reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy z Biedronki - POLECAM

a u mnie sprawdzily sie i Pampersy, i Huggiesy super flex i Happy i Dada;-)zadne nam nigdy nie przeciekly ani nie odparzyly.a mlody spi w nocy 12 godzin w jednym i jest ok we wszystkich;-)a co do estetyki to Dada sa najladniejsze -ale to juz jest mniej wazne dla niego- bardziej chyba dla mnie hihi;-):-pmialam raz Babydream z Rosmanna takie zolte ale to byly 1 jak bylismy w szpitalu i tez ok ale smierzialy w srodku.tylko to chyba nie jest juz takie wazne.

reklama
WITAM! Tak jak napisalam, kupilam i wyprobowalam na moim Kubisiu pieluszki Dada z Biedronki. tak jak pisalam wczesniej, od narodzin Kuba uzywal orginalnych Pampersow. Zdecydowalam sie na zmiane aby najzwyczajniej oszczedzic, poniewaz uzywamy pieluszek tylko do spania. Jesli moge zrobic porownanie do ( moim zdaniem najlepszych pieluszek na rynku Pampers) to sa one po prostu robbone na wzor Pampers. Rowniez maja zep, rozciagliwe boczki, sa "cienkie" i dobrze chlona. Niska cena jest napewno atutem, za paczke "4" zaplacilam 30 zl( za 56 sztuk) a za Pampersy 54 zl ( rowniez 56 szt.) Plusem Pampersów jest balsam w pieluszce, ktora naprawde ladnie pachnie, nie "czuc siuskow". Dada troche smierdza:-p Na razie nie ma zadnej reakcji alergicznej, ktorej w sumie najbardziej sie balam. W kazdym badz razie, nie kupilabym tych pieluszek dla noworodka i malego niemowlecia, stawam na sprawdzone produkty, a marka Pampers mowi sama za siebie:-)

ja bardzo goroco moge polecic pieluszki z biedronki urzywamy ich na zmiane z tymi z TESCO fioletowymi sa genialne maja super rzepy nic nie przecieklo jeszcze malemu a wyprobowalismy juz pampersy oryginalne niby nic takiego ale cena wieksza, huggisy sie nie sprawdzily bo przeciekaly, happy to juz masakra dla mnie co godzine pielucha do przebrania ...

Witam,

kupiłam niedawno pieluchy z Lidla TOUJOURS (4) w promocji za 25 zł -50szt i powiem szczerze, że jestem zadowolona, jestem z tych u których najbardziej sprawdziły się Pampersy (zakładam je córci na noc) ale testowałam też Happy i Huggies. Happy mi przemakały -szczególnie podczas snu małej czasem podczas zabawy, poza tym troche za mało elastyczne jak dla mnie, Huggis ma trochę dziwną rozmiarówke i te pieluszki rzeczywiście wydaja się małe ale chłonność porównuje z Happy oprócz tego, ze lepiej wykrojone i nie przemakały mi, na razie Toujours nie przemakają, są chłonne więc mogę je polecić. :) a biedronkowe sprawdzę przy kolejnych zakupach. Kupiłam też chusteczki Cień z Lidla - niezła cena, nie śmierdzą i na razie skóra małej okej. :-)Pozdrawiam

my od początku używaliśmy pampersów - jak dla mnie nr 1 wśród pieluszek :tak: ale ponieważ nasza córcia nie ma wrażliwej skóry, żadnych alergii, zmian itp postanowiliśmy sprawdzić inne pieluszki i tak:
1. oczywiście oryginalne pampersy - super elastyczne boczki, przednie wypustki świetnie wchodzą pod te tylnie z rzepem, przez co ten rzep nie jest bezpośrednio na ciele (nie chodzi mi o sam rzep, ale to sztywniejsze przedłużenie tego lepca - nie wiem czy wiecie o co chodzi..), cienkie, miękkie, super chłonne.
2. dada z biedronki i te z lidla - są do siebie podobne, robione faktycznie na wzór pampersów - mają podobnie elastyczne boczki i ogólnie zapięcie, różnia się grubością i miękkością - pampersy cieńsze i miękksze.
3. huggisy - niby są fajne, ale - moja córcia waży teraz 8200 kupiliśmy zatem 3 bo do 9 kg są a 4 od 10 - no i te 3 takie maławe są :eek: zapięcie mają jak dla mnie dziwne - nie ma tych przednich wypustek, przez co tylni rzep z przedłużeniej dotyka ciała, do tego wolę elastyczność pampersów, huggisy mają tak jakby gumkę w całym tyle... ale ogólnie plusy za miękkość, są cienkie - u nas nie przeciekały.
4. bella happy - u nas porażka - elastyczne boczki beznadziejne - jakby w ogóle tego nie było, sztywne, grube, zapięcie też tragiczne - te u nas się nie sprawdziły.

My dopiero zaczynamy stosowanie pieluszek Dada, ale już jestem zadowolona. Generalnie pampersy u nas się sprawdziły, a teraz będziemy używać na przemian. Kupiłam ze zwykłej ciekawości bo wszyscy wokoło je chwalą. Są sztywniejsze od pampersów ale mojej 7 miesięcznej Niuni nie robi to chyba różnicy......

Ja wypróbowałam już chyba wszystkie pieluchy i żadne mi nie przypadły tak do gustu jak pampersy firmy pampers.
Wszystkie inne kuszą ceną ale trzeba je zdecydowanie znacznie częściej zmieniać jak pampersy.
Wniosek taki,że cenowo wychodzi tak samo ale uczucie mokrej pieluchy jest najmniejsze w pampersach.

Żadnych innych nie kupuję już i nie experymentuję.

VegaVega nie zgodzę się z Toba. Użwyałam różnych pieluszek Pampers. Huggies, z Rosmana i Dada z Biedronki i powiem Ci, że najgorsze były z Rosmana bo przeciekały,zaraz za nimi wskazałabym Pampers bo co chwila trzeba było zmieniać pieluszkę ,bo z przodu się taki worek robił. Najlepsze okazały się Huggiesy i Dada, chociaż Huggies ma zaniżoną rozmiarówkę. Aktualnie używamy Dada i jestem bardzo zadowolona.

mój synek po pampersach miał odparzenia, stosujemy od pół roku pieluszki z biedronki i jesteśmy bardzo zadowoleni:)

reklama
A co myślicie o pieluszkach Gaga z Tesco? jak dla mnie bardzo fajne jak na razie , ale trudno wyrazić mi opinie bo dopiero zaczęłam je stosować.

Do góry