reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

Dziewczyny jak juz pepuszek odpadnie trezba jescze smarowac spirytusem czy juz nie...Mateuszkowi odpadl dzisiaj...

reklama
Aniu u mnie wczoraj była położna i powiedziała że jak już Kubie odpadnie (a trzyma się dzielnie) ;D ;D ;D to tą ziarninkę trzeba dokładnie oczyścić i jeszcze ze 3, 4 dni przemywać spirytusem ;D ;D

Sumka, dzieki bardzo:)))))
A co robicie na odparzenie??????????, poza masciami..ja uzywam Sudocremu..Mateuszkowi bardzo odparzaja sie plecki od Pampersow....
i placzek biedny bo go parzy...wietrzymy mu pupke, smarujemy Sudocremem ale w te upaly to i tak wiele nie daje....

ja mam taka rewelacyjna maść ze szpitala - maśś chłodząca - skład nieznany - zero krostek - za buzia cała w potówkach.

gluszek ja tez chce taka masc!!!! Nie mozesz sie wywiedziec co to za skladniki???
Mam kolejne pytanie, w co ubieracie maluszki w taki upal????, bo ja juz nie wiem co robic, zakladam body z krotkim rekawe i wydaje mi sie ze Mateuszkowi tez goraco....

U mnia Klaudyś lubi się kąpać ale się drze jak się ją wyciagnie a dokładniej przy wycieraniu ręcznikiem. Na odparzoną dupcie Sudocrem dziś posmarowałam ją Sudocremem na twarzy tam gdzie miała potówki pół dnia mineło i krostki znikneły. W nocy tylko ze 2 razy się budzi położna mi ją kazała nie budzić bo ładnie Klauduś przybiera na wadze i pewnie jej starcza to co zje. Już 700gram przytyła

Aniu 76 ja na odparzenia polecam tanno hermal- moja mała miała bardzo odparzoną dupcię- pomogło w expresowym tempie.Sprzedają to w aptekach bez recepty. Jak sie okazało Otylka jest uczulona na lanoline, wiec wszystkie produkty z tym składnikiem odpadają. Z dupcia odparzoną wyszła ze szpitala, a tam wlaśnie uzywaja swojego specyfiku, który ma w skladzie lanoline. Potem ja używałam chusteczek nawilżajacych z lanolina i też zaogniłam sprawe.

Podejrzewam, że ta szpitalna maść głuszka to wlaśnie ta, która akurat mojej małej zaszkodziła:(

reklama
My smarujemy dupcie sudokremem i kąpiemy w oilatum oliwka do kapieli Kacper powoli sie przyzwyczaja do kąpieli ale krzyczy przy wyciąganiu tak jak u Asi

Do góry