reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Ja tez zakladam najpierw czapeczke bawelniana a potem grubsza - co zreszta widac chyba na ostatnim zdjeciu.
Agnes - nie daj sie mamie i karm piersia !!! Jesli mala przybiera na wadze to wszystko jest ok :) no a poza tym sama widzisz ze laktacja sie poprawila ;)

reklama
ja do kapieli stosuje Oilatum po tym juz nie trzeba oliwkowac a dwa razy w tygodniu myje małego mydelkiem bambino+oliwka ale nie smaruje go całego tylko w pachwinkach pod paszkami i pod bródka

mój mały w dzien je co 2h i w 95% podczas karmienia robi kupkę i połoznej sie pytałam czy go mam potem przewijac to doradziła mi grubo smarowac pupke sudokremem i wtedy moze spac bez przewijania. Próbowałam tak robic z linomagiem ale od razu miał czerwona pupe :p

w szpitalu połozna mowiła mi ze gdzies po 3tyg od porodu nastepuje zanik pokarmu i trwa gdzies tydzien i wtedy sie nie poddawac tylko dokarmiac. Ja miała taki zanik w 4tyg na szczescie obyło sie bez dokarmiania pomogła mi herbatka na laktacje z herbapolu.

nie byłam jeszcze u lekarza po porodzie (nie było mnie 3tyg) i ide w srode bo ta lekarka do ktorej chce chodzic teraz ma urlop. Ale jestem ciekawa ile mój pysio wazy ;D no i pewnie od razu go zaszczepią ::) ja dopłace do tej szczepionki 6w1

mam pytani czy pijecie kawe?bo mam straszna ochote ale sie boje ::)
age.png

[/url]

aOla - ja tam kawke pije, ale rozpuszczalna z mleczkiem - codziennie rano... bo sypanej to ja nie znosze :) I zawsze mnie po niej glowa boli na wieczor ;D jakas taka dziwna jestem :)
Jak to, kazali Ci klasc Malego spac z kupa ??? dziwne... no mojej malej nawet przebieranie nie obudzi ;D ;D ;D spi sobie, ja ja przewijam i klade do lozeczka i ta spi dalej ;)
A ta herbatke z Herbapolu bede musiala sobie kupic - tylko powiedz czy w normalnym markecie ja dostane czy musze do apteki smigac ???

Aaaa i dziewczyny, mam pytanie - czy mozna pic wszystkie herbaty ??? bo ja bym sobie z checia wypila z Hibiskusa albo mietowa :)

Kurcze ciekawe jak to jest z herbatka z hibiskusa- próbuje coś znaleźć na ten temat,ale jakos nie wychodzi :(
Co do kawki to mi sie i dwie dziennie zdarzą ::) ::) ::)ale nie widze zeby Karol jakis nerwowy był czy cóś, za to ja sie lepiej czuje

A powiedzcie mi ,czy wasze dzieci tez mają taką suchą łuszczącą sie skóre na brwiach????nie wiem co mam z tym robić???

tak? mieta zmniejsza laktacje? o kurcze, a ja pilam sobie w najlepsze. a jakie ziola jeszcze maja takie dzialanie tzn z jakimi trzeba uwazac?

my sie kapiemy w emulsji oilatum, a potem oliwkuje penatenem z glowka i buzka. Stasiowi tez schodzila skorka ze stopek i raczek, ale to normalne, trzeba tylko te miejsca szczegolnie natluszczac.

kawke pije ale pol nna pol rozpuszczalna i zbozowa, no i z mlekiem. a zauwazylam, ze po prawdziwej zbozowce mam wzdecia ???

wychodzicie na spacery w takie mrozy?? ja sie troche cykam, wczoraj bylo ladne slonko i nie az tak zimno jakies -2 to wyskoczylismy na pol godzinki. Moze w takie mrozki werandowanie tylko???

Gonia właśnie siedze i myslę, czy wyjść z małym czy nie ??? u nas jest -6 stopni ale świeci słonko ...

reklama
u nas -7 i zdecydowalam sie na werandowanie, choc nie wiem, moze w slonku jest cieplej i przyjemnie, jakby nie bylo wiatru to moze, ale nie mam jak sprawdzic ???

Do góry