reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dziewczyny, a jak stosujecie dietę bez mleczną, to masła ani margaryny też nie jecie?
tam gdzie jest nawet odrobina nabiału trzeba odstawić a że u mnie nie dało rady to musiałam przejść na Bebilon Pepti no i nie chce aby się powturzyło co teraz uważam z tym nabiałem tzn.jem normalnie ale np.już nie cay czas kanapki z serem czy duużo mleka pić itd.:tak:
ale jak małej do miesiąca nie wyszła skaza to juz chyba nie wyjdzie co?
no niestety wyjść może:sorry:u mnie były jakieś początki 4 miesiącu a w 5.5 mieiącu kategorycznie musiałam odstawić od cyca bo jak pisałam za późno zaaregowałam i przeszło do AZS :sorry:

reklama
A mój M mnie ochrzanił że za mała średnica i powinien mieć co najmniej 25 cm, nie wiem czy on zamierza w nim gotować dla pułku wojska?

Asiax ja nie jem nic co zawiera choc troszke nabialu w sobie wiec masło odpada. u nas alergia pewnie wyszla po tym jak przez 2-3 tyg po porodzie jadlam tylko serki i to w takich ilosviach ze jak teraz pomysle to chyba przez nabial mialam rozwolnienie bo organizm nie trawil.ale nikt mi nie powiedzial ze w taki sposob moge uczulic...teraz juz bede wiedziala.

Właśnie jak była położna u mnie to bardzo mnie uczuliła na nabiał. Nie powinno się go jeść więcej niż kubek dziennie. :-)
Właśnie opowiadała, że bardzo często jak przychodzi w odwiedziny do innych dziewczyn, to się okazuje, że one nic innego nie jedzą tylko nabiał.

Asiax ja nie jem nic co zawiera choc troszke nabialu w sobie wiec masło odpada. u nas alergia pewnie wyszla po tym jak przez 2-3 tyg po porodzie jadlam tylko serki i to w takich ilosviach ze jak teraz pomysle to chyba przez nabial mialam rozwolnienie bo organizm nie trawil.ale nikt mi nie powiedzial ze w taki sposob moge uczulic...teraz juz bede wiedziala.
ja właśnie taki błąd robiłam karmiąc Dominisia bo i jak początkująca matka myślałam że skoro karmie to właśnie tego nabiału powinnam duzo jeść i skończyło się tak jak skończyło:sorry:

Ja też obżerałam się nabiałem, ale tylko dlatego że miałam na niego ochotę, codziennie zupka mleczna do tego serek, w ciąży też dużo jadłam.
W ciąży z Hubertem jadłam jeszcze więcej, karmiąc też i żadna alergia się nie przyplątała.

Dziewczyny nie wiem czy ju ten temat byl a nie mam sily szukac .czym przemywacie zaropilale oczka bo moja Mia ma jedno ktorego praie nie moze otworzyc przemywam woda przegotowana , ale moze macie leprzy sposob.?

reklama
Dziewczyny nie wiem czy ju ten temat byl a nie mam sily szukac .czym przemywacie zaropilale oczka bo moja Mia ma jedno ktorego praie nie moze otworzyc przemywam woda przegotowana , ale moze macie leprzy sposob.?

Dziewczyny pisały, ze najlepsze mleko matki:tak:

Do góry