mary-beth
Fanka BB :)
Witam się!
Emiliana - no i jak tam u Ciebie? Trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród! A może już po?
Lukrecja - trzymam kciuki również za Ciebie! Faktycznie, spora główeczka! Ale dasz radę, nic się nie martw! ;-)
Madziarka - gratulacje z powodu ruchów maluszka! :-)
Katalka - super, że podróż bezproblemowa! :-) A u mnie jakoś nawet lepiej, dziękuję! Mam nadzieję, ze już tak zostanie do końca!
Złośnica - hej! Powodzenia w dalszych etapach ciąży i dużo zdrówka!
Katalka - no i jak tam na USG? Mam nadzieje, że wszystko w jak najlepszym porządku!
Mnie córcia już kopie zdrowo! Ale to niesamowite uczucie! :-) A jutro mamy USG 3d i już nogami przebieram! Nie mozemy się oboje z moim M. doczekać, by zobaczyć naszą córeńkę! Wizyta o 8.30, więc dam znać jak było po powrocie. Poza tym u mnie już 8 kg (!!!!!!!!!!) na plusie i ostatnio mnie położna pocieszyła, ze do 18-20 kg dobiję!!!!!!!!!! Boże, a jak ja to mam potem zrzucić??? A jak tam u Was z wagą?
Miłego dnia!
Witam ciężarówki U mnie to już 35 tc, w poniedziałek byłam u lekarza i powiedział mi że mogę urodzić wcześniej niż w wyznaczonym terminie bo brzuszek mam napięty i twardy... Malutka waży 2595. Chciałabym już mieć poród za sobą, nie długo planuję pakować torbę do szpitala:-)
Emiliana - no i jak tam u Ciebie? Trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród! A może już po?
Witaj e-miliana.
U mnie trwa właśnie 35 tydzień, 10 dni temu lekarz stwierdził, że maluszek ułożył sie główkowo znowu (juupiiii!) i waży 2770g, średnica główki 8,7cm. Jezuuu! ---> ja mam TO gigantyczne coś urodzić naturalnie?
Poza tym dodał, że wg usg mu wychodzi, że dziecko jest jakieś 10-14 dni "do przodu", a przedwczoraj zauważyłam, że mi nieco brzusio opadł. Dzisiaj się zamierzam już wreszcie spakować
Lukrecja - trzymam kciuki również za Ciebie! Faktycznie, spora główeczka! Ale dasz radę, nic się nie martw! ;-)
Lukrecja w takim razie ja trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród (o ile to możliwe, he)
A co do pakowania torby, to ja nie zamierzam czekać na ostatnią chwilę i co najmniej miesiąc przed terminem spakować najważniejsze rzeczy.
Musze się pochwalić że wreszcie zaczęłam czuć ruchy maluszka od kilku dni już regularnie
Madziarka - gratulacje z powodu ruchów maluszka! :-)
Dziewczyny, to niesamowite co piszecie, że już tak szybko można poczuć ruchy maluszka. Leci mi 12 tydzień i na razie to się czuję jak nie w ciąży.
Mery-beth mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem wszystko w porządku. Dzięki za poradę dot. podróży. Rzeczywiście nic się nie wydarzyło poza tym, że czułam każdą koleinę :-).
Katalka - super, że podróż bezproblemowa! :-) A u mnie jakoś nawet lepiej, dziękuję! Mam nadzieję, ze już tak zostanie do końca!
witajcie
a nam dziś się zaczął 11tc, bóle krzyży niesamowite i podbrzusza też, ale biorę leki na podtrzymanie ciąży, bo lekarz znalazł jakiś cień na szyjce macicy i za tydz kolejne usg, podejrzenie krwiaka... 3majcie za nas kciuki
ah... co do ruchliwości, nasze maleństwo strasznie wierzgało i kopało mnie na pierwszym usg
Złośnica - hej! Powodzenia w dalszych etapach ciąży i dużo zdrówka!
A ja jutro idę na USG i będą badać długość tego fałdu karkowego. Boje sie.
Katalka - no i jak tam na USG? Mam nadzieje, że wszystko w jak najlepszym porządku!
Mnie córcia już kopie zdrowo! Ale to niesamowite uczucie! :-) A jutro mamy USG 3d i już nogami przebieram! Nie mozemy się oboje z moim M. doczekać, by zobaczyć naszą córeńkę! Wizyta o 8.30, więc dam znać jak było po powrocie. Poza tym u mnie już 8 kg (!!!!!!!!!!) na plusie i ostatnio mnie położna pocieszyła, ze do 18-20 kg dobiję!!!!!!!!!! Boże, a jak ja to mam potem zrzucić??? A jak tam u Was z wagą?
Miłego dnia!