reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Boze ! ja ryczałam nawet jak mu krewke z piętki pobierali,bardzo współczuje mamom które musiały patrzeć na powazniejsze zabiegi.

No więc obserwuję nalocik...I chyba postaram się przemywać tą wodą ..ten sposób z łyżeczką sprawdzę:tak:

reklama
Kobitki mam pytanko ile Wasze szkraby spią na dobe?
Moja juz sypiała ok 12h na dobe w porywach do 14,jadła co 2-3h, a od 2 dni spi prawie non stop, zwlaszcza dzis bo dzis to do tego stopnia ze musze sama ja budzic na jedzenie, czekam do 5h przerwy i ją budze bo przeciez cycki mi chca eksplodowac jak sie przyzwyczaily do czestszego karmienia.
Normalnie jak dziecko po porodzie, zaczynam sie obawiac co jest dzis grane:(

Ostatnia edycja:
Golanda, nie ciesz się bo ja do wczoraj zadziwiona że moje dziecko śpi jak po porodzie , a dzisiaj masakra 2 x po 30 min i raz 40 min, co nakarmię i do łóżeczka to po 5 min ryk, nawet noszenie na rękach nie pomaga i to nie kolka więc już nie mam pojęcia co to jest, może skok rozwojowy zaczęliśmy 8 tydz.

Golanda, nie ciesz się bo ja do wczoraj zadziwiona że moje dziecko śpi jak po porodzie , a dzisiaj masakra 2 x po 30 min i raz 40 min, co nakarmię i do łóżeczka to po 5 min ryk, nawet noszenie na rękach nie pomaga i to nie kolka więc już nie mam pojęcia co to jest, może skok rozwojowy zaczęliśmy 8 tydz.

Asiax sęk w tym ze ja sie wlasnie nie ciesze tylko martwie co sie stalo bo ostatnio tak spala wlasnie po porodzie i nigdy wiecej. Moj M twierdzi ze kobiety to jednak nie da sie zrozumiec. Narzekalam jak plakala, a teraz sie martwie ze ciagle spi albo ze nie placze.
Ale moze bedzie jak u Ciebie skoro mowisz ze tez tak było a potem masakra. Tylko u mnie do 8tyg jeszcze troche.

To w 8 tyg. też jest skok? :eek:
Golanda - nie martw się, tylko ciesz z chwil ciszy i spokoju;-)

Nie wiem jak wy piszecie jedną ręką karmiąc, bo mi ciągle coś się kasuje przy pisaniu:-D

Dziewczyny potrzebuję porady.U malucha dziś pojawiły się małe czerwone krostki na buźce.Cały jest wysypany a najbardziej na czole.Wczoraj spał po kapieli w czapeczce i może się zapocił?Czy raczej to jakaś alergia pokarmowa.W ogóle martwię się bo męczył się dziś i preżył bo nie mógł kupki zrobić:-(.Stekał i stekał ...Czy Wasze dzieci tez tak czasem mają?

a myśmy dzisiaj miały kontrolę okulistyczną po naświetlaniu w solarium po żółtaczce ;-) Polunia bardzo mało płakuniała ale za to mamusia jak wyła :sorry: okropieństwo takiemu maluszkowi wsadzają to coś do oka żeby nie zamknęła to mnie bolało bardziej niż ją:-( nie życzę nikomu.
Ja też wyłam jak bóbr jak kłuli moją małą - trzy razy w szpitalu plus raz w domu.:baffled::-(

reklama
SercaDwa może to potówki?
Chyba niepotrzebnie zakładasz czapeczkę w domu - nawet po kąpieli.

Do góry