reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych Pociech

A ja muszę zdyskwalifikować pieluszki z Biedronki. Od jakiegoś czasu mały miał siuśki na plecach. Początkowo myślałam, że za rzadko zmieniam mu pieluszki, ale zauważyłam pewną zależność (bo stosuję naprzemiennie Dada i Pampers), że zdrarza się o tylko przy Dada, a przed chwilą znowu przebierałam małego (choć raptem godzinkę temu to robiłam) bo był zasikany po szyję, a pielucha była praktycznie sucha. Dodam, że pilnowałam bardzo żeby siusiak był w dół, co eliminuje możliwość mojej pomyłki. Tak więc niestety koncern Biedronki nie zarobi ode mnie na pieluszkach.

potwierdzam. nawet zasikany pampers jest suchy a niestety biedronkowe dady przemakają...

reklama
to jak te Wasze dzieci sikają? :-D
my tez uzywamy dady i póki co chwale sobie.. ;)
bo to ze mala narobiła na spiochy jak otworzylam pampersa to inna bajka

Ja tez nie mam problemu z Dada ,zmieniac pieluche i tak zawsze zmieniam czesto czy to jest dada czy pampers czy inne badziewie ! Ale ogolnie sobie chwale i nie mam problemu z nimi a tym bardziej skora malego je akceptuje :tak:

Kurcze Mamo Stacha może coś w tym jest:szok::no:

BARDZO nie chciałabym wracać do pampersów z tej prostej przyczyny że wykończę się finansowo zanim Hania opanuje nocnik ale dzień w dzień mały rano ma przesikane śpioszki na tym boku na którym śpi:szok: Plecki też się zdażają:no:
A już bardzo uważam na siusiaczka....nie wiem ....w dzień nie narzekam ale nigdy nie śpi tak długo na boczku:sorry2:

to jak te Wasze dzieci sikają? :-D
my tez uzywamy dady i póki co chwale sobie.. ;)
bo to ze mala narobiła na spiochy jak otworzylam pampersa to inna bajka

A dla mnie te pieluszki to porażka:-(Nie sprawdzają się, no chyba że często się je zmienia, a wtedy to i tak na jedno i to samo wychodzi, co kupić droższą pieluchę.
Róznicę zauważyłam od razu, prawie przy każdym zmienianiu Piotrusiowi pieluszka przepuszczała i mokre ubranko miał. Dla mnie pampersy sa ok.

Ja pampersa równiez sobie chwalę :tak: raz tylko mi przeleciało ale z mojej winy bo luźno rzepy zapiełam :tak: a tak to złego słowa nie powiem ..... dzisiaj testujemy rozmiar 4 kg :))

Ja pampersa równiez sobie chwalę :tak: raz tylko mi przeleciało ale z mojej winy bo luźno rzepy zapiełam :tak: a tak to złego słowa nie powiem ..... dzisiaj testujemy rozmiar 4 kg :))

4??? nie za prędko??;-) za duża pielucha tez nie spełni swojego zadania.

My też tylko pampersy używamy,wytrzymują bez problemowo całą noc- to na razie , potem pewnie będę kupować pieluchy tesco , sprawdziłam i są dobre , ale to jak Maja troszkę podrośnie

reklama
my tez tylko pampers, dupcia Anielki polubiła te premium care, ale jak Rozalka byla wieksza z braku pampersow w sklepie a naglej potrzeby kupilam happy z belli i były calkiem ok. nie przemakaly i nie odparzaly i na sama juz wlasciwie koncowke pieluchowania uzywalysmy wlasnie happy.portfel tez byl happy:-).
Anielka jeszcze malusia ale pozniej tez poprobujemy innych, bo te premium care to troche drogi interes.
u nas tragedia na skorze Rose byla po huggiesach.

Do góry