Dziewczyny uzywala któras teraz lub przy starszakach kropelki Delicol? Jestescie zadowolone? U nas problemy z brzuszkiem sie nasilaja, kolek nie ma typowych ale jeczy, steka i w brzuszku sie przelewa. Mam wrazenie, ze to juz nie tylko niedojrzałosc układu a podłoże alergiczne. Wstrzymuje sie jeszcze z wizyta u lekarza bo nasza pani doktor to drastyczna jesli chodzi o alergie i podejdzie ostro do tematu. Moja chrześniaczka miała identyczne objawy i wyrosła po 3 miesiacu no ale u nas starsza i maz alergicy wiec jest duze prwdopodobieństwo ,ze młody tez...
reklama
reniuszek
Love in the knick of time
mama my uzywamy delicol ze wzgledu na niedojrzalosc ukladu pokarmowego (maksio wczesniak) i pomagaja nawet- mlody sie mniej prezy...do tego czesto masuje mu brzuszek przed jedzeniem dopajam woda i herbatkami bo my na mm jestesmy i bierzemy probiotyk na jelitka bio gaia i ogolnie jest dobrze- ale najbardziej z tego wszystkiego pomagaja masaze brzuszka
madziaka78
soooo happy
mama my używamy Delicol na zalecenie pediatry. Felek po nim mniej ulewa, nie ma nocnych ataków bólu i jest jakby spokojniejszy. Do tego dajemy Espumisan i ładnie się odgazowuje. Nadal pręży się przy kupie i gazach, ale to powinno minąć samo
coralic
Fanka BB :)
Dziewczyny, czy któraś z was miała do czynienia z Debridat-em ? Przepisał nam pediatra na kolki... ale mam wrażenie że mały źle reaguje na ten lek. Jego kupki są wodniste.. a wcześniej robił piękny twarożek.. niekiedy ulewa mu się na żółto poza tym w dzień prawie w ogóle nie śpi i jest marudny..
paulusia2209
adasza ja przy pierwszej córci stosowałam i było wszystko ok ale lek delikatnie łagodził kolki
Julianna*
szczęśliwa :)
Adasza my jemy Debridad, nie mam pewności czy nam pomaga.... Poczekaj z tydzien, jak wam nie pomoże albo bedziesz miala wrazenie ze jest gorzej to odstaw...
lazy_butterfly
Ja gdzieś czytałam że ciemiączko się zapada jak dziecko jest odwodnione, ale wtedy chyba jest to dosyć widoczne i Mała musiałaby być porządnie odwodniona. Ale skoro je tyle co zwykle i robi kupki to chyba nic się nie dzieje. Moja też ma płaskie/lekko zapadnięte (napewno nie wypukłe) a przybiera na wadze zdrowo. Więc chyba nic złego, ale oczywiście jak Cię to martwi to najlepiej zapytać lekarza/położną.
madziaka78
soooo happy
kivi ciemiączko z reguly bywa lekko wklęsłe. Jeżeli poza tym wszystko gra, to nie masz się czym martwić. Mocno zapadnięte ciemiączko świadczy o odwodnieniu maluszka, ale przy tym też mało sika i skóra staje się bardziej wiotka (po złapaniu jej w palcach przez jakiś czas zostaje odkształcona). Marcelka nie ma biegunki ani nie wymiotuje, prawda? To spokojna głowa
reklama
madziaka78
soooo happy
kivi
Podziel się: