reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

nie wiem u nas zawsze pisze zero, ale u nas też ślinienie jest niesamowite cała buzia wysmarowana śliną i w krostkach przez to:-(
ale zaglądałam i nic jeszcze nie ma.

reklama
...wracając do wysypki u mojego maleństwa już teraz na właściwym wątku, czy któraś z Was stosowała fenistil? to podobno środek min na alergie pokarmowe, który można podawać od 2 miesiąca...

Słuchajcie zrobiłąm taki numer, że podawałam małemu na noc mleko zagęszczone kaszką ale kaszka była do rozpuszczania w woddzie a więc też zawierałą mleko modyfikowane!!!! Niby zmniejszałam ilość wsypywanego bebilonu na którym jedziemy ale chyba i tak ilość mleka w mleku była zbyt duża i efekt jest taki jak bym 4 miesięcznemu dzidzusiowi podała mleko dla starszaków:zawstydzona/y: Tragedii nie ma bo ta wysypka go nie swędzi tylko wygląda biedactwo średnio, no i nie wiem ile czasu będzie trwał powrót do normy:confused: więc myślę nad jakimś środkiem wyciszającym tą reakcję alergiczną?
Na razie zmniejszyłam mu ilość mleka w dzień i robie je troszkę bardziej rozrobione a lecimy na słoiczkach, mleko tylko rano i kaszka na noc już bezmleczna na bebilonie!!!!! Głupia matka ze mnie i nie sądzę by , któraś z Was miała podobny problem ale może stosowałyście coś na alergię co pomogło?

...wracając do wysypki u mojego maleństwa już teraz na właściwym wątku, czy któraś z Was stosowała fenistil? to podobno środek min na alergie pokarmowe, który można podawać od 2 miesiąca...

Słuchajcie zrobiłąm taki numer, że podawałam małemu na noc mleko zagęszczone kaszką ale kaszka była do rozpuszczania w woddzie a więc też zawierałą mleko modyfikowane!!!! Niby zmniejszałam ilość wsypywanego bebilonu na którym jedziemy ale chyba i tak ilość mleka w mleku była zbyt duża i efekt jest taki jak bym 4 miesięcznemu dzidzusiowi podała mleko dla starszaków:zawstydzona/y: Tragedii nie ma bo ta wysypka go nie swędzi tylko wygląda biedactwo średnio, no i nie wiem ile czasu będzie trwał powrót do normy:confused: więc myślę nad jakimś środkiem wyciszającym tą reakcję alergiczną?
Na razie zmniejszyłam mu ilość mleka w dzień i robie je troszkę bardziej rozrobione a lecimy na słoiczkach, mleko tylko rano i kaszka na noc już bezmleczna na bebilonie!!!!! Głupia matka ze mnie i nie sądzę by , któraś z Was miała podobny problem ale może stosowałyście coś na alergię co pomogło?

Fenistil rzeczywiście może pomóc ale on przede wszystkim jest na swędzenie choć nie tylko. Z tym co może pomóc jest różnie,niestety musisz popróbować u nas pomogło balneum intensive (BALNEUM INTENSIV emulsja do ciała 200ml - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje) ale możesz też spróbować cetaphil (Galderma CETAPHIL MD DERMOPROTEKTOR Balsam nawilżający 250 ml - porównanie cen w sklepach internetowych).
Niestety takie sprawy skórne schodzą długo i jeśli się pojawią nie powinnaś wprowadzać nowych produktów do diety bo to może (nie musi) pogorszyć sprawę - poza tym nie będziesz do końca wiedziała czy na ten produkt mały nie jest uczulony / wrażliwy

e: przypomniało mi się z fenistilem uważaj co do dawkowania

A tak w ogóle to jestem zła - skończył mi się krem dla małej i nie mogę kupić nowego - wszędzie albo chemia albo faktor 50 - nie ma niższych nożesz kurde normalnie jakbym mieszkała na jakimś zadupiu - potrzebne mi już i nigdzie nie ma....wrrr

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Macy ja tez małej nie posmarowała i jak się nogawka podwineła to ma taki kwadracik na łydce zjarany hehehehe :D smisznie teraz t wygląda :D

Czechow wielkie dzięki, w czwartek idę na wizyte do lekarza to zobaczymy co powie , ogólnie to mamy szczepienie ale w tej sytuacji to już nie wiem czy powinnam, bo to 3 dawka więc można przesunąć.. znów nie jest to choroba więc już nie wiem?! Na szczęście bardzo powoli chyba schodzi, tak jak pisałaś długo to trwa ale wysypka jest jakby mniejsza i rzadsza:-) nic do diety nowego nie wprowadzam i wczesniej też wszystko dostawał pojedynczo i ten mój sposób na zmniejszenie ilości mleka w ciągu doby chyba skutkuje? Leki to ostateczność ale troche byłam już zmartwiona bo za długo to trwa, zobaczymy..
a co Wy myślcie na temat szczepienia w tej sytuacji?

Co do kremów na słoneczko to dla dzieciaczków trudno jest kupić coś nie z faktorem 50 ! może słabo szukałam ale mamy mustele i ze wszystkich wcześniej kupionych kosmetyków tej firmy byłam bardzo zadowolona, zero reakcji alergicznych, wszelkie objawy podrażnienia przez pieluchy ustępowały po jednym posmarowaniu i nigdy nie było problemów z odparzeniami:)

Kaja_10 znalazłam info o kremie dla dzieci który mam, teraz tak piszą że wszystko wydaje się zdrowe? :baffled:mustela jest oparta na ekranach organiczno- mineralnych Preparat witaminowo - mineralny dla dzieci 50 +Zawiera ekran organiczno- mineralny. Opatentowane połączenie ekranów mineralnych (dwutlenku tytanu i tlenku cynku) ze zmikronizowanym ekranem organicznym (Thinosorb M)...
co do faktora to już się doedukowałam:tak:

reklama
Do góry