to największy będzie wydatek...przerażacie mnie tymi opisami o ceratach i jakiś pieluchomajtach poporodowych. Matko! Gdzie to się w ogóle kupuje i jak używa? Pierworódki piszecie się do szkoły rodzenia? Warto? A wczoraj mi się zrobiło pod pachą jakieś czerwone opuchnięte coś, co boli i schiza gotowa....węzły chłonne powiększone, itp...no wiecie, dobrze że w piątek lekarz to się dopytam co to za cholerstwo....ale takie mam wrazenie że coś zadrapałam
pozdrooowienia dla Wszystkich w szale zakupowym :-)

reklama
Hej.
Myślę że jeśli chodzi o szkołę rodzenia to warto się zapisać. Dowiesz się tam dużo rzeczy nt porodu, połogu, pielęgnacji niemowlaka i będziesz miała kogo zapytać i rozwiać wszelakie wątpliwości w różnych sprawach dotyczących tych tematów.

Do góry