reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaka

reklama
Witam, mam pytanie. Do tej pory nie stosowałam u mojego trzymiesięcznego synka żadnego kremu do twarzy, bo położna mówiła mi, żeby poczekać. Do ciała stosuję kosmetyki z serii Nivea Sensitive i chciałam do buźki kupić krem z tej samej serii, żeby chronić już skórę przed mrozem, ale teściowa mi powiedziała, że Nivea jest na bazie wody i może jeszcze bardziej na mrozie buzia szczypać. Czego Wy używacie??

A ja mam pytanie o pieluszki...

Jestem młodziutką mamą (urodziłam 2 listopada) i mam problem z pieluszkami.
Przepuszczają mocz, zazwyczaj górą.

Synkowi nie odpadł pępek i położna kazała nam zawijać tą pieluszkę tak by pępek był odkryty. Tak też robimy, ale chyba właśnie to powoduję, że maluszek zawsze się zasiusia.

Próbowaliśmy już z mężem różnych firm pieluch i rozmiarów, ale nawet niezawodne wśród znajomych pampersy u nas nie zdały egzaminu...

Mam nadzieję, że jak pępek odpadnie to problem także się skończy...

Czy któraś z Was miała podobny problem, albo ma jakąś radę jak temu zapobiec?

heh..my też mieliśmy ten problem...do dziś nie znam przyczyny. Michał miał już kilka miesięcy jak wszystko potrafił zasiusiać:sorry: Zaczęłam wyżejmu zakładać pieluszkę na brzuszku i chyba pomogło. Teraz zakładam normalnie i też nic się nie dzieje...dziwne zjawisko...A może sprawdz czy siusiak jest ułożony w dół??? Może w zwykłych pampersach wycinaj dołki na pępek:confused: A są też pieluszki dla noworodków wycięte na pępuszek...,.

A siusiak może być w dół ułożony? Położne w szpitalu krzyczały na nas, że musi być do góry...

Pępek już prawie odpadł...zobaczymy jak wtedy będzie...

Z praniem i prasowaniem nie nadążam:-)

yyyyyy zgłupiałam..ja cały czas układam go w dół:sorry: W inkubatorze jak był malutki i dopiero po porodzie też układałam go w dól..tzn. w sumie w ogóle nie ukłądałam, bo przeciez naturalnie sobie opada;-)Może chodzi paniom o stulejkę, bo czytałam na innych postach, że przy problemach z siusiakiem zalecają układanie do góry, ale przy tak małym bobasku wątpię że takie problemy już widzą:sorry:. Pozdrawiam

Ja już też nie wiem o co im chodziło...

Wczoraj odpadł pępek i mały znów się zasiusiał... będziemy kombinować dalej...

Najpierw znów wypróbujemy różne rodzaje pieluch ale teraz bez zawijania na pępek i zobaczymy efekty...

reklama
Czyli podwijanie pieluszki było problemem:-) To fajnie..no jak kolka to współczuję...rób maluszkowi masaż brzuszka jak najczęściej to mu pomoże:tak:

Do góry