reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

aha no i pediatra byl u nas na wizycie patronazowej w domku, nie trzeba bylo nigdzie jezdzic. ;D

reklama
Magi - no to widze ze u Ciebie tez porzadek jest z tymi poloznymi:) I bardzo dobrze, tak powinno byc :) A moja jest nawet na tyle mila ze deklaracje sama za mnie wypisze, ja sie tylko pod nia podpisalam w odpowiednich miejscach ;D ;D ;D no i w ogole super babka jest :)
Zreszta do Doni chodzi ta sama polozna :) i jak sie okazalo, o tym ze urodzilam polozna dowiedziala sie wlasnie od Doni tego samego dnia co urodzilam ;D ;D ;D

i znów jedna reka jestem zmuszona pisac  :)

tak Pamciaw to ja pisałam, ze Kacperka kładłam w nocy na brzuszku i ładnie sobie spał, ale teraz cos nie chce tak zasypiac. Moja kolezanka swojego Malucha tylko na brzuszku kładła, bo miał straszne bąki i tylko tak był w stanie zasnac.

Agnes juz kiedys o tym rozmawiałysmy i któras z dziewczyn, nie pamietam która, ładnie napiasała, ze gdzies w ksiazce czytała, ze na poczatku maluch zjada 30ml potem 50-60ml a juz 2 tygodniowy nawet 80ml, mój Kacperek z butli ciagnie 80-90 a nawet 100ml ale rzadko mu daje butelke chyba za mnie nie ma.

Magi, Wanda to niezła macie kontrole nad waszymi Maluszkami  :) i tak powinno byc! I to tak za darmo na te wizyty połozne do Was przychodza ??? U nas była tylko raz pediatra z pielegniarka na pierwszej wizycie , na druga juz musimy isc do przychodni jak Mały skonczy 6 tygodni.

zmykam na obiadek, mąż przygotował mi dzis łososia  :) :) :)

To fajnie macie z tymi połoznymi ;) ja jestem ciekawa czy jak zarejestruję mała do lekarza to też bedę musiała iść czy przyjdzie do domu ::) normalnie ta moja przychodnie to o kant h..rozbić ;D ;D
Mała dzisiaj strasznie spokojna, normalnie inne dziecko :D
Tak myslałam, że ok 80-90 ml -wczoraj dałam małej na noc 70 ml które wypiła i jeszcze z cyca ja dokarmiłam :D

u nas była tylko raz położna w trzeci dzień po powrocie ze szpitala i nawet pielęgniarki z nią nie było przyszła pozglądała katy obejrzała małą ale nie powiem żeby to jakaś specjalistka była tak popatrzeć jak on to zrobiła każdy by mógł nic mi konkretnego nie powiedziała była u mnie chyba tylko dlatego że musiała nawet kurtki nie rozsuneła tak jej się spieszyło ehhh.. szkoda gadać ta państwowa służba zdrowia :mad: :mad: :mad: po deklaracje do ośrodka sama musiałam się wybrać
a i w szpitalu mi powiedzieli że na pierwszą kontrole mam iść do ośrodka na strone zdrową po miesiącu a jak poszłam z deklaracją pani mi powiedziała że nie ma takiej potrzeby skoro nic się nie dzieje i mam przyjść po 6 tyg. zła jestem bo jestem ciekawa ile maleńka przytyła
wstrętny babsztyl ciekawe jak by to ona była na moim miejscu czy by też tak zrobiła ze swoim dzieckiem pierwsza wizyta po 6 tyg.???

No to faktycznie te niektóre położne to wstrętne baby

My z Wandą mamy tą samą bardzo miłą położną taka troskliwa babeczka

i pediatra tez do nas przyjedzie niedługo zadzwoni i sie umówi ;D

Ja też trafiłam na super położną :) Przyszła już na drugi dzień po naszym powrocie ze szpitala, i w sumie była chyba z 6 razy :) A co do wizyty kontrolnej, to nam powiedzieli w szpitalu, że mamy się na taką wizytę wybrać do dwóch tygodni od narodzin. Ale musieliśmy pojechać do ośrodka, lekarz nie przyszedł do domu :(

U mnie też była położna ale 2 tyg po powrocie do domu :) w sumie nic konkretnego nie powiedziała tylko witaminki kazała podawać no i w 6 tyg. przyjść do lekarza. A no i nie kazała mi małego dokarmiać z butelki :-[ ale to już mamy za sobą i wystarcza nam cycuś czasem dwa ;) no ale skoro mały przybrał od najniższej swojej wagi (2960 g) aż 1050g więc napewno nie głoduje ;D

Dziewczyny, ja sie specjalnie przenosilam cala z kartoteka do tej wlasnie przychodni w ciazy, zeby wlasnie ta a nie inna polozna do mnie przyjezdzala :)
Paula - ale te polozne wcale za darmo nie przyjezdzaja - to jest ich obowiazek i praca, a kaske za kazda wizyte i tak dostaja...
A pediatra tez przyjedzie, no i tez mam zaufanie pelne do tej pani pediatry, ktora mam nadzieje ze przyjedzie, bo ona jeszcze moja siorke i mnie leczyla jak bylysmy mlodsze (a wcale nie jest taka stara - kolo 45-50 lat ma) no i jest bardzo dokladna !!!
Donia - do Ciebie tez z Przyjaznej przyjedzie pediatra ??? Bo ja licze na to ze to wlasnie pani T. przyjedzie - to wlasnie ta pediatrka ktora i mnie i siorke i tygodniowego Wiktorka leczyla - ale Wikiego prywatnie, bo to sasiadka moich rodzicow jest, wiec sie tylko poszlo na druga strone ulicy po nia ;D ;D

reklama
Niezle te niektore polozne.....nasza super babka, byla chyba godzine. Ale juz nie przyjdzie. Dala mi tel jakbym potrzebowala pomocy, rady czy cokolwiek ze mna lu z mala by sie dzialo. Mi to wystarcza.jest ok.

Magi na grudniu pisalam wlasnie skad gluty w nosie. sucho i cieplo w domu. Lena tez ma niestety pomimo ze nawilzam a temp nie przekracza 21 stopni nigdy ale w szpitalu bylo koszmarnie bo 24-25 i tam sie jej sluzowka wysuszyla i pewnie potrwa zanim do normy wroci.... :(

Do góry