reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
u mnie Dada z Biedronki sie nie sprawzdiły, wg mnie mało chłonne i jakieś sztywne. Po większym siusianiu robiły się grudki twarde nie tak jak w pampersach czy Hugiesach ze pieluszka pozostawała dalej miekka. Po pampersach były czerwone krostki na pupce (pomógł Sudocrem) i teraz uzywam Huggiesiów.

Chusteczki są super szczególnie Sensitive, bo są bardzo mało zapachowe.

Załączniki

• Pieluchy.jpg
    Pieluchy.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 41
u mnie tez pieluchy Dada sie nie sprawdziły - mam całą paczke nieużytą - są twarde i mało chłonne - nie podobają mi sie - ale dostaliśmy na pepkowe to stoją teraz i isę kurzą :)

my dadę lubimy, pupcia małego się nie odparza.. więc w ramach oszczędności mamy paczkę na zmiany w czasie aktywności, a pampersy idą w ruch na spanie. Pampersy wg nas są póki co najfajniejsze. Czekamy jeszcze jak Tymcio podrośnie i będziemy testować Wickies z Kauflandu

ale chusteczek nie możemy żadnych używać. Testowaliśmy 3 rodzaje i mały zaraz dostaje uczulenia, także pupę myjemy gazikiem namoczonym w wodzie, do tego kremik i skórka śliczna:tak:

Dziewczyny co o Haggisów to ja używałam Classic i Premium. Te pierwsze fajne te drugie (mają nadrukowanego Kubusia Puchatka) mają taką gumkę z tyłu i przez to kiepsko mi się je zakłada.

Moje pytanie o pieluchy stąd się wzięło, że ostatnio mąż zjeździł ze 4 sklepy bo albo nie mają haggisów lub happy albo nie ma rozmiaru. No i z racji tego chcę wypróbować innych żeby w razie co nie jeździć.

No ale na razie widzę że wszystkie używamy tych samych pieluch:-)

Asiax dzięki za fotkę ja poszłam sprawdzić i mam gaga nie dada :rofl2: no ale powiem że żaden szał ale przy tych kupkach mojego to pójdą raz dwa a pampersy zakładam na noc i chyba najbardziej jestem z nich i happy zadowolona :sorry:
ale chusteczki nawilżane bardzo fajne z tych gaga :tak:
jak będę w biedronce to kupię na próbę te pieluchy i zobaczę jakie są :tak:

jak pisze Wronek u mnie też problem z happy i pampersami happy jeszcze nie udało mi się kupić u nas bo nie było rozmiaru same duże albo puste półki :cool:

z córą nakupowałam się różnych bo jej się tyłek odparzał a na końcu doszłam do tego ze od kremów nie mogła mieć w pampersie smarowanego tyłka wiec używałam pudru i problem znikł :eek:

Od początku używam pampersów i pupcia gładka jak aksamit;-)jedną pczakę Huggiesów dostałam - nie odpowiadają mi jakoś - bo dziecko jak bym nie zapięła to miało ślady na nóżkach czerwone, co przy pampersach mi się nie zdarza.
Kupiliśmy też happy - no i wszystko fajnie, że takie grube i wogóle - ale chłonność to jakaś pomyłka. Jak mi mała mocniej zsikała i dotknęłam pieluchy to mokroooo. No i w dwa dni na happy krostek dostała na pupie:wściekła/y:Może w dzień jak się często zmienia to da radę - ale w noc jak mi dziecko śpi 6-7h to sobie tyłek na tych mokrych sikach odparza.no i teraz używam happy na dzień, a pampersy w nocy - bynajmniej do póki nie wykończę happy:sorry:

Znajoma, która zgłębiła temat, mówiła, że Pampersy są najbardziej naszprycowane chemią, nie wiem co o tym myśleć :no:
Pewnie coś w tym jest bo czemu w bella zwykła lignina jest mokra a w pampersach tak suchutko?
Mysle, ze jednak kto chce totalna nature musi prac tetrę lub te ekologiczne wielorazowe. Jakiś czas myslałam nawet o nich ale wygoda też ważna. Może pózniej jak będziemy uczyć nocniczka - znaczy za długo później...:tak:
Narazie pampersy choć logiczne jest jak piszesz agagsm bella w dzień , w nocy pampers.

reklama
Ja używałam z Dominieim i teraz także używam tylko Pampers:tak:nie musze co chwile zmieniać po siusiach bo pupcia się nieodparza a jak bym miała za każdym razem tak wymieniać o mamo to pampersó by szło że hoho:cool:też lubie Haggisy ale te z kubusiem puchatkiem bodajże Premium to sa:tak:tylko sa twarde jakieś:eek:a WRONEK ta gumka to jest właśnie dobre bo dziecku dopasowuje się pampersik do ciałka i tak kupka niewylatuje jak zakupa plecki(chociaż jak ma wyjść to i tak wyjdzie)ale jak ciężko się zakłada to lepiej Pampersy bo one mają streczowate tam gdzie zapina się:tak:

A chusteczki to używam Bambino i są super ale też lubie z Pampersa Clean&Clear(nie wiem czy teraz dobrze napisałam)ale ogólnie różne używałam z Dominisiem i teraz też bede różne używać jakie pod ręke mi wejdą chusteczki takie wezme bo nie mamy problemy z tym:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry