reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
My też nie używamy żadnego szamponu i w sumie wielkiej ciemieniuchy u nas nie było.
Bartuś miał małą ciemieniuchę, to posmarowałam oliwką i M wyczesał ją zarostem i śladu nie ma.
Dziwny sposób z tym zarostem, ale sprawdził się lepiej niż jakiekolwiek szczoteczki :)

my od wczoraj myjemy szamponem z serii emolium. Zobaczymy jaki będzie rezultat.. a wyczesuje.. szczoteczką do zębów ;)

My nie używamy szamponu tylko mydło w kostce z Nivea i nie ma ciemieniuchy.
Używamy natomiast Emolium - krem specjalny i zniknęły małemu krostki z buzi (te które były niby od smoczka).

nam ciemieniucha zniknela po smarowaniu Olilatum..ale wraca cholernica jedna.Wczoraj znalazlam dwa punkty zaraz jest kilim,na razie nie widze nic nowego....Pomimo pozytywnych wynikow krwi w kierunku alergii bede sie upierac jednak,ze malego cos uczula...i ja to znajde....

Agbar, a jakie badania krwi robiliscie? Sa rozne typy alergii. Czasami te zwykle testy nie wykryja tego, co inne. Wszystko zalezy od typu alergii.

Agbar, a jakie badania krwi robiliscie? Sa rozne typy alergii. Czasami te zwykle testy nie wykryja tego, co inne. Wszystko zalezy od typu alergii.
Jakie w senscie czy ogolne na p/ciala czy celowane?Robilismy celowane na najbardziej popularne alergie plus pare takich rzadziej wystepujacych.Wszystko klasa zero. Z tym ze pan doktor powiedzial,ze moze sie zdarzyc u tak malego dziecka,ze jesli alergia nie jest bardzo silna to p/ ciala w krwi moga sie pokazac potem...Dlatego bedziemy je znowu powtarzac za 3 miesiece. A mnie nie wiem czemu jakis instykt podpowiada,ze to jednak mleko..Mam obciazenie w rodzinie ( moj tata i brat ) Dlatego w poniedzialek jak pojdziemy lykac rotawirusa poprosze chyba jednak el dochtore o recepte na preparat mlekozastepczy-mysle,ze nie zaszkodze malemu a moze jednak stan skory sie poprawi....juz zmienilam proszek,kosmetyki,perfumy,balsamy do ciala ( tzn uyzwam tych od Alexa ) ,ograniczylam kontakty z psem....musze probowac.No i pogadam tez z nim na temat tego leku o ktorym mowila Kaja.

Ktoś pisał, że pieluchy z Rossmana nie uczulają, otóż mój Synek po 2 godz. używania (2 pieluszki, takie żółte) miał czerwone pół pupy. Dobrze, że kupiłam tylko dwie, tak na próbę.

reklama
Marianna - Z tego co pamiętam to dziewczyny piasły o czerwonych pieluchach z rossmana a nie zółtych. Nie wiem, sama nigdy nie używałam.
U nas ciemienuszka się pojawia i znika. Generalnie jest minimalna jak kąpię niunię codziennie w Oilatum - całe ciałko łącznie z głową. Teraz dostałam namiar na produkty - Oilan (emulsje parafinowe do kąpieli etc) tańsze a lepsze jakościowo, jeszcze nie próbowałam.

Do góry