reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja mysle ze spokojnie mozesz kupic 2 pampersy ja tez uzywam 2 od 2 tygodnia i mi nic z nich nie wylatuje ;-) na szczescie, a maly wazy 3600g. A do plam uzywam Ace delikat zielony i nic malemu po tym nie wyskoczylo

Co bylo w tvn, bo nie zdazylam wlaczyc??

Nic ciekawego...a tak ladnie zapowiadali :-D

Czyli konczymy jedynki i przechodzimy na dwojki :tak:

reklama
Zastanawiam sie takze czy nie uzywam za malych pampersow :sorry: Niby wydaje sie wszystko w porzadku ale kupka czesto laduje nie tylko w pampersie, ale i w okolicach. A pampers nie jest zapiety za luzno, jestem tego pewna.
Jakich rozmiarow teraz uzywacie? Bo ja jeszcze jedynek. Asia ma 2,5 tygodnia i przypuszczam ze wazy troche ponad 4 kg.

Ja przeszlam na dwojki po miesiacu, ale Kianka wazyla wtedy zaledwie 3 kg. Jednak kupki faktycznie przestaly sie tak czesto wylewac - co wieksza pielucha to wieksza pielucha, wiecej zatrzyma. zawsze przed wlozeniem pieluchy nastrosz srodkowe falbanki - tez pomoze.

Ja przeszlam na dwojki po miesiacu, ale Kianka wazyla wtedy zaledwie 3 kg. Jednak kupki faktycznie przestaly sie tak czesto wylewac - co wieksza pielucha to wieksza pielucha, wiecej zatrzyma. zawsze przed wlozeniem pieluchy nastrosz srodkowe falbanki - tez pomoze.
u mnie waży prawie 5kg i uzywam pieluch od 6 kg czyl już 3 i jest w porządku.

jak na razie wypróbowałam chusteczki do pupy- NIVEA SOFT, NIVEA PURE CLEAR, PAMPERS SENSITIVE I BAMBINO. jak dla mnie bambino są bezkonkurencyjne

dziunka - ja z plamami po kupkch radze sobie tak, ze - poniewaz nienawidze prac recznie - zostawiam namoczone, potem dorzucam do naszego doroslego pralkowego prania w wizirze, a potem piore normalnie z reszta rzeczy niuni :-D

dziunka - ja z plamami po kupkch radze sobie tak, ze - poniewaz nienawidze prac recznie - zostawiam namoczone, potem dorzucam do naszego doroslego pralkowego prania w wizirze, a potem piore normalnie z reszta rzeczy niuni :-D
ja też zamaczam ale piorę tylko 1 raz z rzeczami właściwie nas wszystkich bo mi się nie chce 2 razy już wolę wszystko w tym jelpie wyprać:-)
a co do pieluszek to od 2 tygodni jesteśmy na 2 i zastanawiam się czy na 3 już nie przejść bo bąbelek będzie ważył już z spokojnie:)

mojemu synusiowi zrobiły sie jakies krostki na jednym półdupku smaruje kremem bambino na zmiane z sudocremem... nie wiem cóż to moze byc bo jest to tak jakgdyby w lini prostej...

a moze to od pieluszki ma? no bo jak w jednej lini idzie... no chyba ze to przypadek...sprawdz gdzie czy jakies wykonczenie pieluszki tam siega...
nic innego nie przychodzi mi do glowy...

ja też zamaczam ale piorę tylko 1 raz z rzeczami właściwie nas wszystkich bo mi się nie chce 2 razy już wolę wszystko w tym jelpie wyprać:-)
)

no tak, ale problem polega na tym, ze nam proszek dla dzieci kup nie spiera... ja wole prac wszystko w wizirze, inczej niedoprane jakies jest. nawet niuni co jakis czas piore dodatkowo w wizirze, zeby białe było..

reklama
no tak, ale problem polega na tym, ze nam proszek dla dzieci kup nie spiera... ja wole prac wszystko w wizirze, inczej niedoprane jakies jest. nawet niuni co jakis czas piore dodatkowo w wizirze, zeby białe było..
nie to u mnie nie ma problemu tylko muszę wcześniej zamoczyć:-)

Do góry