reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

My używamy dwa razy dziennie (wieczorem przed snem i rano po nocy) kremu ziajka na pupę i też tfutfu pupa czysta. Kup mały robi na potęgę.
Citronka my właśnie 2 dni temu kupiliśmy Dadę i też jestem bardzo zadowolona. Jak się Jaś urodził to miał pampers new born i były super, później pampers premium care i mi nie bardzo pasowały, a te biedronkowe są naprawdę dobre. I przy zmianie pieluszek min 8 dziennie są oszczędności :tak:

reklama
I ja się przyznam, że jak pupci nic nie dolega, to niczym nie smaruję :baffled: Jak zdarzy się zaczerwienienie, to problem rozwiązuje Bepanthen. Potem profilaktycznie ze dwa razy posmaruję dupulkę Hippem na odparzenia. Do pupci przy zmianie pieluchy używamy chusteczek, na razie Nivea Soft, potem przecieram płynem Mustela i nakładam pieluchę Pampers. Na razie ciągle mieliśmy Pampersy ale ostatnia paczka już na wykończeniu i skuszona jakąś promocją kupiłam Huggis Newborn a dopiero dziś poczytałam recenzje, niestety bardzo nieprzychylne. Ponoć przeciekają, aż się boję :baffled: Najważniejsze aby pupci nie odparzały.
Pozdrawiam

My też jak nic nie dolega niczym nie smarujemy. Niech pupencja oddycha;-)
Ha i wczoraj odbyła się pierwsza Wojtkowa kąpiel- kamień z serca- nie jest takim wrażliwcem jak siostra. Wodę następnym razem zrobię cieplejszą bo ta mu średnio odpowiadała ale nawet nie pisnął. Pokorne te nasze dziecko
Aha, do wycierania używamy pieluszki flanelowej- szkoda że na to nie wpadłam przy córci. Jest dużo milsza w dotyku niż ręczniki moim zdaniem lepiej chłonie. Wyciągam z wanienk, podaję A. w pieluszkę, potem kocyk i idziemy się ubierać

ch_aga my mamy te Huggisy, niestety leżą w kącie otwarte - strasznie przeciekały nam. Ale każda pupa inna, może dla Was będą OK.
Jaki płyn Mustella masz? Możesz pokazac?

Natalia..widzę, że i Tobie te premium care nie odpowiadają..dlamnie to straszny badziew..ten wkład ma tak dziwnie rozmieszczony...

my używamy dada i są super:) bardziej miękkie są pampers w zielonym opakowaniu, ale dada dużo nie odstaje, a kosztują tylko 29 zł za 78 sztuk....

hugiessów newborn miałam mała paczkę w szpitalu i nie polecam...sztywne i jako jedyne zostawiały zaczerwienioną pupę, ale młoda ich nie przesikiwała

lajt- my tez mamy tetre+ otulacz zgodnia z Twoją rada z resztą :) tylko ich się nie da odchylić tak, żeby pepuszek odsłonić. przykrywasz pępek?

My używaliśmy Pampers newborn premium care na początku i było wszystko ok, potem mąż będąc w BIedronce zakupił na wypróbowanie Dadę i jesteśmy zadowoleni. Nie przecieka, z pupcią nic złego się nie dzieje, a cena naprawdę przystępna.
Przy przewijaniu nie stosujemy żadnych smarowideł, póki pupcia jest ładna, nie zaczerwieniona najlepiej nie stosować niczego, zeby skóra lepiej mogła oddychać. Jak do tej pory się sprawdza, bo Kacper ma śliczną skórę nie czerwoną i bez krostek:)

reklama
My lecimy na babydream ale jak polecasz, to spróbujemy dada, tym bardziej, że idzie ich na prawdę dużo.
Też nabawiliśmy się niewielkiego odparzenia ale jak się robi 10 kup dziennie to trudno nie mieć odparzeń. Też myjemy pupę pod kranem i na zmianę bepanthen i sudocrem

według mnie babydream są trochę większe niż dada (albo dada mniejsza :-) ) mimo że zakres wagowy taki sam.

Do góry