reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy z Biedronki - POLECAM

:laugh: hej dziewczyny! Ja tez słyszałam o tych biedronkowych. I teraz jak mnie upewniliscie to lece i kupie. Ja teraz uzywam Happy i jestem bardzo zadowolona.

reklama
Właśnie, jak napisała Liriel - trzeba jeszcze porównać ilość pieluch w paczce! Ja używałam do tej pory Huggisów "2", były bardzo fajne, potem Huggisy "3" SuperFlex (że niby rozciągliwe w pasie) po 50 szt - 34 zł, używałam też pampersów, ale one są droższe (teraz mamy 3 paczki, bo była promocja ;)).
I teraz też zaczęliśmy używać Huggis "Soft&Dry" i w sumie z tych jesteśmy najbardziej zadowoleni! Są tańsze niż te SuperFlex, i moim zdaniem są identycznie zrobione jak Pampersy. Też cienkie, dość długie można wysoko zapiąć, szerokie falbanki (jak dziecko się kręci, to nie wypływa kupka) i cena jest taka jak opisywanych przez was biedronkowych, a może niższa bo: paczka 72 szt. kosztuje 34 zł. Naprawdę polecam!

My używamy tylko pampersów, bo założyłam że są najlepsze i w zasadzie nie mam zastrzeżeń poza jednym. W czasie karmienia, kiedy mała leży na boczku i ZAWSZE w trakcie jedzenia robi siku - bokiem przelewa się mocz.
Czy macie na to jakiś sposób ?
Czy są pieluszki lepiej zabezpieczające boki ?

CHyba nie ma idealnych pieluch, nasza mała niezależnie od pieluch (chociaż w Pampersach najmniej jej to się zdarza) jak ma takie wielkie wystrzały, albo w nocy jak śpi i nie "zgłasza" (czyt. płacze) chęci wymiany, to też jej wypływa towarek na boczki, a czasem na plecki! :laugh:

pieluchy z biedronki są dobre, a teraz spróbujcie chusteczek nawilżanych z Biedrony nazywają się DADA tylko kupcie te z motywami żabek (opakowanie zielone lub białe dla alergików). Ja sama kupiłam takie z opakowaniem niebieskim ale były straszne, brzydko pachniały i były szorstkie.kosztują 3,99

wiecie co, mojemu w pappersach przelwało sie tylko wtedy gdy miał za słabo zapieta pieluche lub za duży rozmiar... ale ja mam solidnego chłopaka...

z papmersów jesem zadowolona, jako jedynych, ich jedynym minusem jest cena ;(

kupiłam ostatnio pieluchy HAPPY są do.... ;D Nikola po nocy spędzonej w takiej pieluszcze miała całe plecy, body, prześcieradełko i kocyk mokreod siusiu. kupiłam rozmiar 4-9kg moja mala waży 7,5 więc myślałam że będą ok. Ale się przeliczyłam, od dziś już nie eksperymentuje na pieluszkach :laugh: najlepsze są pampersy, i te z biedronki DADA.

ja kupilam ostatnio DADA i normalnie jestem w szoku-sa super! wielkie dzieki za info teraz mam troszku pieniedzy zaoszczedzonych ;D

reklama
1lipca żeby z pieluszek się nie wylewało, trzeba odpowiednio dobrać rozmiar pieluchy lub trochę ciaśniej zapinać rzepy. U mojej córci stosuję Pampersy i pieluchy Cien z Lidla i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby siusiu z pieluchy uciekło. Co innego z kupką, moja mała jest już bardzo ruchliwa i czasem (choć niezwykle rzadko) się zdarza, że jej kupka boczkiem albo tyłem "wyjdzie" jak zaczyna nóżkami wywijać ;D

Do góry