reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

Jeśli chodzi o pieluchy to ja juz wszystkie możliwe wypróbowałam ,(żeby nie było ,że jakies najlepsze )a jednak PAMPERS jest dla mnie najlepsz marka pieluch i nie ma porównania z innymi!!!
Ewentualnie cenowo -ale zdrowie dziecka bezcenne nigdy tyłka nie odparzyło moje dziecie gdy miło na sobie pampers:tak::-):no:Próbowałam innych marek happy i huggis - naprawde mi nie odpowiadały wogóle a happy to już wogóle jakis bubel:angry::angry::tak:

reklama
kurcze ja to w sumie wszystko testuje na sobie smoczki tez hehe :tak:
ale z pampersami bedzie ciezko powiem tak mam 20sztuk pampersow bo mojej szwagierki maly wyrosl (3-6) ale kupie tez mniejsze (pampersa) bo wiadomo pepuszek itd ale kupie jedna paczke jak wroce do domu i po kilku dniach sie okaze ze te wieksze co dostalam pasuje nie bede kupowac juz malych tylko 3-6 teraz pampersy mozna kupic w kazdym sklepie wiec racja nie ma co kupowac na zapas

pola z tego co kojarze to te dada mozna dostac w netto chyba albo w biedronce juz nie pamietam ale tez na nie patrzalam i zastanawialam sie przeciez ktos o musi uzywac skoro sa? ale ja sie boje testowac na poczatek chyba ze jak maly bedzie mial kilka mc to sprobuje

Ja bede kupowac 3-6 kilo bo np Vanesska urodzila sie z waga 3800 a ta waga w moment rosnie.A druga corcia raczej nie bedzie mniejsza.

ja kupiłam na pocżatek Pampers Newborn bo one mają taką fajną wkładkę która tą rzadką kupke wchłania i pupa się tak nie odparza. z tego co pamiętam te następne juz takie nie są. więc najpierw do oporu newborny :-)

Ja tez na początek kupiłam Pampersy Newborn ze względu na to że tydzień temu Malutka wazyła dopiero 2300 więc w tych większych się utopi:tak:

Cześć dziewczyny
jestem nowa na forum i bardzo się cieszę, że został poruszony temat pieluch bo sama się zastanawiałam ciężko, który rozmiar pampersów wybrać na początek czy 1 czyli te 2-5 kg czy też 2 czyli 3-6 kg, Z tego co pisałyście wywnioskowałam, że można spokojnie zacząć od tych mniejszych, bo nawet 4-kilogramowe dzieciaczki się w nie zmieściły. Co do marki pieluch to jakoś od razu postanowiłam, że będą pampersy i mam nadzieję, że się nie zawiodę :)

Dołączam się do fanek Pampersów. Według mnie są najlepsze, a newborny to w ogóle super sprawa ze względu na ten chłonny wkład. Szkoda, że 2 już tego nie mają. A wycięcia na pępek, które oferują inne firmy są moim zdaniem niepotrzebne.

Witam
Wtrącę wam się do rozmowy ze swoim zdaniem na temat pieluszek.
My używamy Pampersów i wg mnie są najlepsze, a wypróbowałam chyba większość marek.
Co do rozmiaru na początek to ja kupiłam Pampersy 3-6 kilo i były idealne. Miałam jeszcze 2 sztuki tych mniejszych 2-5 kg i moja córcia ważąca przy urodzeniu 4200 nie weszła w nie, chociaż na oko nie były dużo mniejsze od tych 3-6. Dlatego radzę kupić te 2 i jeżeli okażą się bardzo za duże to zawsze mąż może donieść te mniejsze - lepiej żeby pieluszka była za luźna niż miała obciskać. A poza tym do za dużych pieluszek maleństwo dorośnie i nie trzeba będzie wyrzucać paczki za małych pieluch.

reklama
Do góry