reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Wiecie co a ja używałam chodzika(ja nie chciałam kupować ale teściu kupił)no i wtedy zaczełam go używać i synek na szczęście ma wszystko dobrze(bo widze że niezłe szkody może porobić)i wiecie co jednak tym razem wole jednak niużywać go:tak:jeju sama już teraz nie wiem bo powiem że przydał mi się a synek zdrowy :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny jak Wy myjecie za uszkami i paszki.Czy podczas kapieli?U nas przy kapieli jest taaaki ryk,że ja tylko szybko szybko żeby dziecka nie stresowac a wczoraj za uszkami patrzę a tam takie bee:zawstydzona/y:Umyłam wacikiem ale to jakoś tak od biedy mi się wydaję.Przy kąpieli nie mam jak podejść bo jest tak ścisniety od płaczu ,ze nie dotrę do paszek ,mąż podtrzymuje główkę więc uszka tez trudno...oj ...brudaska wychowam z takim podejsciem:zawstydzona/y:

Ja myję w kąpieli :tak:u nas jest spokój młody pływa cały zanurzony wiec spokojnie go oblecę ;-):tak:

może spróbuj kąpieli w innym miejscu albo ciut po jedzeniu żeby nie na super głodniaka lub z dużą ilością wody bo dzieci lubią czasem być kąpane w głębokiej wodzie bo mają na całym ciele równe ciepło i nic je nie owiewa ;-):tak:

Dziewczyny jak Wy myjecie za uszkami i paszki.Czy podczas kapieli?U nas przy kapieli jest taaaki ryk,że ja tylko szybko szybko żeby dziecka nie stresowac a wczoraj za uszkami patrzę a tam takie bee:zawstydzona/y:Umyłam wacikiem ale to jakoś tak od biedy mi się wydaję.Przy kąpieli nie mam jak podejść bo jest tak ścisniety od płaczu ,ze nie dotrę do paszek ,mąż podtrzymuje główkę więc uszka tez trudno...oj ...brudaska wychowam z takim podejsciem:zawstydzona/y:

kup mu wiaderko... tummy tub - albo choć donicę jak labamba i biedak się wyluzuje w kąpieli albo poki co lej jak najwiecej wody - jak Gosia pisze..kładź cieplą pieluszkę na brzuszek i ........ spokojnie! On czuje twoj stres.

Sercadwa U nas też był ryk przy kąpaniu. Dziś wykąpaliśmy tak godzinkę po karmieniu, bo był najedzony. I jeszcze do tego bardzo powoli wkładaliśmy go do wody. Najpierw nóżkę, potem rączkę. I stał się cud, michałek był cicho całą kąpiel. :-D
Możesz jeszcze spróbować wkładać do wanienki boczkiem tak jak tu:
Kąpiel w wanience Ť maluchy.pl
No i oczywiście w momencie wyciągania z wanienki (kąpie mąż), szybko zakryłam go pieluszką tetrową, aby go nie owiało po drodze na przeiwjak. I też nie płakał.

Sercadwa U nas też był ryk przy kąpaniu. Dziś wykąpaliśmy tak godzinkę po karmieniu, bo był najedzony. I jeszcze do tego bardzo powoli wkładaliśmy go do wody. Najpierw nóżkę, potem rączkę. I stał się cud, michałek był cicho całą kąpiel. :-D
Możesz jeszcze spróbować wkładać do wanienki boczkiem tak jak tu:
Kąpiel w wanience Ť maluchy.pl
No i oczywiście w momencie wyciągania z wanienki (kąpie mąż), szybko zakryłam go pieluszką tetrową, aby go nie owiało po drodze na przeiwjak. I też nie płakał.

Mój na początku też płakał, ale więcej wody rozwiązało problem. Wyjmuję dziecko z wody wprost do zagrzanego na kaloryferze ręczniczka.Oliwka tez cieplutka i jak się masujemy to pełnia szczęścia.

Dziewczyny mam pytanie. Kiedy maluszek powinien być pierwszy raz przebadany przez ortopedę? W 4tym czy 6tym tygodniu?? Pomieszało mi się wszystko:cool:. I jakie witaminy podajecie swoim dzieciom?? Tam gdzie ja rodziłam oprócz Wit. D i K przepisują Cebion i Wit. B1 a w szpitalu bliżej mojej miejscowości tylko Wit. D i K.

Dziewczyny mam pytanie. Kiedy maluszek powinien być pierwszy raz przebadany przez ortopedę? W 4tym czy 6tym tygodniu?? Pomieszało mi się wszystko:cool:. I jakie witaminy podajecie swoim dzieciom?? Tam gdzie ja rodziłam oprócz Wit. D i K przepisują Cebion i Wit. B1 a w szpitalu bliżej mojej miejscowości tylko Wit. D i K.

Między 4 a 6 tym. :-)

Daję K i D co drugi dzień

Dziękuję za rady odnośnie kąpieli,dziś nalejemy wiecej wody.W łazience mamy bardzo ciepło więc zimno mu nie powinno być ale fakt ,że wody lałam malutko przez pempuszek.Jednak pempek odpadł już 2 dni temu więc chyba moge go już moczyć.

Odnośnie badania bioderek.Ja mam zalecenia zbadać do 4 tyg zycia ze względu na położenie miednicowe.Normalnie jest do 6 tygodnia,o ile się nie mylę.

reklama
ja zadzwoniłam do poradni preluksacyjnej i umówili mnie na 17luty-równo miesiąc po porodzie. i z tego co wiem,to wszystkich tak umawiają :tak:

Gosiek-ja narazie żadnych witaminek nie podaję,bo sama biorę silne witaminy przez moją anemię. Ale zamierzam wit.D podawać i jutro już ją wykupię.
Witaminy K nie będę podawać,bo boje się kłopotów z brzuszkiem.
Ty sama bierz jakieś suplementy..jest dużo witaminek dla matek karmiących :tak: wtedy z twoim mleczkiem dla malucha przejdą

Do góry