reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Dziewczyny, mojemu Busiowi po wczorajszych sensacjach "bąkowych" zrobiła się nadżereczka na pupci. Czy któraś miała podobny problem??? Co pomogło??? Doradzcie coś, proszę:sorry:

My dziś po wizycie
Niunio waży 4850 kg ( 6tyg)

A tak to mam dosyć naszej służby zdrowia !!!
Dziecku brakuje 2 dni do 6 tyg żeby zaszczepić tak mądre PANIUSIE zapisały w rejestracji!!!

Mało tego ma wysypkę i skóra sucha PANI DOKTOR stwirdziła że musimy iść do dermatologa bo to CHYBA zmiany łojotokowe ale ona nie wie!!! I może żebym zrezygnowała z nabiału ale to nie wyglada na alergie ona nic nie wie.

DERMATOLOG w innej przychodni.Więc idę.Ale dziś nie przyjmuje dopiero w poniedziałek od 8:30 do 10:00 zgroza.Numerków brak Jezuuuuu,Paranoja.Usłyszałam w rejestracji że zawsze się mogę zapytac Doktor czy mnie przyjmie .A jak nie to co ??

Na pępek dostałam skierowanie do szpitala do chirurga.Szpitale 2 do wyboru kawałek ode mnie.A czy do zwykłego iść nie mogę ??

Mam dosyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I pewnie póję prywatnie bo wyjscia nie mam.A tak być nie powinno.Chce mi się ryczeć i tyle.W jakim ja kraju żyje???

Kupiłam dziecku karuzelę jest megaszczęsliwe i słodko zasnęło.To mi ukoiło serducho widząc jego szczęście i błogość podczas snu.

Cleo nawet juz szkoda pisac o naszej służbie zdrowia.
My mamy same problemy i myslisz, że na NFZ da się chodzić po lekarzach ?
AAA w zyciu !!!!

Brak terminow, koniec roku, limity wyczerpane.

Także wszędzie bulimy.....:szok::wściekła/y:

Cleo nawet juz szkoda pisac o naszej służbie zdrowia.
My mamy same problemy i myslisz, że na NFZ da się chodzić po lekarzach ?
AAA w zyciu !!!!

Brak terminow, koniec roku, limity wyczerpane.

Także wszędzie bulimy.....:szok::wściekła/y:

Co to znaczy limity wyczerpane??!!!! jak Ci debile to obliczają???!!!banda złodziei i nieudaczników i w ogóle....!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czyli kto się nie zmieści w limicie to ma robic co chce tak??On w dupie to mają tak??
Ja mam na co wydawać kasę, nie po to zapieprzałam jak wół i duży procent mojej pensji szedł na składki żebym teraz jeszcze nic z tego nie miała!!!!!!!!!!! JEZUUUUUUU nie wytrzymam!!!!!!!!!!!!!

Kto z Warszawy niech mnie poratuje jakimiś namiarami na dermatologa co się zna na chorobach dziecięcych i taniego haha.

We Wrocławiu na ta chwilę nigdzie z dzieckiem prócz pediatry nie moge się dostać na NFZ.

Ani do neurologa, ani ortopedy, ani okulisty, ani radiologa zeby zrobic usg glowy i brzucha.

Wszędzie za kasę !!!
Okulistę juz zaliczylismy 100 zl
Radiolog w srode 100 zł
Neurolog w czwartek 100 zł

Do ortopedy jeszcze nie rejestrowalam malej.....\

A jak chce na NFZ to mam dzwonic po nowym roku:szok::wściekła/y::no:

Wydaje mi sie ze w wiekszych miastach jest gorzej z ta sluzba zdrowia bo ja na razie nie moge narzekac a moze mam silniejsze nerwy i wiecej cierpliwosci :sorry:
jak bylismy na wizycie patronazowej (musielismy isc do osrodka bo trzeba bylo pobrac krew) to:sorry: pani doktor tak wszystko zorganizowala zeby nie bylo juz zadnych dzieci nawet zdrowych a jak zapytalam czy moge przy okazji zaszczepic starsza corke to zadzwonili specjalnie po pielegniarke ktora przyjechala z domu zebym nie musial drugi raz przjezdzac :-)
dzisiaj chcialam zwazyc corke ale w osrodku ktory jest najblizej naszego domu i nie bylo problemu pomimo tego ze nie jestesmy tam zapisani w dodatku pediatra obejrzala malutka i jej taki niby wrzod po szczepionce na gruzlice -czy wasze dzieci tez to maja bo ja zupelnie zapomnialam ze Zuzia tez cos takiego sie zrobilo chyba po miesiacu i troche spanikowalam...
Helenka wazy 3280 :sorry:czyli przytyla prawie kilogram od najwiekszego spadku w drugiej dobie pani doktor powiedziala ze to bardzo dobry przyrost
tym ortopedom tak sie nie przejmujcie my tez jestesmy zapisani po nowym roku to nie musi byc dokladnie w 6 tygodniu

Dziewczyny, mojemu Busiowi po wczorajszych sensacjach "bąkowych" zrobiła się nadżereczka na pupci. Czy któraś miała podobny problem??? Co pomogło??? Doradzcie coś, proszę:sorry:

ja jak zwykle - tormentiol :tak:

o służbie zdrowia się nie wypowiadam, bo mnie jeszcze szlag trafi, i dzieci sierotami zostaną :confused2:

dzisiaj chcialam zwazyc corke ale w osrodku ktory jest najblizej naszego domu i nie bylo problemu pomimo tego ze nie jestesmy tam zapisani w dodatku pediatra obejrzala malutka i jej taki niby wrzod po szczepionce na gruzlice -czy wasze dzieci tez to maja bo ja zupelnie zapomnialam ze Zuzia tez cos takiego sie zrobilo chyba po miesiacu i troche spanikowalam...

Nie panikuj, to normalne :tak: i wlasnie wychodzi u dziecka jak skonczy miesiac.

reklama
Ja tez nie moge sie zapisac tzn dostac na usg brzuszka i bioderek, po 14 grudnia dopiero mam dzwonic moze beda w stanie dac mi jakis termin :wściekła/y::wściekła/y:

Do góry