Na potówki tak zdecydowanie to pomoże chyba dopiero zmiana pogody Ja mojemu przemywałam rumiankiem- zasuszał jedne ale zaraz wyskakiwały następne....teraz przemywam tylko przegotowaną wodą bo ruminek tak ogólnie przesuszał skórkę. Sa jakieś sposoby z krochmalem i czymś tam jeszcze do kąpieli ale mi pediatra jakoś specjalnie ich nie polecała bo to zawsze mocno wysusza a od potówek się nie umiera...(taka jej opinia) więc tylko przemywanie przegotowaną wodą i częste kąpiele. Mój w domu jest tylko w body bez rękawków albo w samym pampie i wietrzymy potówki (ma najwięcej na pleckach i na brzuszku)
reklama
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Pysiu ja mam aspirator Sopelek ( jak Frida ) i oczyszczanie noska jest bardzo sprawne.
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Ja jakoś z Fridą nie bardzo sobie radzę... Martusia się strasznie denerwuje, a nic nie wyciągnę, chyba mam za małą siłę ssania mężowi sprawniej idzie. Któraś z dziewczyn pisała, że lepiej niż sól fizjologiczna działa marimar- kupiłam, ale boję się, że jak Marta się poruszy to napsikam jej w oczy zamiast do noska.
Marta też ma krosteczki na buzi, skórka zrobiła się sucha i szorstka, pediatra powiedziała, żeby smarować alantanem plus, i jest dużo lepiej.
Marta też ma krosteczki na buzi, skórka zrobiła się sucha i szorstka, pediatra powiedziała, żeby smarować alantanem plus, i jest dużo lepiej.
Kasiu - ja stosuje Marimar i juz nie raz zdarzylo mi sie napiskac w oczka, Mateuszek dzielnie to znosi..sol fizjologiczna nie pomagala a frida nic nie moge wyciagnac - bo moz nic nie ma..Pediatra mowila ze to moze byc wysuszona sluzowka
Dziewczyny - może głupie pytanie, ale po czym widzicie/ poznajecie ze wasze maluchy maja zatkane noski? bo ja mojemu jeszcze ani razu nie czyscilam ale wydaje mi sie ze nie ma takiej potrzeby - czasem sobie pokicha i chyba sobie sam w ten sposób oczyszcza-tak mi sie wydaje...ale moze cos przegapiam???
reklama
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Ja patrzac "od dolu" widze czy cos tam nie zalega. Zdarzylo nam sie to dopiero kilka razy.
Podziel się: