reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Justyś widziałam w rossmanie Sinlac i chciałam kupić ale tam są jakieś składniki, które chyba alergolog mojej Ninie zabronił jeść, za to mego Patryka ciotka swoim młodym dawała i też zadowolona była. Moja Ninka też długa. U niej tylko udka takie fajniutkie są pulchne ale bez przesady a tak... chuderlak!

A z tą kupą Szymka- mi się zdarzyło kilka razy, że nie wiedziałam jak rozbierać i od razu do miski i mycie dupy.
1 raz była strasznie malutka jak kupa jej wyszła... z pampka i najpierw chyba z 5 minut się śmiałam a dopiero później zaczęłam ją myć:-D

Laski muszę Wam polecić-ostatnio kupiliśmy Ninie FOTELIK SAMOCHODOWY FENIX 2 kol.2012+gratis (2309902975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jestem ZADOWOLONA Z TEGO ZAKUPU!!!!!!!!! Najbardziej mi pasuje ta opcja ustawienia fotelika prawie do pozycji leżącej, bo Nina często śpi w aucie. No i materiał-cudowny do czyszczenia, prania. A i wkładka też ważna. Cena odpowiednia.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja początki przechodziłam łagodnie tylko z lekkimi mdłościami:tak: Kurcze nie wiem co z Wami pisać jak na razie nie mam kogo karmić ani przebierać. Takie doświadzcenia posiadam bo pracowałam 2 lata w żłobku no, ale to nie to samo co swoje dziecko. Młody mnie dzisiaj wystraszył bo zawsze z rana szaleje i kopie, a dzisiaj cisza i naprawdę miałąm pietra. Posiedziałam chwilę i po jakimś czasie poczułam pukanie:-D

Cześć Dziewczyny, mam pytanie odnośnie bólu brzucha. Jestem w 16tyg.c., w tamtym roku poroniłam w ok 9tyg. Tak więc wszystko co dzieje się ze mną nie tak, bardzo mnie niepokoi. w ok 13tyg bolał mnie brzuch u góry, centralnie na środku, gdy sie nasilał czułam go w plecach, w klatce piersiowej, gorzej oddychałam.na dole nie bolał mnie w ogóle. nie mogłam leżeć. siedziałam skulona w fotelu. po konsultacji telefonicznej z lekarzem wzięłam no spe i duphaston(biorę regularnie). leki zadziałały gdy byłam w drodze do szpitala - jak ręką odjął. Po zbadaniu nic nie stwierdzono. z Maluszkiem wszystko ok. od tego czasu jeszcze 2 razy miałam takie bóle. po no spie przeszło. Lekarz karze mi leżeć ze względu na wcześniejsze poronienie. tamten ból wystąpił gdy trochę więcej chodziłam, byłam bardziej aktywna. choć raz bolał mnie w nocy, więc już nie wiem. doktor tez nie wie od czego to jest i co mnie boli. może Wy spotkałyście się z czymś podobnym? proszę o radę! pozdrawiam

Mamba oj tam nie wiesz o czym gadać z nami:-p O swoim brzuszku ! :) Ja lubię ciężarne czytać:-) i chętnie podzielę się swoim doświadczeniem, powspominam przynajmniej:-)
Domis jeżeli lekarz karze leżeć to jak najbardziej dla dobra dziecka leż nie przemęczaj się. Po 21 tyg. powinno być mniejsze ryzyko poronienia. Ja do tej 21. czekałam bo sama brałam duphaston i średnio co 2 tyg, byłam u lekarza, bo brzuch bolał niemiłosiernie;/ Dobrze, że dzwonisz do lekarza, jesteś pod kontrolą i będzie dobrze. Trzymam kciuki aby było ok wszystko !
Net-ka a to dziwnie, że Ninkę jakiś składnik uczula, na kaszce jest napisane, że typowa dla alergików, małe ryzyko alergii. No ale może faktycznie ona jej nie może.
Szymek od wczoraj będzie ją dostawał co 2-3 dni, bo chyba za dużo co kolację, bo ma problem z kupką. Dzisiaj kupiłam marchewkę z ryżem, ale smakowało :D:D:-):-)

