reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Hej ja jadlam wsystko ale juiz przestalam,na początku Hania tolerowala wzystko co jadlam,nawet moją ulubioną czekolade.Odkąd ma kolki to jem tylko te lekkostrawne rzeczy,eby jej ulzyc troche i faktycznie mniej placze.tylko,ze ak niespokojan jest szkoda mi jej strasznie.A ja mysalam,ze Hanie to ominie.Ja o wszystko jakos wytrzmam to spanie 2 godziny w nocy,to ze nie mam czasem czasu dla siebie,bo Hania nie spi caly dzien a jak juz zsnie na chwile to ja zem z nia,wiec odpadaja inne rzeczy.

ja pazurki obcielm jak Hania miala 4 dni.nie iwedzialam ze trzeba czekac??

reklama
Gochna eee, jaka tam kopalnia wiedzy! Ja po prostu piszę jak to było u nas. :)

To miło, że jest wśród grudnióweczek wegetarianka. :laugh: Co jesz? Może masz jakieś pomysły na obiady? Ja mam w zestawie ryż z jabłkami i bananami, jajka w sosie musztardowym, koperkowym albo grzybowym, parówki sojowe w sosie (jak poprzednio), gulasz z pieczarkami i pomidorami, no i zupy. Pisałam w sprawie diety mam karmiących na forum dla mam wegetariańskich, ale dostałam tylko 2 odpowiedzi, że one jadły wszystko, reszta mnie olała.

Paula mi też Ingusia nie chciała z lewej jeść i położna w szpitalu poradziła mi, żebym karmiła ją spod pachy, bo widocznie Mała lubi sobie leżeć akurat na lewym boczku i faktycznie, gdy zaczęłam karmić spod pachy problem zniknął. ;D

Magduś nikt nie mówi, że trzeba czekać z obcinaniem paznokietków tylko, że MOŻNA, więc się nie przejmuj. ;)

Bartyś Emilce odpadł pępek w szpitalu i został strupek, który troszkę wystawał, a wczoraj odpadł strupek i została dziurka z pępuszkiem :) W środku jeszcze coś się goi więc przmywamy dalej spirytusem.

Maqmusie powiedzcie mi jaki preparat zawierający witaminę D3 stosujecie dla waszych dzieciatek?
bo my bylismy dzis u pediatry i glupia stara baba zapisała nam "cebion" bo zawiera wit. C i Devikap zawierajacy D 3 i mowiła ze niby tam tez ma byc wit. A a ja na dziesiątą strone ulotkęprzeczytałam i A nawet w sladowych ilosciach nie ma a z tego co sie orientuje toA też powinno sie dodatkowo aplikowac.
kurde nic mnie tak nie wkurza jak tacy lekarze ignoranci których na karzdym kroku pilnowac trzeba
tak ze chyba kupie Multi-tabsy w aptece a tamto wywale
Poradzcie cos!prosze!

Natalko no i w ktoryms z nich jest zawarta wit. A? ja mam zwykły cebion i jest tam tylko C a w devikapie jest tylko D3 :(

Ketsa my zamówiliśmy wizytę tego pediatry ze szpitala w którym rodziłyśmy :) i on kazał już podawać wit.D 3 ( my kupiliśmy Devikap - 2 krople dziennie ) i dodatkowo Multi Tabs ( w składzie jest wit. A, D 3 i C )- 20 kropel dziennie po posiłku ). Devikap dajemy Kamilkowi rano, a Multi Tabs wieczorem, bo nie można równocześnie aż tyle wit.D 3.

Agamarkam właśnie staram się przystawiać Małego do lewej piersi przy każdym karmieniu i mam nadzieje, że pokarm wróci, bo teraz jest go naprawde mało.
Natalio co to znaczy spod pachy ???

Kacperkowi też odpadł pępuszek kilka dni temu, a raczej pępowinka bo pępuszek to został  ;), na początku miał strupek w środku w dziurce i chyba jeszcze odrobina została i tez miał krewkę przyschniętą, ale dziś była u nas pani doktor i powiedziała, że pępuszek ładnie się zagoił :)  :D

Dzisiaj też byliśmy pierwszy raz na werandowaniu  :), tak jak poleciła nam pani doktor, wyszliśmy na balkon na 5 minutek :). Specjalnie dla Kacperka świeciło dziś słonko ;).  Następnym razem wyjdziemy na 10 a potem już spacerek 20 minut :)

reklama
A u mnie była dzis pediatra i jak spytałam ją o witaminę D3 to powiedziała, że nie trzeba podawać ::), jednak widzę, że Wy wszystkie podajecie ją swoim dzieciaczkom , no i ja w książce też czytałam, że powinno się podawać wit. D3 szczególnie dzieciom urodzonym zimą. Ta nasza pediatra to wogóle jakaś dziwna :mad:

Do góry