reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

Joeey biegnę z pomocą - mam nadzieję... mój Kacper też na sztucznym NAN ha i je na raty, to nie kwestia mleka bo moje jak rozmroże też tak je, raz je ok, a raz po trochu, ale go wyczaiłam, ciekawe czy to samo Twoją Kruszynkę męczy ??? no więc mojego przytyka powietrze, blokuje go zje trochę i koniec, potem szuka zje trochę i koniec, jak tak robi to poświęcam 15 min do pół h na odbicie go, chodzę z nim podskakując, delikatnie poklepując w pewnym momencie puszcza takiego beka że mojego starego pobija jeszcze z nim chodzę chwilę uspokajam układa mu się wszystko na spokojnie i wtedy zjada wszystko na raz ;D, czasem nawet po takim odbiciu zapomina o głodzie i zaczyna przysypiać na mnie nie przejmuje się podstawiam mu butle, zwilże mlekiem usta i zaraz łapczywie łapie smoka i je... mleko przyrządzam tak jak dziewczyny - woda w podgrzewaczu i jak co do czego to wsypuje mleka i gotowe, jak tak je na raty to sie nie przejmuję tylko jak trochę zje i marudzi to butla spowrotem w podgrzewacz opisane odbijanie i po wszystkim butla w buzię! Mam nadzieję że Ci pomogłam bo to jedzenie na raty mnie wykańczało, teraz też nie jest to mistrzostwo świata ale znacznie lepiej i kolejne jedzenie wtedy za ok. 3h!

Co do przecierów i zupek to po konsultacji z pediatrą zacznę wprowadzać w 4 lub 5 miesiącu, ale jeszcze na to czas! ;)

Ja czytałam że mleko matki w lodówce do 24h, w zamrażalniku do 2 miesięcy, mleko rozmrażam wkładając z zamrażalnika do lodówki, potem w podgrzewacz i gotowe.

Kacper też się uśmiecha często gęsto jak i marudzi... uśmiecha się świadomie, czasem z byle czego do niczego, czasem do mnie przy zabawie, a czaserm jak mnie zobaczy... jeszcze trochę zanim zacznie tak swobodnie dziecko reagować uśmiechem na uśmiech.

reklama
Agnesa Dobrze, że neurolog Cię uspokoiła, sama wiem, że nic nie dociera do przestraszonej Mamy tylko właśnie lekarz :) A do jakiej kliniki się zapisałaś w Warszawie, bo to chyba dobry pomysł :)

dziś pytałam siostry (jest położną) i powiedziała że wprowadzać mozna od skończonych 5msc przez dziecko ale w 4msc można zacząć dawać soczki najpierw troche na łyżeczkę a potem coraz więcej

Fuczak u Nas niestety pomimo odbijania, a potrafi rzeczywiscie walnac niesamowitego beka :laugh: to z jedzeniem jest slabiutko no i to i tak zawsze karmienie na raty ale juz sie przyzwyczailam, teraz jak wiem, ze nie mozna odgrzewac to mase tego mleka wylewam ale czego sie nie robi dla swojej dzidzi :) :)

Agnesa - Bardzo si ciesze, ze sie uspokoilas no i mleczko od razu tryska! :laugh: Super macie z opieka specjalistyczna w Polsce! Tu nawet do pediatry trzeba miec skierowanie i kosi ogromne pieniadze. Przed szczepieniem nikt Malca nie badal, pielegniarka tylko zapytala mnie czy Dzidziek zdrowy... Szczepienia byly zbiorowe, w duzej sali w takim jakby domu kultury staly parawany a za nimi pielegniarki i kilka stolikow i nostwo placzacych dzieci. :(

Paaricia, to co piszesz to jakaś masakra. a tak narzekają na Polską służbę zdrowia....Opis jak z filmu Pożegnanie z Afryką.

Martula he he faktycznie tak zabrzmialo! Gorzej ze faktycznie tak jest. Co ciekawe za szczepionki nic sie nie placi co wicej rzad mi placi, ze szczepie dziecko. :) Daja wiecej szczepionek niz w Polsce z wyjatkiem gruzlicy (np szczepia tez darmowo to pneumococi czy jak to tam sie pisze). No a warunki szczepien spartanskie.

No ciekawie to nie wygląda. Rząd musi płacić za to, że szczepi się dzieci, bo drugi raz nikt by nie przyszedł .. ;D ;D ;D

reklama
Dziewuszki mam pytanko zakupilismy, a raczej dostalismy jak Ola sie urodzila wanienke do kapieli.Niestety ona juz wyrasta z niej czy Wy kapiecie swe malenstwa w wannie duzej czy moze mam kupic taka wieksza wanienke?

Do góry