reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

macy to ładnie sobie w kulki lecą w tej wspaniałej UK !! tyle za wynikami się prosić ! miejmy nadzieje ze szybko się dowiesz i będzie oki !

moja też już ma łezki ! dzisiaj jak się rozpłakusiała to jej łezka w kąciku oka spłyneła - aż mi się smutaśno zrobiło. a i zaczyna chyba mnie widzieć bo się coraz więcej patrzy na mnie centralnie i oczka już jej się nie rozbiegają :) dzisiaj jak nie chciałą spac - bo też ma coraz dłuższe okresy czuwania - to chodziłam z nią po całej chacie i pokazywała gdzie co jest - żeby wiedziałą gdzie mieszka wogóle hehehe :-D

moja Mała też ma straszne potówki na czole jej wyszły i własnie myślę co z nimi zrobić? czekać aż same zejda czy nie?

aaaaaa i mam pytanie: kiedy odpadnie nam pępuszek ! kurcze małajuż ma 3 i pół tygodnia a pepek się wyśmienicie trzyma - a ja mam już dosyć przemywania go bo Mała wyje w niebogłosy :-(

reklama
Mój synek miał potówki w szpitalu bo ja akurat miałam łóżko ze strony kaloryfera no i ja za bardzo opatulałam Alanka i tak potówki miał ale od razu wtedy go odkrywałam nawet sobie tak na rożku spał odkryty i szybko znikały:tak:teraz nie ma już bo juz tak nieprzegrzewam dziecka:tak:

AGAGSM ja miałam także poranione brodawki że miałam takie małe strupki i kurcze przykleiło mi się do wkładki i dupa odkleił strupek i ranka była która szczypała:baffled:dlatego ja po kazdym karmieniu bepanhenem i dzięki temu zawsze były te sutki nawilżone nieprzyklejały sie no i dodatkowo mleczko ciekło co specjalnie i w tej wkładce zostawiałam mokrej dłużej aby tak powiem wchłoneły te sutki to mleczko tak nawilżały sie i super mam nic nie pozostało po rankach a karmienie sama przyjemnosć:tak:

MACY to się uśmiałam:-D

Tysiolek powinny same zniknąć jak mała nie bedzie przegrzana :tak:

co do pępka u nas właśnie odpada a mi się wydaje że w środku nie do końca zagojony :confused: takie białe widać w środku a pępuszek wisi na jednym włosku i nie ruszam bo mam cykora :sorry2:i to odpada po tym jak położna go tak porządnie zrobiła spirytusem w każdym bądz razie ja mam takie wrażenie że za mocno go odkleiła i się jeszcze nie zagoił :baffled: no zobaczymy może jutro nas odwiedzi i zobaczy jak to wygląda

U nas niestety nie zapowiada sie by pepek szybko odpadł:zawstydzona/y: 1 córa miała 4 tyg kikut, ale teraz to chyba dłuzej potrwa. Lekarka mnie postraszyła, ze takie ładne zasoszone kikuty lubia nie odpadac... mam nadzieje, ze w koncu jej odpadnie i nie skonczy sie u chirurga, bo sie juz martwie...
Połozna do nas czasem zagalada i go oglada i mówi, ze nie mam sie czym martwic, zobaczymy co powie w tym tyg:-(

co do pępka u nas właśnie odpada a mi się wydaje że w środku nie do końca zagojony :confused: takie białe widać w środku a pępuszek wisi na jednym włosku i nie ruszam bo mam cykora :sorry2:i to odpada po tym jak położna go tak porządnie zrobiła spirytusem w każdym bądz razie ja mam takie wrażenie że za mocno go odkleiła i się jeszcze nie zagoił :baffled: no zobaczymy może jutro nas odwiedzi i zobaczy jak to wygląda
U mnie było to samo, kikut odpadł po 3dniach a w środku żywe:baffled: Ale zasmarowałam spirytusem i zaraz się strupek zrobił, więc się nie martw;-)

Gosiu, Miki miał takie białe, myślałam że to ropa się zbiera, ale następnego dnia już nie było śladu i wszystko ok.

