reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

i co z tymi nóżkami Olałyście mnie ::)

mam jeszcze jedno pytanie Wiem ze to było już wałkowane ale ostatnio Pamciaw mowe walnęła ;) na temat sudocremu i zdębiałam Ja Piotrusiowi pupke smaruje tylko na noc (właśnie mój syn zjadł kawałek gazety) i to właśnie Sudocremem a tu się dowiaduje ze nie stosuje się go profilaktycznie Jeśli nie sudocrem to co? I czy w dzien też smarujecie dupcie maluchom? Bo cos słyszałam ze w takie upały powinno się smarować

reklama
Witam!!

WeroNisia ma stope 11 centymetrową :-)

Sudokrem stosowałam doraźnie tzn smarowałam pupe po kąpieli co drugi dzień - teraz nie stosuję.
Teraz po kąpieli smaruję maścią robioną na recepte (w tej chwili składu nie pamietam)
Przy każdej zmianie pieluszki pupę oliwkujemy. Nigdy nie miała odparzeń i oby nie miała

Pozdrawiam

Nie stosuje kremów bo Maja po prostu reaguje tylko na puder ale nie używam też non stop tylko w razie potrzeby czyli nawet nie codziennie, a czasem raz na tydz. albo i rzadziej. Jak ją odparzy i uważam że na każde dziecko działa co innego na nia puder jest świetny i wcale nie przesusza skórki.
Natomiast kapanie w oilatum czy balleum non stop powoduje poźniej że skóra już nie toleruje innego kosmetyku. jakąpałam maje na początku w oilatum ale przestałam robic to codziennie i kapę ją czasem tylko a tak poprostu w wodzie i myje mydełkiem Oilatum

ja mówię do Mai co mi slina na jezyk bo gaduła jestem i Ona juz potrafi powtórzyć baba czy da po nas pewnie nie wie co to znaczy ale powtarza czasem - jak ma ochotę ;) :laugh: :laugh: :laugh: i to przy świadkach ostatnio - teściowej i szwagierce :p :laugh: :laugh: :laugh:

Maja też z 11 cm

jesli chodzi o karmienie to ja bardzo przezywałam żę nie mogę ale Maja miała wtedy tylko dwa miesiace jak przestałam - przedłużałąm ile się da ale w końcu mleko sie skończyło.
Nie wiem jak by to było teraz ale zawsze mówiłam że 6-7 m-cy chciałabym karmić piersią a potem powoli odstawiać

aOla ja tam sudocrem stosuję na codzień, w bardzo małych ilościach, kładę tzw. "chmurkę" i mam jeszcze to samo pudełeczko (średnie) od początku i jeszcze mi 1/4 została. Mówiłam o tym pediatrze i położnej (o stosowaniu sudocremu) i mówiły, że ok. Na odparzenia stosuję bepanthen maść, zamiast sudocremu, bo o wiele lepiej leczy. Można jeszcze stosować w codziennej pielęgnacji linomag.

Co do stópek to obiecuję, że zmierzę jak się Ingusia obudzi.

aOLA pisze:
i co z tymi nóżkami Olałyście mnie ::)

mam jeszcze jedno pytanie Wiem ze to było już wałkowane ale ostatnio Pamciaw mowe walnęła ;) na temat sudocremu i zdębiałam Ja Piotrusiowi pupke smaruje tylko na noc (właśnie mój syn zjadł kawałek gazety) i to właśnie Sudocremem a tu się dowiaduje ze nie stosuje się go profilaktycznie Jeśli nie sudocrem to co? I czy w dzien też smarujecie dupcie maluchom? Bo cos słyszałam ze w takie upały powinno się smarować

zajebisty przerywniek ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Olu - ja ostatnio przestalam smaowac Paulinke czymkolwiek... w ogole prawie nie uzywam kosmetykow - nie wiem, ale jak taki upal, to wydaje mi sie ze z kremem jeszcze gorecej :) Sama jak sobie smaruje stopy na noc (ograniczylam sie tylko do stop normalnie ;D ;D ;D ) to straszliwie mi goraca, a uzywam wlasnie bardzo tlustego kremu.... takze nie stosuje kremow, a sudocremu tym bardziej - to jest krem leczniczy, a czy Piotrus ma chora skore na pupie ???

Ja kremik na dupke stosuje tylko po kupie i na noc, a tak do puderek i jest ok
Weronisia ma stopy 11 cm ;D

Może spróbuje dac jej NAN2 i będzie lepiej jej smakoał i dłużej będzie spała :p ;)

Agnes ja daje NAN2 i nie spi ;D musisz sprobowac NAN2HA ;D

aOla moj Oskarem ma stopke na 10 cm ;D a co do smarowania dupci to ja na zmiane raz puderek raz oliwka nivea przy kazdej zmianie pieluszki a na noc smaruje dupenke balsamem z nivea przy okazji balsamowania calego cialka ;D i nie ma mowy o zadnych odparzeniach, krostkach czy czymkolwiek nigdzie caly jest gladziusienki i milusi ;D od czasu do czasu potowka sie przytrafi no ale to z goraca ;D ;D

nie uzywalam nigdy sudocremu nawet go nie kupowalam :laugh: i raz w zyciu posmarowalam mu dupke kremikiem z tlenkiem cynku dla sprobowania jak to dziala i uwazalam ze to zbedne przy zdrowej skorze, b moj Oskar nigdy nie mial odparzen od pieluszki ;D

reklama
Do góry