Aleksandra Górska
Fanka BB :)
hej dziewczyny ja czekam własnie na moje pirewsze dziecko zostało jeszcze 2 miesiace i chcem wiedziec co mnie czeka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to ja mam kilka pytań
1. jak pielęgnować nosek - uzywać sprajów czy soli fizjologicznej, przy wyciąganiu babolków używać użądzeń typu frida czy lepiej patyczka, jak patyczka to jak głęboko można go włożyć, żeby nie uszkodzić noska maluszka??
2. jak pielęgnować uszka - czym i co jaki czas czyścić?
3. jak zadbać o pępuszek nowo narodzonego dzidziusia - kiedy odpada, czym smarować??
4. jak zapewnić odpowiedznią chigiene miejsc intymnych u dziewczynek - w pierwszych miesiącach pojawia się tak taki dziwny śluz (myć go czy nie??)
5. co ile kąpać bobasa?? czy używać płynów do kąpieli od urodzenia?
6. jakie kosmetyki polecacie a jakie kategorycznie odrzucacie??
7. jakich pieluch używacie?
8. jak leczyć odpażenia pupy (domowymi sposobami)?
9. pierwsza kąpiel - co polecacie, żeby nam się kruszynka nie przestraszyła?
10. czy stosować oliwke?
11. co z ciemieniuszką - jak walczyć (jakie kosmetyki lub zabiegi domowe polecacie)?
jak mi się przypomnij co jeszcze to napisze