reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy z Biedronki - POLECAM

reklama
zozanka ile twoja córcia ma cm i ile waży??????????

nnnn3bf.jpg

Hej,
my do tej pory uzywalismy pampersy, huggiesy, i fioletowe z Tesco, huggiesy u mojego synka niestety wywolaly uczulenie na pasie, pozostale moge z czystym sumieniem polecic, Tesco jako tansze nawet bardziej, i bardziej tez dlatego, ze nasz synek jest duzy, a jeszcze nie przemieszcza sie specjalnie i z pampersow 4, majacych ulatwiac mu poruszanie dzieki temu ze sa wezsze w kroku, troche czesciej cos sie wymyka, a tescowe sa w tym rozmiarze sa wieksze i nam to akurat bardziej odpowiada...

a czy ktoras z Was uzywala tych białych tescowych chusteczek nawilzanych??

ja się juz tu wypowiadałam ;D
dodam tylko, że Happy dla nas sa ok.
Generalnie wszystkie pieluchy sa spoko, tylko ciężko trafić z rozmiarem.

Równiez polecam Dada z biedronki, odkryliśmy je już dawno temu i jak dla nas były najlepsze. Ale ostatnio w biedronce pojawiła się nowa seria tych pieluszek (poprzednia seria skończyła sie promocją dużego paka) Oprócz tego że są całe kolorowe(żabki już były nudne;)) to jeszcze poszerzyli plaster do zapinania, jest taki jak w pampersie i w tym momencie dla nas są to pieluszki nr 1 na rynku.

Ja nie widzę różnicy jeżeli chodzi o chłonność pomiędzy pieluszkami Pampers a Dada z Biedronki, ale kupuję Pampersy, bo nasz bobas ma chude udka i do jednej "nogawki" z Biedronki weszłyby mu dwa udka. Jeżeli chodzi o cenę to też jest różnie - ostatnio u nas w Biedronce była promocja i Pampersy wyszły po 60 groszy. Często kupujemy je w Makro ale ostatnio strasznie tam podrożały.

Pieluszek DaDa używałam - i bardzo polecam. Najbardziej zawpdne to Huggisy- mam całe opakowanie 3-6 kg. Kupiłam je jak Michaś miał 5 kg i nie dałam rady mu ich zapiąć. Całą paczkę sprezentowałam sąsiadce, która ma trochę mniejsze maleństwo - ważące opk. 4 kg - i też były za małe. Z rozmiarówką w tych pieluchach coś jest nie tak...

Generalnie nie mam problemów z pieluchami- używałam tez pampers i happy - i sięs prawdzały.

Ja nie wiem czy moja córcia jest wyjątkowo długaśna, czy po prostu numeracja pieluch tak bardzo odbiega od rzeczywistości...z powodzeniem używam pieluch Cien z Lidla, w niczym nie różnią się od Pampersów...no może są trochę grubsze i sztywniejsze. Jednak trójki są dla mojej Julki, ważącej nieco ponad 7 kilo za małe, mimo że rozmiarówka jest 4-9kg, ostatnio więc kupiłam czwórki (7-18kg) i leżą idealnie...wątpię, żeby mogła je nosić do górnej granicy i pewnie w połowie rozmiarówki znowu będziemy musiały zmienić na większe.

reklama
Obie moje córki musiały mieć zmieniane pieluchy jak tylko "dorosły" do początkowej wagi z pieluch, bo te "mniejsze" uciskały je w uda.

Dzisiaj mąż kupił małej dużą paczkę pampersów 3, i był zdziwiony jak mu powiedziałam że z tych to Hania dawno wyrosła. "przecież 3-ki sa do 9 kg... " Ale ciekawe dla jakich dzieci?

Kupiłam raz pieluchy z Biedronki, jak dla mnie są lepsze niż Happy, ale żebym była nimi zachwycona... to raczej nie

Do góry