reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

A mój świrus ostatnio strasznie się śmiał,jak mu Fridą czyściłam nosek ;D ;D ;D przecież to takie zabawne, prawda ;)

reklama
No nic, narazie spróbuję go częściej przystawiać do piersi a wybierzemy się też do pediatry i na kolejne ważenie za tydzień ...

Joeey ja też piorę w 40 stopniach, a nosek czyścimy Fridą i Kamil nie płacze ale nie przepada chyba za tym ..

my nosek czyscimy w ten sposob ze zakrapiamy sola fizjjologiczna (srednio to Maja lubi ale nie płacze) to nawilza troche śluzówke, co jest wazne bo teraz sie w mieszkaniu grzeje, no iona tym zakropionym noskiem kicha potem i jej glutki same wyskakuja lub pomagamy im wsadzajac rozek chusteczki. czasem oddciagamy takim odciagaczem ssacym. gruszka nie jest polecana..

nie wiem ile Kacper teraz przybrał, ale karmię butlą i wiem że ostatnio trochę mniej je, ale co zrobić, nie dam rady zmusić go żeby przełykał, nawet jak mu włożę podstępem butle to ma to gdzieś...

ja nosek czyszczę tylko zakraplając solą fizjologiczną

Ja mam Sterimar i pisze że można stosować u niemowląt, ale się boję, bo to mocno pryska (duże ciśnienie). Czy ktoś używa?

Anetko faktycznie też słyszałam, że w nocy pokarm jest najbardziej wartościowy. Może spróbuj tak jak radzi Moskito i aOla.

Joeey ja też czyszczę nosek tylko wodą morską, bo wydaje mi się, że gruszka nic nie wyciąga. A jak wylezą glutki to wyciągam je patyczkiem kosmetycznym.

Dziewczyny - a powiedzcie mi - bo zawsze sie wymieniamy wagami maluszków - a co z długością????strasznie jestem ciekawa jak rosnął wasze maleństwa!!! jak ostatnio mierzyłam Karola wyszło mi takie 64,5 - no prawie 65 cm

Agneskol - oczywiście po bejdacku ;D ;D ;D kabelkiem najpierw (od piętek po czubek główki) no a potem sprawdzam na metrze ileż to wyszło ;) a sposób na Karola(zeby się rozciągnął)mamy taki - wystarczy dać mu jakieś oparcie pod stópki i wtedy młody się odpycha - i jest prosty jak struna ;D

reklama
Moskito mój teraz spi ale jak wstanie (oby nie za szybko :p) to go zmierze
Joeey ja gruszki nie uzywam tylko najpierw patyczkiem mokrym od soli delikatnie mu zakraplam a potem jak coś się ciągnie to suchym patyczkiem to wyciągam

a tak do tematu to czy wasze maluch tez maja tyle kóz? Mój to ma tam chyba w nosku cała trzódkę Musze mu czyscic nosek 5-6razy dziennie a kozóle to ma takie jak stary ;)

Ciszuki piore w 40stopniach z ekstra płukaniem a ostatnio kupiłam z jelpa płyn do płukania a pieluchy wstawiam na gotowanie ale ich juz mało uzywam tylko gdy daje mu np witaminy

A tak wogóle to przwijak mi słuzy juz jako stolik wole przewijac małegona łóżku siedząć "okrakiem" ;) ;D

Do góry