reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Mam do Was pytanie odnośnie obcinania paznokci u nóg. Czy już obcinałyście i jak w ogóle te pazurki wyglądają u Waszych maleństw? Ingusia chyba ma tendencję do wrastających paznokci bo jej się tak dziwnie zawijają w dużych palcach i dlatego wolę raczej ich na razie nie ruszać, a w małych same się kruszą na razie więc też nie obcinam.

reklama
Gingger witam bo sie nie znamy:) co do karmienia to ja karmie piersia,pokarmu niby mam dosyc ale jakis malo wartosciowa bo moj synuś jak zaczyna jesc rano to do wieczora moglby ciagnac i sie nie najada!!zaczelam poczatkowo dokarmiac na noc,teraz sztuczne dostaje 3 razy dziennie(rano popoludniu i wieczorem)po butli i tak zawsze jeszcze wisi troszke przy cycku,chocby dlatego zeby zasnac(bo zasypia z cycuszkiem)mam nadzieje ze szybko mi pokarm nie zaniknie.

Nathalie, Nie obcinałam jeszcze paznokci na nóżkach, ale Nadia też ma wywinęte na dużych palcach. Czytałam gdzieś, że tak jest u małych dzieciątek i nie ma się czym przejmować, bo to minie. Obcinaj na prosto, bez zaokrąglania.

Natali moja Ewa też szarpie cyckiem ale u niej to oznacza że już się najadła i chciała by jeszcze się popieścić przy cycusiu ale ją denerwuje że leci mleko więc ja jej wtedy wtykam smoka i przytulam do piersi i jest ok koniec szarpania i płaczu :)
sprawdź czy u Ciebie nie jest to samo

Gingger moja mała też się urodziła z wagą 3850 i w 6tyg. ważyła 5250 ;D identycznie nam dzieciaczki przybierają ;D
ciekawa jestem ile teraz waży jutro będe wiedziała :laugh: a i moja mała jest na piersi i jej nic innego nie podaje
Agnesa buźke na dwór smaruje kremem z firmy nivea na każdą pogode w ciągu dnia mam taki fajny robiony kremik witaminowy każda krosteczka po niej ładnie sie chowa ;)
Natalia nie obcinałam jeszcze Ewie paznokci u nóg po za tymi dużymi ;) o ile można powiedzieć że one są duże ;D

dobranocka spadam

Zdanka a co to za cudowny kremik i jak go zdobyłaś?

A Maksowi cos nie rosną paznokcie u nóg a ja ciagle zagladam i zagladam kiedy beda gotowe na ciecie....no a tu nie ma co ciac...

My buziaka smarujemy białą wazelinkom i dobrze sie sprawdza (to przy wyjsciach oczywiscie) a po kompanku zapodaje kremik Balneum bayby fajniutki jest sama podkradam i sie smaruje.

martula pisze:
Nathalie, Nie obcinałam jeszcze paznokci na nóżkach, ale Nadia też ma wywinęte na dużych palcach. Czytałam gdzieś, że tak jest u małych dzieciątek i nie ma się czym przejmować, bo to minie. Obcinaj na prosto, bez zaokrąglania.

a co do paznokci na nozkach, to moja Paulinka miala tak samo i polozna kazala mi wymasowywac duze paluszki u nozek - bo tylko na nich tak miala... taki masazyk ktory ma pomoc przebicie sie pazurka na druga strone bez wbicia sie w skore - takze polecam. Bo taki maluszek jest jak plastelina prawie i takie cos mozna masazem naprawic ;D

reklama
Natalia ja jeszcze nie obcinałam Kacperkowi paznokci u stupek, przyznam szczerze, że nawet o tym nie pomyślałam :-[, ale jak napisałaś o tym to od razu wzięłam je pod obserwacje no i okazało sie że nie ma potrzeby ich obcinać, chyba same sie kruszą, no i u Kacperka nie podwijają sie.

Ketsa ja też zaczęłam używać kremu Balneum bayby, poleciła mi go koleżanka i jak narazie sie sprawdza :) na inne kremy Kacper ma uczulenie a po tym ma buźkę jak aksamit :) jest bardzo fajny i bez zapachu.

Do góry