reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

Aniu - sama bym się z chęcią dowiedziała tego skladu -ale oni nie chcą go zdradzić - nie wiem czemu - wieśniaki!!!!

Moja mała dostała jeszcze tradziku niemowlęcego - szwagierk poleciła mi Sudokrem na buźkę - wiec daje - ale w jakiejś mądrej knidze wyczytałam że 40 % niemowląt tak ma i juz i musi samo zleźć. Ale w opisie sudokremu jest napisane ze można go stosowac na tradzik u nastolatków więc zobaczymy...

reklama
My kapiemy w balneum, raz kapalismy w nadmanganianie potasu - w szpitalu tak polecili jesli sa duze odparzenia
a smaruej pupie sudocremem a cialko cale parafina oczyszczona
A Mateuszkowi skora schodzi bardzo....pediatra powiedzial ze ta juz jest ale mi az zal patrzec na te fruwajace skorki...

gluszek - dokladnie wiesniaki, nie chca podac skladu..buuu

dzieki ell sprobuje:)))

Dziewczyny waszym maluszkom tez tak skorka schodzi???juz nie wiem czy smarowac, dzisiaj sprobuje oliwka...

a..i w takie upaly w jakich godzinach chodzicie na spacery????

Ania76 mojemu schodzila mniej wiecej w tym samym czasie czyli tydzien po porodzie. Wgladal tak jakby sie za mocno opalil ;D Ja cialka niczym mu nie smarowalam. Mylam go plynem do kapieli z oliwka z Nivea a nozki ze dwa razy posmarowalam oliwka bo kolo stopek bylo najgorzej ( w tych zgieciach). Trwalo to moze z tydzien a potem wszystko ladnie rocilo do normy. Tak wiec niema sie czym przejmowac.

A na spacerki to ja chodze pomiedzy 7.30 a 9 (bo od 5 to u nas nie ma juz w wiekszosci spania) bo potem u nas ponad 30 stopni i szkoda mi malego.

Aniu Oleńka miała to samo, zwłaszcza na stópkach. Smarowaliśmy oliwką z Nivea tą o konzystencji balsamu i jak się ta skorka złuszczyła to potem jest już OK. Tak więc się nie martw to u dzieci normalne.

Dzieki dziewczyny...:)))Mam nadzieje ze sie to skonczy niedlugo, bo mam wrazenie ze zarz zabraknie mu skorki. ;)
Tez sprobuje isc na spacer jutro rano..i moze uda sie dzisiaj wieczorem, jak sie troche ochlodzi....

Aniu u mnie akurat była połozna jak Kubie schodziła skórka i powiedział żeby tego niczym nie smarować bo to sie musi samo wyłuszczyć, a potem zostaje już ta właściwa skórka. U nas najgorzej było na stópkach i dłoniach ;D
My chodzimy na spacerki tak ok. 19 jak trochę jest chłodniej. A w dodatku jak na złosć żadnego zacienionego parku w pobliżu nie ma

u nas super sie sprawdza takze sudocrem! i pieluszki pampers 1.Na twarzyczke stosujemy alantan plus - na zmiane z kremem bambino dla dzieci. Po kapileli- jak skórka ciutke była sucha na nózkach stosowalismy oliwki - takze bambino - przeszło!
Moja Malutka - natomiast - jesli codzi o kapiele3 - to jest ok dopóki nie zaczyna sie myc twarzyczke..główke:)..ale poxniej jak ja zakrywamy w recznik- jest szczesliwa..:):)
Wczoraj pierwszy raz była nad jeziorkem:), ale własnie po g. 18

Oj to u mnie podobnie jak u Rusalki - dopoki nie zaczne myc twarzyczki i glowki wszystko gra a potem jak przekladam na recznik to jest atak histerii po czym cisza i radosc hehe ;)

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie: czy pielegnujecie a jesli tak to w jaki sposob jame ustna maluchow. wlasnie bowiem wyczytalam, ze takiemu niemowlakowi powinno sie po kazdym posilku przecierac mokra szmatka dziasla i gruszka czyscic glebiej. Ja do tej pory chyba sie nie wykazywalam bo nic takiego u ns nie mialo miejsca :( A jak tam z tym u was?

Do góry