reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

reklama
aniasorsha pisze:
Dziewczyny, nie wiem czy próbowałyście, ale u nas bardzo sprawdziły się pieluszki z rossmanna - te bordowe. Odpowiadają mi dużo bardziej niż pampersy. No i nie muszę dodawać, że są tańsze. Mają taką samą powłoczkę jak pampersy 1, ale są dużo bardziej chłonne. Mają taką fajną gumeczkę z tyłu - jak huggiesy.
Fakt, że są ciut grubsze od pampersów, ale minimalnie. A może to i lepiej, bo zdrowiej dla stawów biodrowych.

Próbowałam też chusteczki nawilżające z rossmanna i w zasadzie też się sprawdziły, choć materiał, z którego są zrobione jest trochę mniej delikatny niż ten stosowany w pampersach.

A może by założyć wątek hity i kity, gdzie będziemy pisać co się u nas sprawdziło, a co nie. Łatwiej będzie znaleźć pewne informacje.

Aniu, ja używam chusteczek z rossmanna babydream sensitive, i są OK, rossmann ma też inne chusteczki, i z tamtych nie byłam zadowolona. A pieluszki też mi odpowiadają, chociaż moim zdaniem jeszcze fajniejsze są fioletowe tesco. pampersy i huggies jak dla mnie bez sensu.

mi na majówkach dziewczyny poradziły zeby zasypywac potówki pudrem. I naprawde pomogło. przy tej fali upałów mała nie ma ani pół potówki

witam dziewczyny dawno sie nie odzywałam bo maluszek byl strasznie marudny u nas sie pappersy nie prawdziły przeciekały kupki Kacperka urzywamy teraz hagisów i jest o wiele lepiej u nas nie ma potówek ale bym juz chciał zeby sie te upały skończyły bo nawet nie można wyjśc z maluszkiem na spacer dopiero jak sie ochłodzi to wieczorem wychodzimy

Ja wychodze na spacerek 2 razy dziennie - tylko uwazam żeby maluch był dobrze osłonięty budką i parasolka i staram się chodzić w cieniu - w parku na szczęście nie jest to trudne bo cienia dużo. Za to dziś przypiekłam sobie pięknie ramiona i kawałek pleców (głęboko wycięta bluzka) bo się smarowałam ale niedokładnie - no i na plecach kawałek nie dosięgnęłam - jestem teraz w biało czerwone paski :(

No i oczywiście Karolek jest w samym rampersie albo body- najlepiej takiem bez rękawków ale znosi te upały w mierę dobrze - nie ma nawet potówek (poprzednio miał przy takiej fali upałów)

Pysiu - ja smarowałam potówki na buzi też i pięknie poschodziły.

Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale cały tydzień nie miałam czasu wskoczyć na net....

reklama
Do góry