reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dziewczyny, co z tymi naszymi maluszkami???
U mnie podobnie, mały od poniedziałku ma katar i troszkę pokasłuje.
Dostał krople homeopatyczne i Juvit C, ale poprawy nie widzę:-(
Poza tym podobnie ze spaniem - trzeba non stop nosić - mój rekord to 10 godzin bez przerwy:angry:
A na smoczek reaguje złością i krzykiem. Nie ma mowy, żeby go w ten sposób uspokoić.

reklama
Agagsm - jeśli twoje maleństwo lubi muzykę to polecam ci kołysanki mini mini - u nas działają rewelacyjnie - na jedną i drugą córę
Mam tylko hity z mini mini - wyszły kiedyś w serii płyt cd "Muzyka dla smyka" Dziennik dołączał do gazety:tak:jeszcze nie zdąrzyłam posłuchać, bo się starociami napawam :rofl2::-D

ale juz sobie znalazłam w necie i kołysanki z Mini Mini - spróbujemy - dzięki. A dla chętnych to sie podzielę linkiem, bo widze, że i inne piosenki dla dzieci tu są:
http://chomikuj.pl/rybcia1503/Dla+d...senki+dla+dzieci/Muzyka+dla+smyka+-+Mini-minihttp://chomikuj.pl/rybcia1503/Dla+d...senki+dla+dzieci/Muzyka+dla+smyka+-+Mini-mini

Dziewczyny, co z tymi naszymi maluszkami???
U mnie podobnie, mały od poniedziałku ma katar i troszkę pokasłuje.
Dostał krople homeopatyczne i Juvit C, ale poprawy nie widzę:-(
Poza tym podobnie ze spaniem - trzeba non stop nosić - mój rekord to 10 godzin bez przerwy:angry:
A na smoczek reaguje złością i krzykiem. Nie ma mowy, żeby go w ten sposób uspokoić.

jak się nazywają te kropelki? mój też zasmarkany :no:

Dominiś uwielbia kołysanki mini mini co ja sobie ściągne(ale głowe mam heh a chciałam kupić teraz zapominając że można z netu :p)może i Alanuś je polubi:-)teraz nie sa mu potrzebne bo zasypia bez wszystkiego poprostu jak poczuje sen to śpi:tak:ale dla Dominisia;-)

Mam pytanie odnośnie używanych pieluszek. Robie taki sondaż jakie pieluszki są dobre.

Używamy na razie Haggisów i Happy a chciałabym spróbować innych, ale nie wiem jakich spróbować żeby nie wydać kasy w coś co się w ogóle nie nadaje.
Po za tym jak to wygląda cenowo?

Dzięki za pomoc

Mam pytanie odnośnie używanych pieluszek. Robie taki sondaż jakie pieluszki są dobre.

Używamy na razie Haggisów i Happy a chciałabym spróbować innych, ale nie wiem jakich spróbować żeby nie wydać kasy w coś co się w ogóle nie nadaje.

Dzięki za pomoc

Ja używam 3 z pampersa jestem bardzo zadowolona mała robi wielkie kupki a one to wytrzymują:tak: poza tym bardzo ładnie pachną a co do ceny to ostatnio w realu płaciłam za 82 szt. 50 zł i do tego opakowanie chusteczek gratis :-)

Chwailiłam Happy Bella i używałam dotąd ale mi minęły pochwały. U nas nie ma uczuleń i krostek ani odparzonej pupy ale one kurcze przyklejaja sie z kupką a po jednym siknięciu mokre są. Sprawdzały się jak było malo zawartośi teraz Tymek większy i więcej produkuje. Poza tym są szerokie i to mnie cieszyło. Huggisy - są dziwne i szeleszczą. Wpieniaja mnie.
Od kilku dni używam pampersow i chyba przy nich zostane.

Dzięki za pomoc

Może spróbuj pieluch Dada z Biedronki? Są niedrogie, wiele osób chwaliło. ja na razie happy, i muszę wykończyć Huggies, ale są dziwne. ze starszym używałam z Lidla ale chyba już tych nie ma, bądź zmienili opakowanie.

Mój Synuś po Happy dostał uczulenia, pojawiły się pęcherzyki, pupa była czerwona, na szczęście pomógł Bepanthen.
Teraz używamy Huggiess (w promocji 41,90) lub Pampers (2 opakowania po 85 zł, ale to też była promocja) i jestem zadowolona.
Znajoma, która zgłębiła temat, mówiła, że Pampersy są najbardziej naszprycowane chemią, nie wiem co o tym myśleć :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja używam Dada z Biedronki, ale używałam też pampersów i Dada wypadły lepiej, bo przy zmianie są bardziej suche, nie ma po nich podrażnień ani krostek, używam 2 - 64 szt za 28 zł.

Do góry