reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

reklama
Justyś...ja bym się z lekarzem dla świętego spokoju skontaktowała, ale to pewnie nic złego:) a wietrzycie pępek? ja bym go żadnym opatrunkiem nie przykrywała, bo powietrze pomaga goić się ranom...my też mamy nadal kikuta, ale myślę, że jego dni są już policzone:):):)

Nam pomału odpada. Czytałam, że przy odpadnięciu tak się zdarza. Już nie cieknie nic, więc mam nadzieje, że lekarz potrzebny nie będzie;-)

u nas kikut bardzo ładnie zasycha, mam wrażenie że na dniach odpadnie ;)
zniknęły też odparzenia! błogosławie mąkę ziemniaczaną, nic mojemu maluchowi nie pomagało żadne kremy reklamowane nic! w końcu tatuś wpadł na pomysł "posypmy go mąką, na mnie to działa" - eureka w ciągu dwóch dni zniknęło! :)
więc zakupiłam opakowanie dodatkowo, i po każdej zmianie pieluszki posypuje małego;)

Ja teraz przy odparzeniach na zmianę stosowałam raz talk, raz sudocrem i po 3 dniach nie ma śladu odparzeń;-)
Pępuszek mamy bez kikuta juz od niedzieli:-)

hej mamusie nie chce mi się szukać we wcześniejszych postach co robić jak wyjdą potówki? Mała dziś spała ze mną i ma cały policzek i brzuszek w krostkach.

reklama
na potówki: przemywać buziaczka przegotowaną wodą, jeśli potówki są na całym ciele to kąpiel w nadmanganianie potasu na przemian kąpiel w rumianku i zasypywać ciałko mąka ziemniaczaną.

a nasza mała ma tak wrażliwą skórkę na dupci że głowa boli :-( przy każdej zmianie pieluszki idzie bephanten, maka ziemniaczana też (na zmianę) a dupka mimo to czerwona :-( położna kazała zastasować tormentiol przez 3 dni i powinno byc lepiej, kurcze sporo negatywnych opini słyszałam o tormentiolu dla dzieci :sorry:

Do góry