reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Co do kremiku do my uzywamy Balneum baby, bo Kacper nie może używać zadnych innych kosmetyków, miał uczulenie i boję się że jak posmaruję innym kremem to znowu coś wyskoczy ::) póki co zawsze przed wyjściem smarujemy buziulkę własnie tym kremem, a jak będzie starszy to spróbujemy innego.
Czapeczkę zakładam Kacperkowi zawsze i jeszcze nosi taką bawełnianą na uszka, ale musimy kupić chyba coś cieńczego bo jak się zrobi naparwde ciepło to ta będzie już za gruba. Swoją drogą dla dziewczynek chyba jest więcej ciekawych okryć główki niż dla chłopców ::) macie może jakieś fajne czapeczki dla chłopca???

reklama
Paula, ja dla Wiktorka mialam taka chustke z daszkiem, bardzo ladnie w niej wygladal i byla ona chlopieca. A mozna dostac tez fajne czapecki z daszkiem - tez mial jedna... zaraz fotki znajde to wkleje :)

Paula - i mial jeszcze taka czapulke:
wikimarynarz.jpg

komplecik beznadziejny(slaby jakosciowo), ale musialam mu ubrac, bo to od tesciowej... fote walnelam i koniec ubierania ;D ;D ;D

Paula znajdziesz znajdziesz dużo jest takich fajnych właśnie jak ten Wikiego

A co do kremiku my tego tłustszego ochronnego Bambino używamy i tak jest faktor ale 4 tylko ....a nie w każdym sklepie się coś sensownego trafia na słońce dla takich maluszków ja już w kilku sie wkurzyłam bo nic dobrego nie znalazłam...

Muszę się Wam pochwalić, że odniosłam sukces i dziś teściowa wyszła z Ingusią na spacer w samej czapeczce (bez kapturka). ;D Co prawda Mała się kisi pod podwójnym kocem, ale nie można mieć wszystkiego od razu, nie? ;)

to ja muszę sie podzielić co widziałam podczas dzisiejszego spacerku - dzidzia w wieku naszych w rajstopkach, butkach spodenkach polarkowych, kurtce polarkowej i w wełnianej czapce na głowie, w pełnym słońcu, a matka nie wiedziała czemu mała płacze ??? podeszłam do niej ze Staśkiem ubranego w body i lekkie śpioszki i zagadałam, jak rozpakowała brzdąca to moment sie uspokoił ;D nie ma to jak nadgorliwość, dzidzia była cała spocona ::)

reklama
Ana smutne jest to, ze wiele matek uwaza, ze dziecko trzeba ubrac dwie warstwy grubiej od siebie :-[ nieraz juz ogladalam takie opatulone maluszki i ich mamuse na krotki rekawek :p ciekawe, ze taka jest swiadomosc ludzi ::) to tez pewnego rodzaju stereotyp, bo wlasnie starsze osoby (np tesciowka Natalki ;) ) postepuja wg tego schematu i to chyba one narzucaja mlodym :p sama nie wiem :p

Do góry