reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

No to chyba często zdarza się maluszkom ropiejące oczko, bo Kamilek też miał ropiejące już w szpitalu, zaraz po urodzeniu i tam dostawał jakieś kropelki, a teraz jeszcze mu łzawi i czasem ropieje więc też przemywamy solą fizjologiczną ( rumianek uczula tak powiedziała położna )
Napiszcie mamusie, czy zdarzyły się u Waszych Maleństw zielone kupki, bo Kamilek od wczoraj takie właśnie zielonkawe robi i nie mam pojęcia od czego mogą takie być. Położna pytała, czy jadłam coś innego niż do tej pory, ale w sumie nic "nowego" nie jadłam poza trzema kawałeczkami ptasiego mleczka Wedla. Radziła podać Lakcid i obserwować.. A może ta herbatka wspomagająca karmienie Hipp mu zaszkodziła ??? Kurcze, jak to ciężko wyczuć od czego coś może się dziać :(

reklama
mam pytanie,tą pieluche tetrową to wystarczy body przytrzymać,lub majteczki,czym przytrzymujecie.Chodzi mi o tą pieluchę na pamperssie??

bartyś bron boze rumiankiem nie badz glupia taka jak ja :( wrrr polozna kazala mi rumiankeim i bylo jeszcze gorzej sola fizjologiczna przemywalam i dwa dni pozniwej bylo po wszystkim :)

Bartyś - ja piję tą herbatkę HIPP i nic się takiego nie dzieje z małą, więc sądzę, że to nie od niej, prędzej od czekolady z ptasiego mleczka... no chyba, że jadłaś wcześniej czekoladę i dzidzia nie miała takich rewelacji.. trudno powiedzieć!

Magdus ja przytrzymuję albo body albo po prostu śpioszkami.

Agamarkam własnie w szpitalu pediatra radziła rumiankiem, a położna, która przyszła do nas na drugi dzień po wyjściu ze szpitala, od razu zaleciła tylko sól fizjologiczną, więc tak przemywamy, ale żeby tak super pomagała to nie powiem :(

Ziemzia właśnie nie jadłam wczesniej czekolady, ale wiesz ile czekolady jest na kawałeczku ptasiego mleczka, więc nie sądzę, że od tego :( Narazie podaliśmy mu w zakraplaczu pół ampułki lakcidu i zobaczymy, czy kupki nadal będa zielone ...
Stwierdzam, że przydałoby się mieć znajomego pediatrę na telefon, żeby w każdym momencie móc tyrknąć i się skonsultować. Bo do ośrodka to nie mozna się dodzwonić :(

Mojemu Kacperkowi też zaczęło ropieć oczko i widzę, że to chyba często się zdarza u noworodków ::) biedaczek, tak mi go szkoda. Mama mi poradziła , żeby przemywać rumiankiem, ale widzę, że to nie jest dobry pomysł :( w takim razie też zostaniemy przy soli fizjologicznej, mam nadzieje że pomoże.

Dziewczynki jak tam u Was jest z krwawieniem ??? Ja mam jeszcze plamienia raz mniej raz więcej ale zaczyna mnie to już denerwować ::) kiedy to się wreszcie skończy ???

Witam witam, watek kwitnie... ;D ja tez przemywalam sola fizjologiczna i pomoglo :laugh:
A co do karmienia to jak Ola miala 3 tygodnie to nagle wziol ja takiii apetyt ze jadla doslownie co chwilke teraz sie troche uspokoilo i jak jej daje cyca co 2 godziny to po 5 minutach zaczyna sie nim bawic i musze ja zmuszac do ssania.Za to w nocy to nie powiem bo ladnie zsie.Jesli Ola zsie niecale 20 minut i po jedzeniu nie domaga sie cycka i nie placze to moge byc spokojna ze ja wykarmiam? ciagle mnie to nurtuje ::) ::)

Dzisiaj pojechałam na zdjęcie szwu (gdybym wiedziała, że to chodzi tylko o wyciągnięcie jednej nitki to poszłabym do nas do przychodni a nie fatygowała się do szpitala gdzie kazali mi przyjechać :mad: ). Kacper został w domu z tatą, a że zajeło mi to trochę czasu to zostawiłam ściągnięte mleko dla Kacperka, no i Mały wypił 80 ml mleka i jeszcze chcial, ale mój mąż mu zabrał butelke, bo bał się że się przeje i potem zwróci ::) Ja juz naprawdę nie wiem ile ml powinien jeść taki Maluszek ::)
Pomocy!!!!!

reklama
Wiolus czytałam w książce "Moje dziecko - poradnik dla rodziców" że maluchowi wystraczy 10-15 min ssania cyca żeby się najadł, więc nie masz czym się martwić Ola napewno sie najada :)

Do góry