reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

Cicha ja po kazdym niemal karmieniu podaje herbatke zeby przeplukal jame ustna. Podobno ma to zapobiec plesniawkom no i napewno ma wplyw na zawiazki zebow. Wydaje mi sie ze przegotowana woda mineralna bylaby idealna.

reklama
A ja też czytałam, że powinno sie przecierać buzię wodą, ale jakoś nie mam sumienia dłubać maluszkowi w paszczorku kiedy tak słodko śpi ;D ;D ;D

ja takze nie przemywam buzi ..a co do doipajania..podawania picia- to mi dwie lekarki powiedziłay by nic nie podawac przez pierwszy miesiac, gdy karmie opiersia

mam natomiast pytanie - Klaudysi na gorze przecieraja sie włoski- najprawdopodobnij od czapeczki- mozna tego uniknac..cos stosoewaqc,...??

raczej nie - te włoski z ktorymi nasze dzieciaczki się urodzily wypadną i na ich miejsce wyrosną nowe ;D ;D

buuu..a miala taka gesta czupryne na całej glowce:)..teraz ma takie zakola na gorze :D

ja bylam wczoraj rano 2 godziny i poznym popoludniem na spacerku tez prawie 2 godz. Mateuszek uwielbia, caly czas spi, a ja sie zastanawiam czy nie za dlugie te spacerki....
u mnie pampersy sie nie sprawdzily, byly odparzenia na pupici, teraz tylko huggies!!!
czym smarujecie buzki przed wyjsciem na zewnatrz?? jakim kremem???

ja tez nie myje buzki, dopiero przed kapiela.Mateuszek bardzo lubi kapiele bardzooo:)))))

Ja smaruje tym kremem dla niemowląt nawilżajacym Nivea, taki w pudełku niebieskim :) A na wyjazd nad morze też bedę smarowała Nivea z filtrem 30, taki w tubce :)

reklama
ja na spacerki przewaznie wybywam z niunia ok 19,00 wtedy juz nie grzeje tak slonce...
kobietki a probowalyscie ten trik z suszarka???ja malej wogole nie wycieram recznikiem tylko susze ja suszarka(naturalnie w bezpiecznej odleglosci) i mala jeszcze nigdy nie zaplakala mi po wyjeciu z wanienki...wrecz przeciwnie prezy sie jak kotka...no i jeszcze jedna wazna sprawa nie uszkadzam jej delikatnej skorki...moze i dlatego niuni nic sie tez nie luszczy....warto sprobowac...a jak juz przetestujecie dajcie znac:)

Do góry