A mnie strasznie dziwi że nie muszę używać wkładek bo mleczko mi nie cieknie, a pamiętam że z Hubertem używałam, może to ma związek z tym że mi w ciąży nie leciała siara.

dzięki dziewczyny:tak: dziś się zalepił a wczoraj odpadł cały pępuszek :tak:tylko na środku jest takie jakby jeszcze miało to odpaść może jak pisze Labamba strupek się z tego zrobi ?sama nie wiem jak to opisać jutro jadę do przychodni zważyć małego to się zapytam czy jest ok :tak: może i położna wpadnie mówiła że w tym tygodniu a mnie takie coś wkurza bo nie powiedziała konkretnie kiedy a ja za nią czekać nie mam zamiaru :no: najwyżej mnie nie zastanie w domu :dry:

wkładek ja używam ale nie leci mi mleko w staniku tylko jak wyciągne cyca ;-)wczoraj cos mi mokro się zrobiło a to mi z piersi poleciało dosłownie mleczna krowa ze mnie jak nacisnę to leci ciurkiem mały się aż krztusi i za łapczywie pije i czasem muszę przerywać mu karmienie bo potem ulewa :baffled:

dziewczyny mam jeszcze pytanie chce kupić pieluszki happy na allegro i w 4 pakach wychodzą tanio a czy to nie za dużo jak 4 paczki tych od 3-6kg ? teraz zeszła mi prawie paczka pampersów czyli na 2 tygodnie myślę że 4 happy na 2 miesiące no może 1,5 miesiąca starczą tylko czy w te15 miesiąca mi mały nie wyrośnie z nich :confused: może lepiej kupić 2 sztuki tych od 3-6kg i 2 paczki tych od 5-9kg ?
choinka ja to mam ale problemy :zawstydzona/y:

dzięki dziewczyny:tak: dziś się zalepił a wczoraj odpadł cały pępuszek :tak:tylko na środku jest takie jakby jeszcze miało to odpaść może jak pisze Labamba strupek się z tego zrobi ?sama nie wiem jak to opisać jutro jadę do przychodni zważyć małego to się zapytam czy jest ok :tak: może i położna wpadnie mówiła że w tym tygodniu a mnie takie coś wkurza bo nie powiedziała konkretnie kiedy a ja za nią czekać nie mam zamiaru :no: najwyżej mnie nie zastanie w domu :dry:

wkładek ja używam ale nie leci mi mleko w staniku tylko jak wyciągne cyca ;-)wczoraj cos mi mokro się zrobiło a to mi z piersi poleciało dosłownie mleczna krowa ze mnie jak nacisnę to leci ciurkiem mały się aż krztusi i za łapczywie pije i czasem muszę przerywać mu karmienie bo potem ulewa :baffled:

dziewczyny mam jeszcze pytanie chce kupić pieluszki happy na allegro i w 4 pakach wychodzą tanio a czy to nie za dużo jak 4 paczki tych od 3-6kg ? teraz zeszła mi prawie paczka pampersów czyli na 2 tygodnie myślę że 4 happy na 2 miesiące no może 1,5 miesiąca starczą tylko czy w te15 miesiąca mi mały nie wyrośnie z nich :confused: może lepiej kupić 2 sztuki tych od 3-6kg i 2 paczki tych od 5-9kg ?

Nie wiem Gosiu ile szt jest w opakowaniu, ja używam Dada i jest 78 szt, otworzyłam 3 paczkę i już są przymałe, a Miki waży ok. 5 kg.

Nie wiem Gosiu ile szt jest w opakowaniu, ja używam Dada i jest 78 szt, otworzyłam 3 paczkę i już są przymałe, a Miki waży ok. 5 kg.
dzięki ;-)też są pakowane po 78 sztuk ....to muszę to przemyśleć bo mój to urodził się 4,5kg i chyba tyle gdzieś ma jak nie więcej .....mamy pampersy 2 i są dość duże a happy 1 są takie na styk już z pośladków mu uciekają wiec chciałam 2 :tak:

reklama

Gosia dużo taniej niż w sklepie?

Do góry