reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

Ja tez staram sie malej puszczac muzyke. Wlasnie dzisiaj chce jej kupic Mozarta. A tak to Morcheebe, Nicka Cave'a (moj i Tomka kultowy wykonawca - uwieeeeeelbiammmmm :) ), Stereo mc's. Ale mloda jest tak grzeczna ze ja nie widze roznicy z czy bez. Ale ja wole z... ;)

Ja Lenusi psikam do noska przed kazdym karmieniem disne mar. Raz do kazdej dziurki. A jak czyscicie noski? Gruszka? Niby przed gruszka przestrzegaja, ale ja i tak uzywam bo nie widze innego sposobu.A czasami trzeba wyczyscic. Szczegolnie teraz kiedy ogrzewanie centralne jest.

my myjemy calutka dzidzie wraz z glowka balneum.

pepuszek Leny jest w srodku ciemniejszy tez.Ale wygojony chyba jest. Choc Tomek przy kapieli jej jeszcze go przemywa spirytusem.

Bartys no i nie wiem co z tym oliwieniem glowki. Mi nikt nie polecal, ja to od Was zapozyczylam. W piatek idziemy na szczepienie to sie zapytam.
A co do czapeczki - Lena nie nosi. A temp mamy i tak 20 max 21.

Kurcze Agnesa nie slyszalam o myciu dziaselek, ale to moze nie glupi pomysl. A zapytam jeszcze kolezanki - dentystki, mamy 5-cio miesiecznego Filipka.

reklama
Magi w tych ziółkach mlekopędnych jest anyż, melisa i koper włoski.
A mi na laktację poleciła położna zalanie wrzątkiem łyżeczki kminku i potem wymieszanie z przegotowanym mlekiem i takie pić. Piję codziennie wieczorkiem i do tego jeszcze kubek fito mixu i nie narzekam na brak mleczka choć z laktatora to nie mam żadnego pożytku ale to chyba dlatego że nie umiem się nim bawić :( albo co no bo mi nic do niego nie leci a jak nacisnę pierś to tryska mleczko więc nie wiem o co chodzi :mad:

Gabi ja mam podobnie, jak ściagam z laktatora to troche poleci i nic, a jak przycisne pierś to aż sika ;D ::)
My mala kapiemy w płynie do kapieli z oliwką, a główkę mydełkiem nivea ;)

Gabi, Agnes - no i wlasnie dlatego jak bylysmy w ciazy to mowilam ze nie kupuje laktatora :) Jak palcami wyciskam to jest znacznie wiecej i szybciej :) Proponuje sprobowac.. Moze nie jest to tak wygodny sposob jak laktatorem, ale ja na jedno 10 minutowe sciaganie sciagam prawie cala buteleczke, a Mala i tak sie najada :)

Mamusie jak myślicie mogę sie napić świeżo wyciśniętego soku z marchwi ??? Może któraś z Was próbowała...

Ponawiam pytanie które zadałam na grudniu:

Dziewczyny te które miały kryzys laktacyjny - ile dni u Was trwał ten kryzys ???

Mamuśki a powiedzcie jakie wkładki laktacyjne wam najbardziej podpasowały ??? bo ja wciać jestem na etapie szukania a testowałam już sporo i z belli i canpola i jakieś fixies i teraz mam penatena i wciąż nie wybrałam moich ulubionych ;D a Wy jak ???
NO i co do stosowania diety no to ja już chyba wszystkiego popróbowałam oprócz kapuchy, kiszonego i cytrusów i nic się nie dzieje znaczy się jest tak jak było on się czasem pręży i wygina jak je ale to już taki jego urok chyba ;D bo kolek nie ma takich o jakich tu czytałam ::)
A co do smoczków to jaki kształt one mają te co pasują Waszym maluszkom ???

Znaczy się no jaki mają koniec czy taki okrągły jak butelka czy taki spłaszczony jak brodawka po jedzonku czy może ten taki wygięty do góry ??? Bo ja mam wszystkie trzy i najbardziej małemu pasuje ten jak cycuś ale i tak go wypluwa :p
Paula ja jadłam tartą marchewkę i spoko było znaczy nic nie było ;D więc sok możesz śmiało pić samo zdrowie ja się właśnie przymierzam do kupna sokowirówki bo jeszcze nie mamy właśnie po to żeby mieć świeże soczki z marchewki też ;)

Agnes i Gabi a jaki laktator macie? bo ja jeszcze jak w szpitalu scigalam to kazalam mezowi aventa kupic i jak dla mnie to straszny badziew sie okazal ani kropli mi nie wyciagnal a piersi mialam pelne zupelnie do niczego sie to nie nadawalo. natomiast pozniej uzylam mendele i ten sprawowal sie swietnie

reklama
Do góry