reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

Dokładnie - jak coś w nosku zalega to dziecko tak furczy tymi glutami - ja stosowałam marimar i gruszką wyciągąłam - teraz djaę marimar profilaktycznie ale już nic nie wyciągam. podobno dobrze jest prezy takim upale nawilżać sluzówkę raz na dzień

reklama
heh ja mam do noska unimar pediatric- i jest świetny- widze, że jest pełno odmian tej wody, w każdym razie kończą się nazwy na mar:))) Ogólnie byłam przerazona jak zobaczyłam butelkę wielkości deo:) ale stosuję sie nie najgorzej, czasami napsikam małej zamiast do noska to w nosek:) albo czoło czy nawet oczko, ale mała jest przy tym zawsze usmiechnieta i jak ma zapchany nosek, to nawet gdybym przy nim grzebała 30 minut to mi na to pozwala, nawet grucha jej nie odstarsza, sama wie, że się meczy, a to jej pomaga:)

sumko - podobno to to samo tylko stermiar trzeba kupic te specjalnie dla dzieci a marimar chyba jeden jest, ja mam marimar - w ciazy sama uzywalam....
basiu - moj Matwuszek starszie harczy jak ma zapachany nosek i wtedy psikam mu marimarem, pediatra pwoiedziala zeby stosowac kiedy tylko potrzeba...

Od 2 dni mojemu Mieszkowi robia sie takie dwa czerwone placki na pupie po obu stronach odbytu i tylko tam. Nie wiem czy to nie pieluszkowe zapalenie skóry ??? A moze poprostu wyszło to od tego gorąca ???

do tej pory smarowałam mu pupe sudokremem i uzywałam pampersow oraz chusteczek nawilżanych tez pampers bo po Nivea miał uczulenie.

Moze wiecie co moge zrobić aby mu pomóc?

agusiaa ja na zapalenie pieluszkowe miałam wskazane przez pediatre tanno hermal- koszt ok. 20 zł i u mnei zadziałal, teraz dla zapobiegania stosujemy to dwa razy dziennie co najmniej, a jak się pojawia zaczerwienie to wówczas cały czas az do zniknięcia. w każdym razie moja mala ma nadwrażliwa skórę i u mnie odparzenia to norma... tylko raz miala az tak poważnie, że zrobiły się tzw. archipelagi z których sączyła sie krew, wyglądało to koszmarnie i teraz zmiana pieluchy u mojej malej to sprawa nadrzedna, chocby miało pójść ich 30 każdego dnia:)) w kazdym razie moje malęnstwo jest uczulone na lanoline i wszystkie produkty z tym składnikiem poszły w odstawkę.

agusiaa moze ma uczulenie na pampersy? Moj Mateuszek mial straszne odpazenia po pampersach, zmienilam na huggiesy i przeszlo od razu...a uzywam teraz alantanu plus 0 krem, wczesniej uzywalam alantan masc - tez dobra:))

Dziewczyny, nie wiem czy próbowałyście, ale u nas bardzo sprawdziły się pieluszki z rossmanna - te bordowe. Odpowiadają mi dużo bardziej niż pampersy. No i nie muszę dodawać, że są tańsze. Mają taką samą powłoczkę jak pampersy 1, ale są dużo bardziej chłonne. Mają taką fajną gumeczkę z tyłu - jak huggiesy.
Fakt, że są ciut grubsze od pampersów, ale minimalnie. A może to i lepiej, bo zdrowiej dla stawów biodrowych.

Próbowałam też chusteczki nawilżające z rossmanna i w zasadzie też się sprawdziły, choć materiał, z którego są zrobione jest trochę mniej delikatny niż ten stosowany w pampersach.

A może by założyć wątek hity i kity, gdzie będziemy pisać co się u nas sprawdziło, a co nie. Łatwiej będzie znaleźć pewne informacje.

reklama
Do góry