reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Ja jestem przeciw... :no: Naturalna droga rozwojowa dziecka to : pełzanie, raczkowanie, chodzenie.. Dziecko raczkujące samo wstanie, chodziki przyspieszają chodzenie omijając ważne etapy rozwoju sensorycznego - nie jest to bez znaczenia dla późnijeszego rozwoju i intelektualnego i motorycznego. Oliś to troszeczkę inna historia i zapewne w chodziku bywa w innym celu.

Zgadzam się - chodziki nie są dobre dla dzieci - nie tylko dlatego że zaburzają naturalny rozwój motoryki dziecka ale przede wszystkim dlatego że mogą skrzywiać kręgosłup.

reklama
ja też chodzikom mówię NIE

Dziewczyny macie jakiś skuteczny patent na wkroplenie do dzióbka maluszka witaminek? Mój tak umiejętnie pluje D3 że raczej nic z zawartości kapsułki nie zostaje w buźce...

Dziewczyny macie jakiś skuteczny patent na wkroplenie do dzióbka maluszka witaminek? Mój tak umiejętnie pluje D3 że raczej nic z zawartości kapsułki nie zostaje w buźce...
ja wyciskam do buzi tak by leciało po policzku i połyka :tak:ale można wymieszać z mlekiem i dać na łyżeczce :tak:

ja wyciskałam na języczek, a ten języczek od razu to wypluwał.. spróbuję lać po policzku :tak:

no i stoję przed dylematem:-D podawać vit. K czy nie podawać;-)

Dzięki dziewczynki, ja też jestem przeciwnikiem tym bardziej że używałam chodzika przy pierwszym dziecku i dzięki temu Hubi ma skrzywiony kręgosłup i miał koślawość stóp, do dzisiaj nie mogę sobie wybaczyć że byłam taka głupia.

ja też chodzikom mówię NIE

gdyby nie było to w kapsułkach to polecam strzykawkę - dobra jest też łyżeczka.

Ja też chodzikom mówię nie, ale mamy chodzik zgodnie z zaleceniem fizjoterapeutki, służy on jako wsparcie do standera (pionizatora) i z reguły ma zablokowane kółka :tak: Dzięki temu Oliś w końcu zaczął jako tako stawać :tak: Przy Młodej nie mam zamiaru go używać:no:

Ja witaminkę D3 podaje na łyżeczce zmieszane z moim mleczkiem, najczęściej w porze karmienia. ;-) Nie pluje, no chyba że już głodny nie jest ;-)

Co do chodzików też jestem na nie. Choć kiedyś w TVN dzień dobry był ortopeda, który wyraził swoją opinię na ten temat. Twierdził, że chodzik owszem można używać, ale maksymalnie godzinę dziennie. Ile w tym prawdy to nie wiem.

Dziewczyny pomocy:zawstydzona/y: mala jest cala obsypana krostkami, na policzkach , przy oczkach, za uszkami, klatka piersiowa. boje sie ze to skaza bialkowa(jest karmiona mieszanie), krostki sa bardzo wyrazne po spaniu,pozniej bledna...czy ktoras z was miala stycznosc ze skaza bialkowa?? jak sie to objawialo??dopiero w pn do lekarza idziemy..

reklama
Miki też wysypany, na początku były krostki tylko na twarzy, potem za uszami, szyja, ramiona, a wczoraj klatka piersiowa i rączki, byłam u lekarza mam stosować dietę bez mleczną przez 2 tyg a jak nie znikną to mam zacząć jeść nabiał, bo to będzie oznaczało że ma alergię na coś innego, ale na razie nie można sprawdzić na co bo jest za mały.
W razie czego przepisała mi mleczko na receptę Nutramigen, nie wolno podawać mleka hypoalergicznego, typu: NAN HA.

Do góry