reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków

reklama
Hej, wlasnie zastanawialam sie jak to jest z tym kapaniem :) Ja na poczatku kapala raz na dwa- trzy dni, w miedzyczasie zas "na sucho" obmywalam. Nie chcialam kapac dziecka codziennie, ale powiem szczerze ze weszlo mi to w nawyk, kiedy zaczelam wprowadzac mu jako taka rutyne. Zauwazylam ze ciezej zasypia w dni bez kapieli, zas w te ktore go mylam szedl spa od razu. Teraz kapie go codziennie, o stalych porach (aktualnie przesuwam troche to teraz na wczesniejsze godziny, bo do niedawna chodzil spac o 23... Udalo mi sie zjechac do 21). Widzialam na DobrejMamie straszne wojny na temat kapania dziecka, usmialam sie jak cholera :D a co do nawilzania, pierwszy miesiac smarowalam wylacznie oliwa z oliwek. Janek ma sliczna skore, szybko przestala sie luszczyc. Szczerze polecam :)

my od początku kąpiemy codziennie, mamy skłonności do ciemieniuchy i nie wyobrażam sobie go nie umyć codziennie
i dokładnie tu nie chodzi tylko o mycie tylko o rutynę. "rytuały kąpieli" ;-) dziecko się przyzwyczaja, że po kąpieli jest spanie.

ja kapie co drugi dzien ... w jeden kapiemy Sarunie w drugi Nikosia .

Vinga
pomaga Wam ten szampon z mustelli ?

My też kąpiemy codziennie ok. 20.30, bo później cyc i ładnie zasypia jak nic jej nie jest. Wcześniej próbowaliśmy, ale wtedy mocny sen kończył się ok 22.30 i bywało, że się rozbudzała ponownie.

reklama
U nas jest codziennie kąpiel o 19 jednego i drugiego bąka. Adrian potem je i śpi a Konrad biega w pidżamie do około 20 i kładziemy się spać! Są dni że nie ma czasu na długie siedzenie w wodzie wtedy Konrad ma szybki prysznic z umyciem tyłka w naszej wannie a Adriana kładę na gąbeczce (tym czymś ala miś do wanienki) i myje go pod bieżącą wodą w zlewie.

U nas zawsze jest właśnie jakieś mycie bo to znak dla dziecka ze zbliża się noc i zaraz czas spać. Dzięki temu nigdy z Konradem nie miałam problemu a i teraz widzę że Adrian od półtora miesiąca też świetnie uzmysłowił sobie "o co w tym wszystkim chodzi" i jak zasypia około 20 to śpi do rana... (z pobudkami tylko na mleczko)

Do góry