reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaka

Mój synek ma juz pół roczku za niedlugo skończone a my dalej używamy emolientów- Emolium konkretnie na buzie i emulsje na ciałko. Pozbylam się innych kosmetyków zapachowych i skórka jest bardzo ładna, myslę że to przede wszystkim dzięki Emolium:-)

reklama
tego Olatum używa moja siostra i ponoć jest rewelacyjny.zamierzam go wypróbować jak sie pojawie w Polsce bo tutaj gdzie mieszkam tego nie ma:-(a o bedaphenie nie słyszałam. co to dokładnie jest??kremik jakiś???

Bepanthen to jest taki niebieski krem, prawie jak maść, do kupienia w Polsce też, służy do gojenia skóry niemowląt i ochrony sutków mam karmiących :)

Moge polecić tez Balneum Hermal do kąpieli a do smarowania Emolium jak już któraś z dziewczyn pisała ( przepraszam nie pamiętam która ) ;-)
Jeśli chodzi o suchą skórke to moja córa tez po urodzeniu miała taką na stopach głównie.Smarowałam takim kremikiem z serii Ziajka lekko natłuszczającym.Oliwka nic nie dawała a po tym kremie było juz super po 3 dniach.No,ale tez co dzidzia to inna skóra:tak:

Bepanthen to jest taki niebieski krem, prawie jak maść, do kupienia w Polsce też, służy do gojenia skóry niemowląt i ochrony sutków mam karmiących :)

Ja używałam bepanthen właśnie na sutki a później do pupci dla maluszka. Muszę powiedzieć, że jak smarowałam regularnie to żadnej krostki nie miał :-D ale jak tylko się zapomiałam to coś zawsze wyskoczyło. Sudocrem też nie był zły i tańszy... ;-)
Oilatum używa moja koleżanka i mówi, że jakoś za specjalnej różnicy to nie widzi :confused: jak miał suchą skórkę tak ma i zaczęła używać oliwki. Ona pomogła.

Ja używałam bepanthen właśnie na sutki a później do pupci dla maluszka. Muszę powiedzieć, że jak smarowałam regularnie to żadnej krostki nie miał :-D ale jak tylko się zapomiałam to coś zawsze wyskoczyło. Sudocrem też nie był zły i tańszy... ;-)
Oilatum używa moja koleżanka i mówi, że jakoś za specjalnej różnicy to nie widzi :confused: jak miał suchą skórkę tak ma i zaczęła używać oliwki. Ona pomogła.

Bepanthen działa bardzo dobrze :-D sucha sórka została jej jeszcze tylko na rączkach is tópkach! Naprawdę polecam, tylko trzeba smarowac ze dwa razy dziennie przynajmniej. A do pupci uzywam Sudocrem, na razie działa znakomicie, ale to dopiero 12 dni, zobaczymy jak później bedzie :)

a ja szczerze polecam do suchej skóry kąpiele w krochmalu, stary sprawdzony sposób babciny ale naprawde działa - drugie dziecko mamy atopowe i stosujemy wiele z tego co opisałyście i krochmal na przemian z Oilatum goraco polecam. A dla alegików płatki owsiane - ale to juz inna innszość

Czesc dziewczyny, ja moge polecic na sucha skore oliwe z oliwek, jest naprawde niezastapiona :-):tak:
Olafek byl przenoszony jak sie urodzil to wygladal jak sliwka suszona a po 2 tygodniach wygladal slicznie, dzieki oliwce z oliwek, fakt ze pachnial jak salatka, ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ;-):-):-D

A nam to Oilatum bardzo pomogło - kąpiele i smarowanie kremem. Polecam! Przy tym ta emulsja do kąpieli jest niesamowicie wydajna, ma 150ml a stosuje sie tyle co na dnie zakrętki. :-D Będzie na parę miesięcy :)

reklama
Witajcie drogie Mamy!

Pracuję w firmie IMAS International, która robi badania opinii społecznej przez internet. Potrzebujemy do jednej z ankiet mam, które posiadają dzieci w wieku od 0 do 5 miesięcy. Ankieta jest na temat produktów mlecznych dla dzieci. Badanie jest w toku i do przyszłego wtorku potrzebujemy wypowiedzi jeszcze ok. 40 mam.

Serdecznie zapraszamy wszystkie mamy, które chcą się podzielić swoimi opiniami do rejestracji na portalu badań internetowych IMAS OnLine http://www.imasonline.pl/pl/register/
Nasz portal umożliwia gromadzenie punktów za udział w badaniach, które można wymienić na bony pieniężne lub wpłaty na cele charytatywne. Ponadto wśród osób zarejestrowanych w tym roku wylosujemy cenne nagrody.

Czekamy na twoją rejestracje oraz po jej zakończeniu na maila zatytułowanego MAMA na adres pomoc@imasonline.pl

Do góry