my od początku używaliśmy pampersów - jak dla mnie nr 1 wśród pieluszek
ale ponieważ nasza córcia nie ma wrażliwej skóry, żadnych alergii, zmian itp postanowiliśmy sprawdzić inne pieluszki i tak:
1. oczywiście oryginalne pampersy - super elastyczne boczki, przednie wypustki świetnie wchodzą pod te tylnie z rzepem, przez co ten rzep nie jest bezpośrednio na ciele (nie chodzi mi o sam rzep, ale to sztywniejsze przedłużenie tego lepca - nie wiem czy wiecie o co chodzi..), cienkie, miękkie, super chłonne.
2. dada z biedronki i te z lidla - są do siebie podobne, robione faktycznie na wzór pampersów - mają podobnie elastyczne boczki i ogólnie zapięcie, różnia się grubością i miękkością - pampersy cieńsze i miękksze.
3. huggisy - niby są fajne, ale - moja córcia waży teraz 8200 kupiliśmy zatem 3 bo do 9 kg są a 4 od 10 - no i te 3 takie maławe są
zapięcie mają jak dla mnie dziwne - nie ma tych przednich wypustek, przez co tylni rzep z przedłużeniej dotyka ciała, do tego wolę elastyczność pampersów, huggisy mają tak jakby gumkę w całym tyle... ale ogólnie plusy za miękkość, są cienkie - u nas nie przeciekały.
4. bella happy - u nas porażka - elastyczne boczki beznadziejne - jakby w ogóle tego nie było, sztywne, grube, zapięcie też tragiczne - te u nas się nie sprawdziły.