reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

Aestima - w temacie ulewania to zbyt wiele nie wiem poza tym, że na Allegro można kupić podkłady na ramie coby rzadziej prać swoje ubranka ( podgumowana bawełna albo frotte ) plus poczytaj może o butelce Medela Calma - podobno rewelacyjna na zaksztuszanie to może i ulewanie. A z refluksu się wyrasta :tak:
Emiolka24- też mam profilaktycznie zakupioną taką poduszkę tylko, że moja jakaś znacznie tańsza była....:baffled:

reklama
Aestima
Amela ulewała od poczatku do . . . niepamietam kiedy - nawet potem jak jadla juz cos wiecej niz mleko.
Ale nie chlustała, moze to faktycznie refluks lepiej zapytaj pediatry.

Kurcze, mam nadzieję ,ze to nie skaza białkowa... CHyba byłyby też inne objawy? on chlusta tylko czasami a tak to ulewa normalnie a po niektórych karmieniach nie ulewa w ogóle. NIe są to jakieś zatrważające ilości. Kupkę robi często, to chyba się najada?

emiolka, mi też już brakuje ciuszków!!

Wydaje mi się ,ze przez ten pobyt Małego w szpitalu, kiedy musiałam mu na noc odciągać pokarm, to odciagałam tyle, ze teraz mam nadprodukcję i mu za szybko leci... CHyba o to chodzi...

nie wiedziałam gdzie wrzucić to pytanie, więc piszę tu.

Do Matek już posiadających przy sobie Dziecko ;-):-p

Czy kładziecie spać Dzieciaki w rożkach? Czy tylko przykrywacie kocykiem?
Wkładacie czapkę na głowę na noc?
Otwieracie okna na noc- tzn trochę uchylić chyba można co?

Z góry dziękuję za odp na moje "dziwne pyt" :zawstydzona/y:

Agatko... moja Malwina śpi w rożku...poprostu lubi byc ciasno owinięta, bez rożka nie zaśnie...czapeczki w domu nie używam, a co do okna...dzisiaj w nocy mieliśmy uchylone na termo i było trochę lepiej...ważne żeby nie było przeciągu

Agatka ja kładłam Mariuszka w rożku zaraz po urodzeniu, jak jeszcze było zimniej, teraz już nie.
Czapki wogóle mu nie zakładam,chyba, że mocno wieje, a na noc to już wogóle.
Okno u mnie jest non stop otwarte, inaczej byśmy pozdychali w tej gorączce :-)

u nas brak rożka (Mały nienawidzi i na usg bioderek pani doktor zabroniła- ponoć niedobry dla bioderek )
brak czapki- chyba że wieje i szeroko otwarte drzwi balkonowe w dzień i w nocy.
Młody śmiga tylko i wyłącznie w body z krótkim albo koszulce z krótkim rękawkiem.

reklama
Agatko
Maluszki najwiecej ciepła traca przez glowe wiec w takie upały czapeczka na noc i wogóle w domu to nie jest dobry pomysł.
Rożki i owijacze to jak dziecko preferuje byle nie za ciepło!, spocone dziecko łatwiej zachoruje niz takie ktoremu bedzie troszke za chlodno. Dzieki nieprzegrzewaniu organizm uczy sie zachowywac duzej wyprodukowane cieplo.
Przy karmieniu trzeba pamietac, ze jedzenie dla takiego maluszka to duzy wysiłek wiec organizm produkuje ciepło i jeszcze nasze ciała tez grzeja.
Co do okna to róznie, najgorsze sa przeciagi i klima.
Tyle z doświadczenia przy Ameli.

Aestima
Byłaś juz na bioderkach? Nadal zalecaja szerokie pieluszkowanie i gimnastyke?

Do góry