reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja skreśliłam Pampersy (żółte opakowanie). Bella Happy ok, a teraz mamy rossmannowskie i chyba przy nich zostaniemy. Chusteczki Bambino, ale tylko awaryjnie, bo przemywamy dupcię wacikami i przegotowaną wodą i dupcia jak malina :-D

reklama
my mamy pampersy 2 (żółte opakowanie) są rewelacyjne! miałam pampersy z rossmanna, ale jakieś takie sztywne były jak dla mnie! miałam wrażenie, że małej niewygodnie i pojawiły się po nich zaczerwienienia! chusteczki przetestowałam różne - te rossmannowskie, pampersy różne rodzaje, bambino i faktycznie bambino , jak dla nas, najfajniejsze!

Ja na razie w dzień stosuję pieluchy tetrowe. A na noc pampersy żółte 2 są ok, wcześniej Huggiess 1, były dobre, ale syn mi je przelewał, więc nie będę ich kupowac. Na razie mam zapas a potem będę próbowac z Biedronki - kilku znajomych bardzo je zachwala.
Chusteczki miałam Dzidziuś - odradzam. Przy wyciąganiu jednej wychodzi pięc. Teraz mam Dada z biedronki są fajne i odpowiednio wilgotne. A często też myję pupkę czystą wodą :-p

drogie mamy ktore maja juz swoje kruszynki przy sobie! czy mozecie sie wypowiedziec w sprawie pieluch i chusteczek nawilzanych (konkretnych firm)? ktore sie sprawdzily, ktore nie? i dlaczego? moze jakis ranking?:tak:
Zdecydowanie odradzam chusteczki do przemywania. Uwazam ze od nich Sonia dostala odparzen. Zamiast chusteczek, przy kazdym przewijaniu przemywam przód i pupe wata / lignina nasaczona woda z mydlem. :tak:

Zdecydowanie odradzam chusteczki do przemywania. Uwazam ze od nich Sonia dostala odparzen. Zamiast chusteczek, przy kazdym przewijaniu przemywam przód i pupe wata / lignina nasaczona woda z mydlem. :tak:
:tak::tak::tak: Mary ma rację, z resztą to nie moje przypuszczenia. Mój Kuba też ma odparzoną pupcię i położna powiedziała że to zdecydowanie od chusteczek. Po pierwsze to chemia, a po drugie większośc chusteczek ma wypustki, które podrażnaiją przy przecieraniu:tak::tak::tak:

My uzywamy narazie Pampersow (żółtych) i jakos nie moge sie przekonac do innych:no: Z córka jak byla mala probowalam roznych ale zawsze wracalam do Pampersow. Ja polecam jeszcze pieluszki z Tesco (takie fioletowe) sa tanie i naprawde dobre.
Jesli chodzi o chusteczki to tez Pampersy Sensitiv narazie. Mis ei podobaja Bobini bo maja zamykane otwarcie i nie wysychają.
Pozatym my myjemy tez ciepła wodą przewaznie, a czy to musi byc koniecznie przegotowana woda, bo my myjkemy kranówą:-D No ale w końcu kąpie tez w zwyklej wiec nie powinno byc problemu. A Julek to nawet lubi bardziej waciki z wodą niz chusteczki bo cieplejsze, a o ile tańsze:tak:

drogie mamy ktore maja juz swoje kruszynki przy sobie! czy mozecie sie wypowiedziec w sprawie pieluch i chusteczek nawilzanych (konkretnych firm)? ktore sie sprawdzily, ktore nie? i dlaczego? moze jakis ranking?:tak:

Ja uzywam Pampers 1 (wczesniej uzywalam Pampers Micro Baby bo moja mala jest wczesniakiem) i jestem bardzo zadowolona, sa miekkie i cienkie, siki ladnie wsiakaja i pielucha jest praktycznie sucha, mala nie ma odparzen a nie zawsze smaujemy sudocremem.
Co do chusteczek to uzywam Pampers Sensitive, ale tylko sporadycznie w nocy, bo sa zimne i mala sie od razu mocno rozbudza i najlepiej przed uzyciem je potrzymac chwile w dloniach zeby ogrzac. A tak to tlyko woda albo woda z odrobina mydelka w plynie dla dzieci przy kazdej zmianie pieluszki (przemywam pupe wacikami).

Mi lekarz na wizycie powiedzial zeby nie smarowac dupci sudocremem bo on jeszcze bardziej odparza, polecil bepanthen.

Ja używam pieluszek z biedronki-sprawdzone przez kolezanke, ktora ma teraz 8mies dziecko. Nie odparzaja, dobrze chlona , sa tanie. Minusem jest ich sztywnosc- ale znalazlam na to sposob i przed zalozeniem robie cos takiego jak podczas prania skarpetek recznie :-D Wtedy sa juz bardziej miekkie i jak mowie nie odparzaja, nie robia otarc. Chusteczki tez mam te biedronkowe chociaz wkurza mnie ze przy wyciaganiu nie wychodzi 1 tylko kilka chusteczek :crazy:

Ja uzywam zwyklego kremu bambino, sudocrem odradzano mi od poczatku, bepanten odradzilam mi matka (jest lekarze i nie podoba jej sie sklad), od kiedy smarujemy dupke bambino nie ma nawet potowek.

reklama
Ja tez uzywam kremu Bambino do dupci. Sudokremem smaruje tylko raz na noc. :tak: Pupcia pierwsza klasa:tak:
A w ym moim szpitalu to mnie wkurzali bo tez ZABRONILI sudokremu uzywac i KAZALI Alantan Plus (nawet dawali darmowe) a ja i tak po cichu smarowalam moim Bambino a na noc sudokremem bo synek po tym ich alantanie to odparzen by dostal i kupa sie odkleic nie chciala:wściekła/y:

Do góry