Ja wróciłam z aktywnej ciąży:tak: głowa przeszła i jakoś tak mi lepiej i humor się poprawił i mój junior znów zaczął szaleć. Teraz robię na jutro zupkę bo przynajmniej chłodno się zrobiło, a poza tym mój mąż po tygodniowej nieobecności już wraca:happy:

Mamba a co się robi na aktywnej ciąży? Nie słyszałam o czymś takim:-) Może dlatego, że nie interesowałam się aktywnością w ciąży:-)

Mamba a co się robi na aktywnej ciąży? Nie słyszałam o czymś takim:-) Może dlatego, że nie interesowałam się aktywnością w ciąży:-)

Kochana na aktywnej ciąży się ćwiczy. Ta taki fitness dla ciężarnych. Rozciągamy się, ćwiczymy mięśnie kegla, odprężamy no i walczymy trochę z cellulitem ;-)

Domis88 nie mam pojęcia co doradzić i powiedzieć, bo w takiej sytuacji nie byłam ale zawsze wszystko konsultuj z ginekologiem, wszystko co Cię niepokoi. Lekarz wie najlepiej. 3mam kciuki by wszystko było dobrze!!!
Justyś w moim Kauflandzie jest promocja teraz za 3 zupki Hippa płaci się lekko ponad 7zł i dostaje się 3 łyżki gratis. Wybrałam właśnie wczoraj marchewkową z ryżem. Sama to lubię ;P Nina nie może kilku rzeczy jeść np. soi czy mięsa kurzego, jajek. Oczywiście raz już jej dałam wywar z rosołu-bez przypraw, dodałam ziemniaka i marchew i raz jadła warzywa na kurczaku taki słoik i niby nic nie było ale staram się być ostrożna a na Silnacu widziałam jakiś składnik, który też ma wypisany jako uczulający. Staram się mojej małej urozmaicać dietkę i każdy posiłek co innego. Rano kaszka taka pszenna z biszkoptem, owsianka albo manna, 2 śniadanko owoce, później obiad-mój lub kupny, no i na kolacje mleczno ryżowa kasza ewentualnie co jakiś czas słoiczek z tą kaszą na dobranoc z jakimś owocem, co jej szalenie smakuje. 3 razy w tygodniu zamiast owoców na 2 śniadanie jogurt. Będę tak coś zawsze dodawać nowego... Choć czasami lenię się i idę na łatwiznę.
Mamba_2008 fajnie, że chodzisz na coś takiego. To jest fajny relaks. Niestety u mnie w mieście nie prowadzą takich zajęć. Tak samo jak nie ma zajeć dla niemowląt na basenie :( co mnie osobiście wkur...ia

Net-ka wczoraj poszłam pierwszy raz po długiej przerwie bo 14 tygodniu miałam plamienia i odwiedziłam szpital, a potem zasłabnięcia. Ale teraz jak będzie ok mam zamiar chodzić regularnie zwłaszcza dlatego, że po porodzie lepiej się wraca do normalnej aktywności( a ja przed ciążą ćiwczyłam intensywnie) a poza tym można choć odrobinę zapanować nad swoją wagą;-) a co do zajęć maluchów na basenie to są tylko muszę się dokłądnie dowiedzieć jak to wygląda i gdzie, bo u mnie kilka basenów w mieście.

reklama
A ja powiem że mi Sinlac nie odpowiada, ze względu na dużą zawartoąć cukru...zresztą jak go spróbowałam to wyplułam taki słodki był...uważam że Tymej jeszcze cukru w swoim żeyciu się naje.Ja używam kaszek Holle.http://www.holle.ch/english/ProbenRatgeber/HolleRatgeberPoland.pdf
Także polecam, równiez dla alergików.Dodaję do nich troszkę owoców ze słoiczka i kaszka smakowa jest gotowa!

Do góry