reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

Pola - ja kupilam tylko jedno opakowanie tych mniejszych - pampers new born. Chyba, ze wiesz, ze dzidzia bedzie duza, to nie ma co ich kupowac..

Drugie zamawialam przez net i zamiast pampersow przyslali mi Happy z wycieciem na pempek, juz mi sie nie chce odsylac, wiec wyprobuje i te i bede miala porownanie.

reklama
Ja zrobiłam rozeznanie i w necie i u koleżanek które mają małe dziecie.

Więc na początek kupię małą paczkę bella happy newborn z wycięciem na pępuszek 2-5 KG i ich będę używać. Jak pępuszek odpadnie to przechodze na pampersy i pewnie to będzie rozmiar już 3-6 ale zobaczymy. Najpierw jednak kupię małą paczkę żeby się upewnić że nie będą uczulały bo się to zdarza. Jak się sprawdzą to kupię już dużą pakę. Ostatnio widziałam w markecie chyba 108 sztuk 55zł. Przekonała mnie do pampersów jakość, dobre opinie oraz cena która jest ok w porównaniu z innymi szczególenie w promocji duże paki wychodzą taniej :)

Pola ja kupilam tylko malutka paczke tych jedynek a reszte mam nr 2 .Mam nadzieje ze nie bede za male te 2-5 kilo.Moja Vanesska urodzila sie z waga 3800 i byla mala klucha.

Dziekuję Dziewczyny za pomoc.
Na początek kupię małą paczkę 2-5kg (Mały, jak na razie, nie zapowiada się na "wagę ciężką":-)) i kupię też 3-6kg duże opakowanie

a co myslicie o tej teorii, ze te pampersy i inne tego typu jednak nie sa tak zdrowe? ze skoro wymieniamy je co 2h zamiast po kazdym siusianiu jak tetre to dziecko ma cieply kompres? tylko pytam, bo ostatnio polozna w szkole rodzenia strasznie namawiala nas jednak na tetre, szczegolnie dla chlopcow. sa podobno zrobione badania, ze jadra chlopca sie przegrzewaja w pampersach i potem moga miec problemy z plodnoscia. pewnie, na noc lepiej pampers, ale moze w dzien raz na jakis czas pomeczyc sie z tetra? sama nie wiem.

Magali - A ja już zdecydowałam, że w nocy i na spacerki będę zakładać pieluszki jednorazowe, a w dzień będę uzywać tetrowych. Co do szkodliwości tych jednorazówek to nie mam pojęcia. Chociaż jakiś sens jest w tym co piszesz:-)

Ja kupilam po jednej paczce newborn pampers i huggies.Najpierw zuzylismy huggies a pozniej pampers i wole jednak pampersy.Po pierwsze dlatego,ze w huggisach ta wewnetrzna falbanka zapobiegajaca wyciekom strasznie sie odciskala na ciele Ani a po drugie pampersy wydaja mi sie bardzije przewiewne.

Ja kupilam po jednej paczce newborn pampers i huggies.Najpierw zuzylismy huggies a pozniej pampers i wole jednak pampersy.Po pierwsze dlatego,ze w huggisach ta wewnetrzna falbanka zapobiegajaca wyciekom strasznie sie odciskala na ciele Ani a po drugie pampersy wydaja mi sie bardzije przewiewne.

No tak, teraz w Majówkach mamy kolejną doswiadczona mamuśkę :-D:-D:-D

Dzięki MM

reklama
Oj słuchajcie a ja myślę, że pieluszki tetrowe jednak "padną" po pierwszym tygodniu prób ich stosowania - to całe wypłukiwanie kupy, pranie, gotowanie, prasowanie - czy któraś z Was będzie miała czas żeby to robić?
Tylko błagam - nie mówcie że "dla dobra dziecka zrobi się wszystko". Jeżeli ktoś chce używać tetry to jednak musi mieć duuuuużą pomoc ze strony rodziny (mamy, teściowej, męża - już widzę szczególnie męża w tej roli hehehe).
Poza tym pampersy można zmieniać częściej, wcale nie wtedy gdy są już kompletnie przesikane w faktycznie przypominają ciepły mokry kompres. Ja szczerze mówiąc wolę wydawać więcej na pieluchy jednorazowe i zmieniać je często, na pranie i całą "zabawę" z tetrą nie mam czasu ani chęci.

Do góry